Ново сътрудничество на GLARUS с необичаен привкус | webcafe.bg
Webcafe

Ново сътрудничество на GLARUS с необичаен привкус

webcafeLifecafe
23.08.2018, 11:42 (обновена 24.08.2018, 16:23)
glarus, бира glarus, крафт бира glarus, glarus кайсия и мед

Снимка: © Ирена Игнатова, webcafe.bg

Крафт бира, която допада и на мъжете, и на жените

Крафт бирата GLARUS даде началото на ново сътрудничество - с лондонската марка "Orbit beers". Целта е да създаде изцяло нов и непознат до момента за българския пазар вкус, който включва кайсия и мед.

От GLARUS решават да използват за основа "кьолш" - характерна за Кьолн лагерна бира с горна ферментация. Към него се прибавят домашен мед и кайсии от Варненска област. Бирата ще се предлага в специализираните магазини за бира и крафт бири.

Варна посетиха Робърт Сайкс и Тобиас МакЛахлан от "Orbit beers", които отговориха на няколко въпроса, включително и от Facebook. Те са съответно от Северна Англия и Нова Зеландия и ги свързва страстта към бирата.

Сайкс отговаря за търговската част на бизнеса, докато МакЛахлан е завършил за пивовар. И двамата са впечатлени от Варна и от България. Решават да предлагат кьолш, защото е пивка и достъпна бира, която се харесва на масовия вкус.

Категорични са, че този тип бира допада както на мъжете, така и на жените. Другият тренд, който според тях се налага напоследък, е този на киселите бири. Сайкс и МакЛахлан са на мнение, че плодовото пиво ще продължи да се налага все повече на пазара.

Oще: glarus  бира гларус  бира с кайсия и мед  бира glarus  гларус  кльоч  кльош  крафт бира  крафт бири 


Още от Web, сол и алкохол