Каква ще е реколта 2012 | webcafe.bg
Webcafe

Каква ще е реколта 2012

Любимир Бояджиев, DiVino
22.10.2012, 10:13 (обновена 22.10.2012, 10:44)
лозя

Добивите през тази година са много по-малки

Производители на вино, лозари и любители на виното от цяла Европа продължават да залагат каква ще бъде реколта 2012.

Добивите през тази година са много по-малки, а в някои части на континента, като в Португалия например, се наблюдава спад от близо 40 %! Това означава, че винопроизводителите ще разполагат с по-малко грозде, което да преработят и в крайна сметка ще предложат по-малко бутилки.

От Съюза на земеделците в ЕС предупреждават, че сушата, студеното време през пролетта и градушките са причина за най-лошата винена реколта в региона от близо един век. Реколтата във Франция се очаква да е с близо 20 процента по-малко спрямо миналата година.

Италия вече отчете спад от 7 процента, след като и през 2011 година тенденцията бе низходяща.

В същото време малките количества не означават непременно лошо качество, дори напротив. Мнозина производители от най-прочутите винени области в Европа вече обявиха, че реколта 2012 се очертава с много добро качество.

Какво можем да очакваме от тазгодишната реколта в България ще разберем от самите производители, които се събират на Divino.Taste 2012!

Форумът за българско вино ще се проведе на 17 и 18 ноември в Централния военен клуб в София. Подробности за програмата на изложението може да намерите на Taste.DiVino.bg.

Oще: divino  вино  реолта 2012 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.