Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Боб по аржентински

Аржентинска бобена супа, която е едновременно нестандартна, но и близка до българския вкус

Здравейте, приятели!

Тази седмица съм ви подготвила меню от три интересни рецепти. Първо предлагам да стартираме с Аржентинска бобена супа, която е едновременно нестандартна, но и близка до българския вкус. Обещавам да останете приятно изненадани и да зарадвате сетивата си с нещо ново и апетитно.

Основното ястие също е близко до родната кухня, но има и вълшебна тънкост при приготвянето, която да открои ястието и да го направи по-апетитно. Пилешкото руло включва бекон и топено сирене, и буквално се разтапя в устата...

И тази седмица няма да ви оставя без десерт. Този път съм ви подготвила оризов кейк, който е покрит с разтопен шоколад и поръсен с филирани бадеми. Насладете се на това изкушение!

Ето ги и рецептите:

Аржентинска бобена супа

Продукти:

250 г боб
2 л. пилешки бульон
1/2 л. доматен сок
150 г бекон
1 глава лук
2 стъбла целина
2 скилидки чесън
2 моркова
60 мл. доматено пюре
1 щип. червен пипер
1 щип. чубрица
1 щип. риган
3 щип. чили
1 щип. черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва в студена вода за 6-8 часа. След това водата се излива и той се слага в голяма тенджера и се залива с пилешкия бульон. Вари се на слаб огън 1 ч и 30 минути. Прибавя се доматеният сок. Лукът, целината и морковите се нарязват на кубчета. Чесънът се счуква със сол на ситно. Нарязаният на парчета бекон се изпържва на силен огън при постоянно разбъркване. Прибавят се лукът, целината, чесънът и морковите. Пърженето продължава, докато зеленчуците омекнат. Мазнината се излива от тази смес. Беконът и пържените зеленчуци се прибавят към супата. Слагат се доматеното пюре и подправките. Готвенето продължава още 1 час. Поднася се горещо.

Пилешко руло

Продукти:

300 г пилешко бонфиле
5 резена бекон
6 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
50 г топено сирене
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Резените бекон се нареждат върху готварско фолио така, че да се застъпват. Върху тях се нареждат пилешките филенца. Поръсват се със сол, черен пипер, ситно нарязан лук и магданоз. Топеното сирене се нарязва на парченца, които се слагат върху филенцата. С помощта на фолиото всичко това се навива на руло. Рулото се пече, увито във фолиото 20 минути, след което се развива. От соса, който се е отделил при печенето, се взема с лъжичка и се намазва горната повърхност на рулото. Допича се до получаването на златиста коричка.

Оризов кейк с бадеми

Продукти:

2 ч.ч. оризово брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода за хляб
50 г стафиди
1 опак. ванилия
100 г черен шоколад
70 г бадеми

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта, ванилията и содата за хляб. Прибавя се сметаната и разбиването продължава. Добавят се оризовото брашно и гриста и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Прибавят се стафидите. Кейковата смес се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Щом се охлади, оризовият кейк се изважда от формата и се глазира с разтопен черен шоколад. Поръсва се обилно с филирани бадеми.

От мен спокоен уикенд!

Сандра

 

Най-четените