Webcafe

Павел Памукчиев отнесе всички възможни титли в World Class 2018

webcafeAd блок
18.05.2018, 17:11 (обновена 18.05.2018, 17:29)
павел памукчиев, world class

И планира да направи същото на световния финал в Берлин

На 16 май Sofia Live Club стана домакин на Националния финал на World Class Барман на годината - най-престижното състезание за бармани в света. След месеци подготовка и два дни предизвикателства, до този заветен момент достигнаха четирима от най-добрите бармани в страната - Герман Гочев, Николай Вангелов, Павел Памукчиев и Павлин Иванов.

Предишния ден всичките 11 финалисти, сред които и Любослав Руменов, Кирил Хаджиев, Анатоли Врайков, Петър Божинов, Милен Джанзов, Александър Георгиев и Иван Попов, демонстрираха своите завидни познания за луксозните алкохоли в предизвикателството Singleton Highball, своята техника зад бара в Signature Cocktails и своето въображения в Mystery Box.

В края на деня вече бе известна финалната четворка и всеки от тях имаше по-малко от 24 часа да вдъхне живот на свой собствен pop-up бар, посветен на тема и марка, отредени му от жребия.

Така гостите на Sofia Live Club имаха възможността да се потопят в изисканата атмосфера на Tanqueray No.TEN бара на Герман „Excelsior", да преминат границите на бърбън изживяването в Bulleit бара „The Frontier" с Николай Вангелов, да открият истината за водка коктейлите в „The Kettle" - Ketel One бара на Павлин Иванов и да бъдат въвлечени в многоцветния свят на „Frida" - бара на Павел Памукчиев, посветен на текила Don Julio.

За първа година публиката имаше възможността да сподели впечатленията си и да подкрепи своя фаворит като гласува за любимия си бар. Но всичко се случваше и под зоркия и професионален поглед на журито - Ъруин Триковски - Глобален посланик на уиски The Singleton, и Пауло Фигeредо - Глобален посланик на водка Ketel One.

В уречения час посланикът на World Class за България Николай Нейков покани на сцената всички финалисти, за да им благодари за месеците усилия и креативност. След това започна да раздава статуетките и титлите и Павел Памукчиев отнесе и двете. „Frida" получи приза на публиката за Best Bar, а Павел стана новият World Class Барман на България сред аплодисментите на целия клуб.

След церемонията освен поздравления той получи и изключително ценни съвети от журито за предстоящия му глобален финал в Берлин през октомври.


Павел безсъмнено ще представи страната достойно на световната сцена, а на нас ни остава само да му пожелаем успех и да продължаваме да се наслаждаваме на коктейлите му.

Повече за състезанието и всичко интересно, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура, може да научите на Facebook страницата на World Class Bulgaria и YouTube канала World Class BG.

За WORLD CLASS

Мисията на WORLD CLASS е да вдъхновява хората да консумират по-качествени напитки, докато създават незабравими спомени. У дома или на бара, WORLD CLASS ни подканва да подхождаме към изтънчените питиета със същото внимание и високи изисквания, с които подхождаме към изтънчената храна.

През последните девет години WORLD CLASS подкрепя, обучава и вдъхновява над 300 000 бармани по света и си партнира с най-изисканите питиета - колекцията на Diageo Reserve. WORLD CLASS е авторитетът в алкохолната индустрия, към който консуматорите се обръщат за информация относно най-новите напитки, тенденции, коктейлни рецепти и факти.

WORLD CLASS организира WORLD CLASS Барман на годината - най-голямото състезание за бармани в света, където 57 от най-добрите бармани - доказали се на местните надпревари в своята страна, се състезават за титлата най-добрия барман в света.

Oще: world class  world class 2018  world class българия  алкохол  бармани  коктейли 


Още от World Class Home Edition