Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Минестроне

Минестроне Снимка: Стоян Георгиев
Минестроне Снимка: Стоян Георгиев
Минестроне Снимка: Стоян Георгиев
Минестроне Снимка: Стоян Георгиев
Минестроне Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Минестроне е гъста италианска супа, приготвяна от пресни сезонни зеленчуци, в много случаи - с добавяне на паста или ориз.

За приготвянето й често се използват боб, лук, целина, моркови, бульон и домати.

В различните региони на Апенините тази супа бива приготвяна по различен начин. Ние сме избрали един от тях за вас.

Начин на приготвяне

Нарежете лука, моркова и картофа на кубчета, а целината и чесъна - на тънки филийки.

В голяма тенджера загрейте зехтина и маслото и задушете лука и морковите за 3-4 минути, като бъркате често. Добавете целината и гответе още 2-3 минути.

Сложете картофа, тиквичката и чесъна, разбъркайте за около минута, колкото чесънът да освободи аромата си и налейте бульона и 500 мл вода.

Захлупете, а след завиране намалете котлона и варете 20-25 минути на тих огън.

Сложете доматите и фасула, варете още 10-15 минути и сложете пастата.

Разбъркайте и гответе до сваряване на пастата.

Поднесете супата поръсена с настърган пармезан.

Може да добавите и филийка препечен хляб.

Добър апетит.

 

Най-четените