Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Вкусни ястия без много калории

Салата с бекон Снимка: 1001 рецепти
Салата с бекон

Скъпи приятели, това е петъчната рубрика на webcafe - ИЗЯЖ МЕ! В нея ви давам идеи какво да си сготвите през почивните дни.

За този уикенд съм ви приготвила три предложения, които са вкусни, бързи и леки. Ще можете да прекарате повече време със семейството и близките си, вместо да стоите в кухнята с часове. Същевременно с това ще се насладите на вкусни ястия без много калории. Опитайте ги! С тях уикендът става още по-хубав.

Започваме със салатата. С посочените продукти ще проготвите 6 порции, а това ще ви отнеме не повече от 10 минути.

Зелена салата с бекон

Продукти:

1 връзка зелена салата
1 авокадо
100 г бекон
3 с.л. слънчогледови семки
4 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
сол

Да го направим:

Зелената салата (1 връзка) се измива старателно и се нарязва на едри парчета или за по-лесно се накъсва. Поставя се в дълбока купа. Авокадото (1 бр) се обелва, семката му се отстранява и се нарязва на ивици. Прибавя се към зелената салата и двата продукта се овкусяват със сол, лимонов сок (2 с.л.) и зехтин (4 с.л.). Беконът (100г) също се нарязва на ивици и заедно с белените слънчогледови семки (3 с.л.) се поръсва върху салатата.

Следва оновното ястие, което е леко и ароматно. Вкусът на меда почти не се усеща, а коричката, която бутчетата ще придобият, е хрупкава и апетитна. Ако пък обичате месото по-препечено, не го варете - дикректно във фурната и да се пече до готовност!

Пилешки бутчета на грил

(6 порции), 40 минути

Продукти:

12 пилешки бутчета
4 с.л. балсамов оцет
4 с.л. соев сос
4 с.л. мед
1 с.л. червен пипер
½ ч.л. черен пипер
сол
1 ½ глава броколи

Да го направим:

Пилешките бутчета (12 бр) се сваряват до готовност. Отцеждат се и се подреждат в тавичка. Заливат се с разбитите соев сос (4 с.л.), балсамов оцет (4 с.л.), мед (4 с.л.) и подправки. Пекат се в предварително загрята фурна на грил за 10 минути - по 5 от всяка страна. Бутчетата се сервират горещи с гарнитура от сварени в подсолена вода розички броколи.

И накрая ви предлагам лек десерт с ягоди, който се прави за по-малко от 15 минути. Сервира се добре охладен и се изяжда веднага!

Ягодов крем със сметана

(6 порции)

Продукти:

125 г сирене Крема
200 мл течна сметана
6 с.л. пудра захар
250 г пресни ягоди

Да го направим:

Сиренето (125 г) и захарта (6 с.л.) се разбиват с миксер до получаването на гладка смес. Сметаната (200 мл) се разбива на сняг и се добавя към сиренето. Към получения крем се добавят пасираните в блендер ягоди (като няколко плода се оставят за декорация) и десертът се разбърква добре. Разпределя се в десертни купички и се поставя в хладилник да стегне. Сервира се с резенчета пресни ягоди.

Съвет: Ягодовият крем може да стане още по-лек и диетичен, ако замените захарта с течен подсладител. Необходимо е да го добавите към Крема сиренето преди разбиването.

От мен добър апетит и слънчеви почивни дни!

 

Най-четените