Колекционерска бутилка The Macallan на търг и още изненади от марката на Whisky Fest Sofia | webcafe.bg
Webcafe

Колекционерска бутилка The Macallan на търг и още изненади от марката на Whisky Fest Sofia

webcafeLifecafe
17.10.2018, 18:16 (обновена 19.10.2018, 14:55)
уиски фест софия

Снимка: © Whiskey Fest Sofia

По време на събитието брандът ще покаже новата си визия

Колекционерска бутилка 50-годишен The Macallan ще бъде продадена през ноември месец в клуб Residence. Началната цена на уискито е 50 000 лева. Любителите колекционери ще имат възможност да наддават за бутилка номер 123 от общо 200 в света.

Всяка от бутилките е ръчно номерирана.

Преди това ценителите ще имат възможност да видят бутилката по време на Sofia Whiskey Fest 2018, който и тази година ще е в Sofia Event Center.

The Macallan Single Malt Whisky е най-колекционираното уиски в световен мащаб и със съдействието на Residence Exclusive Club един български ценител ще се сдобие с бутилката.

Преди това от 26 до 28 октомври посетителите на Whisky Fest в София ще могат да я видят в Sofia Event Center.

В рамките на събитието официалния вносител на The Macallan за Централна и Източна Европа - Coca-Cola HBC - ще предложи на любителите на малцовите напитки и още няколко вида Macallan .

Това са The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4 и The Macallan Classic Cut 2018. The Macallan 12 ще е новото лице на бранда за България. То е символ на отдадеността към занаята и почитта към дървото, с които марката е известна още от създаването си през 1824-а.

В началото на тази година The Macallan отвори новата си високотехнологична дестилерия. The Macallan 12 Double Cask се отличава с кехлибарен цвят и аромат на ванилия, цитруси, тофи и дъбово дърво и има продължителен топъл финал.

Уискито е комбинация между Олоросо шери бъчви от американски и европейски дъб, което създава отличителния му характер и хармония.

За най-запалените любители на малца първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста. То е четвъртото издание от ежегодната серия на марката. Отлежавало е в седем различни типа бъчви от шери и съчетава в себе си естествен цвят и малко по-висок алкохолен градус - 48,4%.

В Edition 4 могат да бъдат усетени нотки на тофи, мед и цитрусови плодове. От него са произведени 300 хил. бутилки и 280 от тях са специално резервирани за България.

The Macallan Classical Cut 2018 идва със своя ароматен профил с подчертани цитрусови плодове, ванилия и подправки. Уискито има сух дъбов финал и алкохолен градус 51,2%.

Серията Clasical Cut ще бъде бутилирана всяка година с различна комбинация от бъчви и алкохолен градус - факт, който го прави особено интересно за уиски ентусиастите.

Освен вече посочените специални предложения, посетителите на Whiskey Fest Sofia ще могат да видят и изцяло обновената визия и портфолио на The Macallan.


Още от Web, сол и алкохол