WiFo или как да съчетаем виното с храната | webcafe.bg
Webcafe

WiFo или как да съчетаем виното с храната

Цветана Георгиева
10.10.2012, 15:57 (обновена 10.10.2012, 16:54)
WiFo

Снимка: © DiVino

WiFo е за хората, които не просто консумират, а знаят какво означава храната и виното за доброто състояние на тялото и духа

За съчетанията на вино и храна е изписано много, а темата едва ли може да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията.

От една страна, правилата при съчетаването на напитки и храна са много ясни и прости, но от друга не би трябвало да говорим въобще за граници и рамки в необятна област като храната.

Разнообразието в предлагането, както на вино, така и на продукти за трапезата ни никога не е било толкова голямо. Само в рамките на седмица човек може да се сблъска с десетина национални кухни и да попадне на стотици различни вина от целия свят. За повечето от нас обаче, да решим какво да пием с храната, която сме избрали за вечеря, например, си остава много трудна задача.

Не че вино от Бордо не може да се пие с миш-маш, но може би съществува по-добра комбинация.

А още по-важно е с каква нагласа посягаме към чашата и чинията. Точно за хората, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своята страст с хора, които мислят като тях, през ноември предстои първият форум за вино (wine) и храна (food) в България - WiFo.

Той ще се проведе на 17 ноември в Централния военен клуб, като част от програмата на DiVino.Taste 2012. WiFo е за хората, които не просто консумират, а знаят какво означава храната и виното за доброто състояние на тялото и духа. Ако и вие се чувствате част от тази общност и искате да споделите своите идеи и виждания със съмишленици, закупете своя билет и станете част от първото WiFo в България.

Oще: divino.taste 2012  wifo  вино  вкус  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.