Gusto! Тайната на вкусните Аранчини | webcafe.bg
Webcafe

Gusto! Тайната на вкусните Аранчини

Webcafe
14.03.2018, 12:36 (обновена 15.03.2018, 16:32)
Аранчини

Снимка: © Kaufland България

Лесна, вкусна и изискана рецепта от Kaufland България

Признаваме си - най-много обичаме да ядем, а някой друг да ни готви. Още по-добре, ако храната е италианска. С наближаващата пролет съзнанието ни се понася към топлите италиански брегове и тесните артистични улички на Сицилия, а небцето ни жадува за вкуса на Италия.

Наред с пицата и пастата, в италианското ни меню фигурира и нещо, което по-рядко приготвяме в България, но което е също толкова вкусно - Аранчини. Това е сицилиански специалитет с ориз и моцарела, подходящ както като допълнение към обяда или вечерята, така и като парти деликатес. Тайната на добрите аранчини е в моцарелата, затова е важно тя да е качествена. Рецептата откраднахме от Kaufland България, а някои от продуктите са от луксозната серия Exquisit на веригата.

В момента от собствената марка на компанията се предлагат премиум продукти на страхотни цени, произведени в редица европейски държави, сред които е и любимата ни Италия. Продуктите включват изискани предястия, висококачествени меса и сирена, фини сосове, ароматно кафе и различни десерти. Съветваме ви да побързате, защото предложенията ще са налични само две седмици* и до изчерпване на количествата.

Ето я рецептата:

Продукти (2 порции)

1 ч. ч. ориз Арборио

100 г сирене Пекорино (пармезан)

1 бр. биволска моцарела Exquisit

30 г грах

2 глави лук (малки)

2 скилидки чесън

500 мл пилешки бульон

4 яйца

20 г краве масло

2 с. л. зехтин

куркума на вкус

700 мл олио за пържене

брашно и галета за овалване

За соса

400 г домати от консерва

2 глави лук (малки)

3 скилидки чесън

2 стръка пресен босилек

зехтин за пържене

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, нарязват се на ситно и се запържват в зехтина. Слага се оризът и се бърка, докато стане стъклен.

Налива се малко бульон и се разбърква. Когато оризът поеме течността, отново се налива бульон. Това се повтаря, докато оризът стане готов.

Овкусява се с куркума, разбърква се и се добавя маслото. Когато се разтопи, се прибавя настърганото сирене Пекорино. Отново се разбърква и съдът се дърпа от огъня. Оризът се оставя да изстине.

Моцарелата се нарязва на дребни кубчета. Яйцата се разбиват в купа.

Взима се малко от ориза, разстила се в дланта, вътре се слагат по малко моцарела и грах и се оформят топки. Овалват се последователно в брашно, яйца и галета. Пържат се до златисто в сгорещеното олио.

Лукът и чесънът за соса се почистват, наситняват се и се запържват в зехтин. Доматите се пасират и се добавят в съда. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя сосът да се сгъсти. Накрая се подправя с наситнения босилек.

Сосът се слага в чинии и отгоре се поставят по две аранчини. Украсява се с листа пресен босилек.

 

*Специалните предложения от луксозната серия Exquisit на Kaufland България са валидни от 12 до 25 март 2018 г. във всички търговски обекти на веригата в страната. Богатата селекция от премиум продукти се произвежда под собствената луксозна марка на компанията и се произвежда под строг контрол и с гарантирано качество.

Oще: exquisit  kaufland българия  ал данте  кауфланд  рецепта за ризото  ризото с аспержи 


Още от Web, сол и алкохол