Манол Лазаров - българският World Class Барман за 2019 | webcafe.bg
Webcafe

Манол Лазаров - българският World Class Барман за 2019

webcafeLifecafe
13.06.2019, 14:18 (обновена 14.06.2019, 13:07)
world class коктейли

Снимка: © World Class

Той има шанса да грабне световната титла в Глазгоу

На 11 и 12 юни в Music Jam в сърцето на София се проведе Националният финал на World Class Барман на годината. Състезанието е най-престижната надпревара за бармани в света.

Двата дена бяха изпълнени с безброй часове зад бара, предизвикателства и коктейли от световна класа с възможно най-качествения алкохол.

До финалната четворка достигнаха Герман Гочев от The Martini, Варна, Манол Лазаров от Sputnik, София, Николай Вангелов от Crystal, София, и Павлин Иванов от Planet Club, София.

Сред десетимата финалисти, които представиха своите умения пред звездното жури - Макс Ла Рока и Джакомо Джаноти, бяха Иван Маринов от The Martini, Варна, Илиян Илиев - One More Bar, София, Любомир Антов - V.Bar, София, Милен Джанзов - Vogue, Велико Търново, Никос Хляпас - Lili Pham, София, и Явор Марков - The Martini, Варна.

В първия ден от финала барманите доказаха своите експертни познания за невероятните вкусове, преплитащи се в Johnnie Walker Black Label и предизвикателството My Mixer Live. Future Signature ги предизвика да създадат и представят футуристичен коктейл, който олицетворява собствения им стил и визия за бъдещето на техния бар. За финал предизвикателството Cocktails & Food Pairing изпита уменията им да комбинират апетитни ястия с неустоими коктейли.

Четиримата финалисти, събрали най-много точки, получиха задачата да вдъхнат живот на свой собствен pop-up бар, посветен на темата и марката, която жребият им отреди, за отрицателно време и максимален резултат.

Между стените на Music Jam гостите на финала се потопиха в света на джин Tanqueray No.TEN с бара на Павлин Иванов - LimeLight, понесоха се на вихъра на The Windmill от Манол Лазаров и водка Ketel One, опитаха от американския вкус на бърбън Bulleit в American Oak бара на Герман Гочев и завършиха вечерта в Nightz Cap с ром Zacapa и коктейли от Николай Вангелов.

За втора поредна година публиката сподели своите впечатленията и подкрепи своя фаворит като гласува за любим бар. Тази титла отнесе Герман Гочев и American Oak бара на Bulleit.

Кулминацията на вечерта бе връчването на статуетката и приза World Class Барман на годината.

Посланикът на World Class за България Николай Нейков благодари на всички участници за месеците усилия и креативност и на всички гости, които ги подкрепиха. В 23:00 часа разбрахме името на новия World Class Барман на България - Манол Лазаров. Манол работи в Sputnik от 2018 г. и е сред финалистите на World Class за първа година.

Той ще представи България и своите коктейлни творения пред бар експерти от цял свят на световния финал в Глазгоу, Шотландия, през септември.

Повече за състезанието и всичко интересно, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура, може да научите на Facebook страницата на World Class Bulgaria и YouTube канала World Class BG.

Oще: world class  world class 2019  world class барман на годината  world class коктейли  барман  барман на годината  коктейл 


Още от Web, сол и алкохол