Протестна група във Facebook отложи сватбата на министъра на емиграцията Ерик Бесон с тунизийката Ясмина | webcafe.bg
Webcafe

1000 във Facebook спряха сватба на френски министър

Webcafe.bg , По Independent
08.09.2010, 11:52 (обновена 08.09.2010, 12:17)
бесон

Хората, които мразят Бесон, са вбесени от факта, че бъдещата му съпруга е красива - и изключително млада, а също и че е африканка.

Според Ерик Бесон, френския министър на имиграцията, Facebook, който трябва да представлява сайт за социален живот, се е превърнал в анти-социален сайт. 52-годишният министър беше планирал да се ожени за 24-годишната Ясмина Торбхам, студентка по изкуства, но плановете му се провалиха. Причината е, че повече от 1000 души се обединиха в група, имаща за цел да отмени събитието.

Бесон се присъедини към френското правителство през 2007 г. и е един от най-непопулярните политици в държавата. Репутацията му допълнително се влоши след като той се наложи за експулсирането на ромите от Източна Европа в родните им страни - членки на ЕС. От момента на включването си в правителството, Бесон си спечели слава на расист сред неправителствени организации и част от французите, но...все пак по-малката част.

Впоследствие в един френски вестник се появи статия, която описваше как Бесон се развежда с жена си, за да може да се ожени за младото момиче от Тунис. Изданието даде подробности относно сватбата - мястото и датата й. Веднага във Facebook  беше създадена група, наречена "Дайте на министъра от неговото лекарство" (има се предвид начинът, по който той се отнесе с ромите от България и Румъния - бел.р.)

Хората, които мразят Бесон, са вбесени от факта, че бъдещата му съпруга е красива - и изключително млада, а също и че е африканка. Явно обаче създадената в най-популярния сайт за запознанства група е разубедила Бесон, и той е отложил церемонията.

Министърът твърди, че е отложил сватбата, защото според него това събитие е от изключителна важност за всеки човек и не смята, че то трябва да се състои като потайна церемония. Бесон казва, че не го е страх от глупавите шеги и заплахи по негов адрес, но и не вижда причина да се дават излишни пари за подсилване на охраната.

Бъдещият младоженец е силно възмутен от изданието, публикувало информацията за предстоящото му бракосъчетание. Тя била поверителна и вестникът не е имал правото да я публикува без дори да го предупреди за това. "Не мога да приема факта, че непрекъснато съм под наблюдението на папараци, които разпространяват сведения за живота ми и този на годеницата ми", заяви Бесон.

Госпожица Тордхам е студентка по изкуствата и много по-млада от министъра.  Тя е само на 24 години. Ерик Бесон се разведе миналата година със Силви Брюнел, за да може да се ожени за младата тунизийка, въпреки че има три деца от бившата си жена.

Той беше лицето на започнатата от френския президент Саркози кампания, с цел изселване на всички роми от Франция в родните им държави от Източна Европа - България и Румъния. Същата политика поде и Италия. Проучвания обаче показват, че над 60% от френското население напълно одобряват тази политика на Бесон.

Oще: facebook  ерик бесон  роми  тунизийка  франция 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.09.2010, 08:03

2 Fade to black | 09.09.201008:11

1 Kiril Atanasov | 08.09.2010 13:09
Малко като усетиха какво ни е на нас с тия паразити и почнаха да реват. Нали не трябвало да ги дискриминираме и да ги интегрираме. Ами айде де... що те не си ги интегрират? Защо не си ги хванат и си ги направят образцови граждани на ЕС ? Да ги научат как се работи, как се плащат сметки и данъци... То така без опит всеки знае да приказва...

Абе, Кирчо, ти не си ли помисли че Франция си има достатъчно френски цигани? Че да интегрира българските и румънските? Що им държиш сметка на французите изобщо? Те и пари им дадоха, джобни, като ги пратиха обратно.

И ти много данъци си плащал, че и акъл на французите взе да даваш, че и голям опит имаш и ти. Ето дадоха пример хората, вместо да ги интергираме, на самолета и за Индия!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2010, 13:33

1 Kiril Atanasov | 08.09.201013:09

Малко като усетиха какво ни е на нас с тия паразити и почнаха да реват. Нали не трябвало да ги дискриминираме и да ги интегрираме. Ами айде де... що те не си ги интегрират? Защо не си ги хванат и си ги направят образцови граждани на ЕС ? Да ги научат как се работи, как се плащат сметки и данъци... То така без опит всеки знае да приказва...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани