Силвестър в кухнята | webcafe.bg
Webcafe

Силвестър в кухнята

СибинаСибина Григорова
28.12.2017, 11:34 (обновена 30.12.2017, 12:48)

1 от 8 снимки Назад Напред

мария силвестър,силвестър в кухнята

Снимка: © Мирослава Дерменджиева, Webcafe.bg

Мария Силвестър влезе в кухнята на Happy bar & grill Paradise, за да провери как е възможно да се сготви истинско пюре от картофи за по-малко от 60 секунди

Кой е казал, че жените в кухнята трябва да изглеждат зле - нищо не подобрява вкуса на картофеното пюре като черна дантелена рокля и малко грим.

Мария Силвестър знае това най-добре.

Ексцентричната водеща влезе в кухнята на Happy bar & grill Paradise, за да провери как е възможно да се сготви истинска пюре от картофи за по-малко от 60 секунди.

И така, ето част от тайната - откритие първо; картофите се белят, варят се в конвектомат, и после горещи се пускат на робота, който прави хомогенна смес. Сортът на картофите, който се ползва е Мона Лиза /или Агата/ - това са най-скъпите възможни картофи.

Ще ги познаете по жълта кожичка и жълтата сърцевина и по това, че запазват стегнат вид при готвене, не променят цвета си, а вкусът им е неповторим.

За да стане истинско пюрето, се прибавя масло и течна сметана. Тук Мария Силвестър поема нещата в свои ръце.

Като казваме "масло", имаме предвид най-висококачественото немско масло, със сертификат. Разбира се, добавяме малко сол на вкус и voila! имаме истинско картофено пюре.

Второто предизвикателство пред синеоката водеща са спагетите Фрути ди маре, които е крайно време да влязат в българската национална кухня - толкова са популярни във всеки край на България и има защо.

Правят се със сьомга, бейби калмари, скариди, сметана, белени домати, чесън, копър и пармезан.

Отново на помощ на готвачите идва професионалната техника. Сваряването става с т.нар. спагетарник - уред с вряща вода, в който контролирано се приготвят всякакви видове паста до желаната степен на сваряване. Различните типове паста изискват различни методи на готвене.

Много е важно пастата да не преварява, защото целият й чар се губи.

Мария е любопитна откъде идва всяка съставка на пастата. Сьомгата се доставя охладена от Норвегия чрез най-големия производител в света - Марин Харвест. Калмарите се внасят по поръчка на Happy и са произведени и почистени специално за тях.

Скаридите са от Бангладеш, а зареждането на домати става ежедневно. Зарежда се както от български производители, така и от най-големите вносители, като решението е винаги според най-доброто качество.

Главните готвачи лично избират и приемат доставяните зеленчуци, и приемат само най-доброто качество.

Мария се справя абсолютно професионално с пастата, само че е време да си ходим, защото организацията в ресторанта не търпи много чужди елементи.

Освен машини за всичко - от беленето на картофите до варенето на пастта, там има и строг работен протокол, а хората в кухнята са със стриктно разпределени задачи.

Те не знаят, но ние много скоро ще се върнем пак, защото мисията на разузнавачи по храната продължава....

 

Облекло: Collective

Бижута: Folli Follie

Грим: Оксана Николова

Снимки: Мирослава Дерменджиева


Още от Web, сол и алкохол