Webcafe

24 часа да отвориш собствен бар?

webcafeAd блок
10.05.2018, 17:19 (обновена 10.05.2018, 17:32)
Ъруин Триховски

Финалът на World Class България 2018 ще е експлозивен

Десетки държави от целия свят отново се подготвят да излъчат своя топ барман, който ще се състезава на глобалния финал на World Class – най-престижното състезание за бармани в света.

Българският национален финал ще се проведе на 15 и 16 май в Sofia Live Club. До този звезден момент достигнаха единадесет финалисти – Павел Памукчиев – Travel Cocktails, Герман Гочев – The Martini Bar, Варна, Любослав Руменов – One More Bar, Кирил Хаджиев – Cosmos, Павлин Иванов – Planet, Анатоли Врайков – Sakura Bar Marinela, Петър Божинов – Maison’s, Николай Вангелов – Бар Кристалъ, Милен Джанзов – Vogue Cafe Music Bar, Велико Търново, Александър Георгиев – Opium, Варна, и Иван Попов – Tequila BAR Funky Monkey.

През първия ден на финала барманите ще демонстрират своите познания за луксозните алкохоли в предизвикателството Singleton Highball, своя чар и техника зад бара в Signature Cocktails и своето въображениe и бързо мислене в Mystery Box, и ще дадат всичко от себе си, за да впечатлят журито – Ъруин Триковски – Глобален посланик на уиски The Singleton, и Пауло Фигeредо – Глобален посланик на водка Ketel One.

Но най-голямото предизвикателство сме запазили за последния ден, за четиримата бармани, които ще достигнат до него, и за всички гости, които ще ги подкрепят. Всеки от финалистите ще има 24 часа да вдъхне живот на свой собствен pop-up бар, посветен на темата и марката, която жребият му е отредил.

Sofia Live Club ще отвори вратите на състезанието, зад които ще открием баровете на финалистите, в 19:30 ч. на 16 май. За първи път гостите на финала също ще имат възможността да подкрепят своя фаворит и да гласуват за любимия си pop-up бар, докато се наслаждават на World Class коктейли.

В края на вечерта ще открием името на победителя – World Class Бармана на България за 2018, който ще представи страната на световния финал в Берлин.

Повече за състезанието, финалистите и всичко интересно, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура, може да научите на Facebook страницата на World Class Bulgaria и YouTube канала World Class BG.

Следете и нашия лайв стрийм и през двата дни.

За WORLD CLASS

Мисията на WORLD CLASS е да вдъхновява хората да консумират по-качествени напитки, докато създават незабравими спомени. У дома или на бара, WORLD CLASS ни подканва да подхождаме към изтънчените питиета със същото внимание и високи изисквания, с които подхождаме към изтънчената храна.

През последните девет години WORLD CLASS подкрепя, обучава и вдъхновява над 300 000 бармани по света и си партнира с най-изисканите питиета – колекцията на Diageo Reserve. WORLD CLASS е авторитетът в алкохолната индустрия, към който консуматорите се обръщат за информация относно най-новите напитки, тенденции, коктейлни рецепти и факти.

WORLD CLASS организира WORLD CLASS Bartender of the Year – най-голямото състезание за бармани в света, където 57 от най-добрите бармани – доказали се на местните надпревари в своята страна, се състезават за титлата най-добрия барман в света.

За DIAGEO

Diageo е световен лидер в областта на алкохолните напитки със забележителна колекция първокачествен алкохол, бира и вино. Марките включват уиски Johnnie Walker и JεB, водка Smirnoff, Cîroc и Ketel One, а също така Baileys, Captain Morgan, Tanqueray и Guinness.

Diageo е световна компания, чиито продуктите се продават в над 180 страни по света. Компанията е листвана както на лондонската фондова борса (под символа DGE), така и на нюйоркската борса (под символа DEO). За повече информация посетете www.diageo.com. Прегледайте световните ресурси на Diageo за отговорна консумация www.DRINKiQ.com за информация, инициативи и начини за споделяне на добри практики.

За DIAGEO RESERVE

Diageo Reserve представлява луксозното подразделение на Diageo, чието портфолио е носител на редица награди и обхваща продукти с изключително високо качество, наследство, майсторство и иновация.

Колекцията от World Class марки включва: водка Ciroc, джин Tanqueray No. TEN, шотландско уиски Johnnie Walker Blue Label и Johnnie Walker Gold Label Reserve, текила Don Julio и ром Zacapa, водка Ketel One, бърбън Bulleit, едномалцово шотландско уиски Cardhu, Talisker, Mortlach и The Singleton of Dufftown.

Празнуваме живота навсякъде, всеки ден.

Oще: ad блок  world class home edition  бармани 


Още от World Class Home Edition