Пролетният Sofia Restaurant Week 2018 - още повече интересни ресторанти и менюта | webcafe.bg
Webcafe

Пролетният Sofia Restaurant Week 2018 - още повече интересни ресторанти и менюта

webcafeLifecafe
27.04.2018, 13:12 (обновена 27.04.2018, 18:37)
sofia restaurant week 2018, iv

Фестивалът включва 29 ресторанта с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дена

Пролетните кулинарни изкушения са във фокуса на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week. Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. с 29 гурме дестинации.

За първи път вкусното столично събитие ще е в рамките на девет дена, вместо досегашните седем. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week - Пролет 2018 не изневерява на своя оригинален подход за селекция на единствено лично проверени и селектирани от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. В участващите места се забелязват шест нови имена като 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акценти ще бъдат пролетните свежи зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв., без напитки.

Регистрацията за Sofia Restaurant Week стартира в събота, 28.05.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.

Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на http://restaurantweek.bg/bg/restaurants/.

Внимателен поглед върху местата, които може да посетите с вашите приятели и семейство, показват чудесни попадения:

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurant можете да се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври.

Разнообразието от неповторими европейски ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts, Talents, Табиет и Tempero.


За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората които не правят компромис с избора на вино, горещо препоръчваме Grape Central, Vino & Tapas и Barrique. Гръцката кухня е представена в новооткрития ресторант Akrogiali.

Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo Sushi Vitosha, Royal Thai и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри и Aubergine.

Фестивалът намира път и към любителите на веган и гурме кухнята, чрез сезонната растителна храна, сервирана в интериор от естествени материали в ресторант Soul Kitchen.

Любителите на кулинарните интерпретации на традиционната кухня в модерна атмосфера ще я намерят в ресторант Grozd.

Колорит в семейството на Sofia Restaurant Week внасят изкушенията на индийската кухня в Kohinoor и арменският ресторант Egur Egur.

Свежест и богатство от аромати ще намерите в любопитните менюта на ресторантите и

Насладете се на кулинарните оазиси в сърцето на София и усетете неповторимия чар на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week!

Фестивалът се провежда с подкрепата на METRO и ORMANO.

За повече информация: www.restaurantweek.bg

Oще: aubergine  barrique  edo sushi  egur egur  grape central  grozd  hamachi  kohinoor  metro  sofia restaurant week  sofia restaurant week 2018  soul kitchen  spaghetti company  багри  грозд  морино  ресторант  софия  хамачи  храна  щастливото прасе 


Още от Web, сол и алкохол