Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Крем пита с кадаиф

Крем пита с кадаиф Снимка: Стоян Георгиев
Крем пита с кадаиф Снимка: Стоян Георгиев
Крем пита с кадаиф Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Човек и добре да живее на диети и здравословни храни, идва ден да съгреши.

С някой супер калоричен сладкиш като тази крем пита с кадаиф, която сме ви сготвили днес.

Не се измъчвайте от угризения. Изяжте я с близки и приятели - за да споделите вината.

Начин на приготвяне

В блендер смелете сухарите и орехите, смесете ги с маслото, докато получите мокри трохи.

Сложете кадаифа в широк съд и разпредете маслените трохи отгоре.

Запечете за 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна и охладете.

От водата и захарта пригответе сироп, като след завиране варите още 10-15 минути.

Добавете лимонова кора и лимонов сок, свалете от котлона и оставете за 10 минути, за да не е прекалено горещ.

Залейте кадаифа и оставете да се охлади до стайна температура.

Пригответе крем ванилия, като загреете по-голямата част от млякото със захарта.

Отделете жълтъците и белтъците на яйцата и жълтъците, разбийте с останалото мляко, брашното и нишестето.

Излейте сместа при млякото, преди да е кипнало и сгъстете при непрекъснато бъркане.

Сложете ваниловата есенция и малко лимонова кора и свалете от котлона.

Като разбърквате често, охладете. Може да сложите тенджерата в съд с вода и кубчета лед.

Разбийте белтъците на гъст сняг и ги добавете към охладения крем, като разбърквате внимателно.

Излейте крема върху кадаифа и оставете да се охлади до стайна температура.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за поне 8 часа.

Преди поднасяне, разбийте двата вида сметана с пудрата захар и полейте всяко парче.

Дозирайте внимателно, сладкишът е много сладък.

Добър апетит.

*Рецептата е от заведението Art Kitchen на ъгъла на "Кракра" и "Янко Сакъзов".

 

Най-четените