5 житейски прозрения, които идват с махмурлука | webcafe.bg
Webcafe

5 житейски прозрения, които идват с махмурлука

Троян Сливов
09.09.2016, 16:50 (обновена 19.09.2016, 15:33)
Чарли Шийн

В такива трудни моменти човек преосмисля живота си и достига до някои прости, но не толкова достъпни за трезвата личност екзистенциални прозрения.

Казват, че познанието е печал и мъка. Че колкото повече научаваш, толкова повече страдаш. Но и обратното сякаш е валидно.

Малко са хората под това небе, които не познават страданието от махмурлука. Онази жестоко болезнена мешавица от шок, объркване, жажда, глад, сълзи и пот, която настъпва след всяка алкохолна злоупотреба и лъжливо обещава тя да остане последна.

В такива трудни моменти човек преосмисля живота си и достига до някои прости, но не толкова достъпни за трезвата личност екзистенциални прозрения.

Ето пет от тях:

Дъното винаги предстои

Една от най-големите житейски заблуди е, че "от това по-зле няма накъде".

Парадоксално, хората, които са склонни да разсъждават по този пораженчески начин, често решават да си сипят нещо високоградусово в синхрон с минорното си настроение, от което последват събития, които само опровергават тезата, че дъното изобщо може да бъде достигнато от жив човек.

Истински ценни са малките неща - вода до леглото, нещо мазно, сън

Трезвеникът иска големи неща. Дом, семейство, световно господство. Пилият човек оценява живота по друг начин. Достатъчно му е да има къде да полегне, да се повъргаля...

Малко чешмяна вода с два-три алказалцера, баница с боза. И толкова.

В този смисъл пилият човек е по-близо до божественото, той не е разтърсван от низки страсти като алчност и скъперничество. Единственото, което го разтърсва са мускулните крампи и спазми от обезводняване и липса на магнезий.

Само който те понася пиян като свиня, е твой истински приятел

В подобни тежки житейски мигове като събуждането след пиянска вечер, човек разбира кои са неговите истински приятели. Ако този, който снощи е чистил след теб, днес ти говори, значи той е твой истински другар.

Да, навярно е знаел, през цялото време, че "седи, бате, само за още едно" от твоите уста значи всичко друго, но не и "само още едно" и въпреки това е изтърпял.

Човекът заслужава да го почерпиш. С останали 10-15 лева до заплата.

Парите идват и си отиват

Също като мечтите за по-добър живот.

Притежаваш десетки левове, но това е илюзия. Учени са доказали, че някъде между 2:30 и 4 часа в нощта на петък срещу събота една огромна черна дупка се активира над портфейла ти и поглъща неговото съдържимо, а именно - 20 лева, за да ги изпрати там, където са всички безвъзвратно изчезнали чорапи от различни чифтове, купувани напразно през годините....

Възрастта не води до мъдрост. Напротив.

Да вярваш, че си прекалено зрял, стар, улегнaл и опитен за определени постъпки обикновено представлява наивно самозаблуждение, защитен рефлекс, който цели да те спаси от поредната неадекватна изцепка в и без това спорно смисления ти живот.

С годините човек оглупява, това са биологични процеси, а колкото си по-тъп, толкова по-малко мислиш за последиците от действията си. Демек - директно си обръщаш 400 грама сливова към 4 следобед, ако ще да се разчуе. А то ще се. О, да...

Oще: алкохол  алкохолизъм  алкохолна злоупотреба  бира  бутилка  водка  екзистенциални истини  житейски прозрения  махмурлук  пиене  пияница  ром 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.10.2010, 05:58

1 Lucky Stike | 12.09.201605:57

нищичко не разбрах Много щастлив сигурно съм още махмурлия Идея
   

оценка

+1 -0