Пазителите на тайната на коняка | webcafe.bg
Webcafe

Пазителите на тайната на коняка

webcafeLifecafe
18.10.2016, 17:23 (обновена 19.10.2016, 15:56)
hennessy

Те са затворена общност от посветени в процеса хора, които съхраняват познанието за производството на коняка през вековете, строго пазят тайните на магическата напитка, но разполагат и със свободата да създават необикновени блендове и да ги въплъщават в различните коняци на марката Hennessy.

В продължение на повече от два века седмо поколение верни на професията си мъже от фамилията Филию изпълняват един и същи ритуал всеки ден.

Той започва сутрин по едно и също време пред вратата на една и съща стая. Тя е елегантно обзаведена, непроменена от времето и единственото, което е от значение в нея, са непоклатимата воля и визионерския дух на събралите се вътре седем мъже.

В добре познатата среда те следват стриктна програма в опитването и оценяването на продукцията на най-големия производител на коняк в света - Jas Hennessy & Co или по-просто - Hennessy.

През 1765-а година дестилерията на Hennessy е открита от Ричард Хенеси, ирландски офицер, служещ в армията на Луи XV.

Ролята на особено важната дегустационна комисия е да избере всички проби, които ще се използват за разширяване на продуктовата гама на коняка. Членовете й дегустират по около 40 проби дневно или иначе казано - 10 000 годишно.


Най-възрастният сред е на 69 години и е на тази длъжност от 50 години, а най-младият е неговият племенник. Едно и също семейство, една и съща работа.

Toва е специален екип от експерти, професионални дегустатори, които оценяват всеки дестилат на всяка стъпка от неговото развитие.

Те са затворена общност от посветени в процеса хора, които съхраняват познанието за производството на коняка през вековете, строго пазят тайните на магическата напитка, но разполагат и със свободата да създават необикновени блендове и да ги въплъщават в различните коняци на марката.

Поколение след поколение тяхната цел е една - да предложат възможно най-доброто качество на любителите на коняка по широкия свят.

Но всъщност всяка глътка, вкусена извън тайната стая, е нещо повече от обикновено удоволствие. Тя разказва за 250 години талант, труд, отдаденост и прецизност.

Една невероятна история с името Hennessy, която чака да бъде споделена с теб.

Oще: hennessy  алкохол  бленд  блендиране  дегустация  дестилерия  коняк  ричард хенеси  хенеси 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.11.2016, 18:09

2 Bloggerman | 11.11.201613:42

Добрият коняк върви с хубава пура.Но въпреки настоящите адмирации аз персонално предпочитам "Арманяк", произведен в Югозападна Франция.Не е за изпускане и вкуса на арменския коняк, макар че той вече се произвежда от дъщерно дружество на "Перно Рикар", аромата му се е променил към по -добро или пък не.Друго си е да потопиш индонезийската си пура в чаша арменски коняк или "Арманяк" от страната на мундщука, дори и да няма мундщук ,преди да я запалиш в другия й край.А ако не харесвате тази или онази напитка даварете се на "Метакса"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 18.10.201619:32

Е, айде сега! Прекалявате с легендите.

Първо, пробутвате ни стара информация. Още през май Хенеси обявиха, че чичото се оттегля и мястото му се заема от племенника.

Фамилията се произнася Филю, защото са французи. Щеше да се произнася Филиу, ако бяха румънци или португалци.

По много плосък начин се опитвате да ни убедите, че всички 7 души са членове на фамилията. Което, разбира се не е вярно.

Въпросните мъже се събират далеч не всеки ден. Всъщност доста пътуват. Племенникът за който става дума е Рено дьо Жиронд и е един от посланиците на марката. Останалите също обикалят цял свят по събития.

И не на последно място е редно ясно да обозначавате платените статии.
Сайтът е пълен с текстове, които назидателно сочат с пръст неуредиците в България и конкретно в медиите. Щом сте избрали такова поведение е редно да започнете със себе си.
   

оценка

+2 -0