MamaMia.bg обявява конкурс за детска приказка "Напиши ми приказка" | webcafe.bg
Webcafe

MamaMia.bg обявява конкурс за детска приказка "Напиши ми приказка"

Webcafe
01.06.2017, 15:08 (обновена 03.06.2017, 13:47)
напиши ми приказка

Изпращайте свои текстове за конкурса "Напиши ми приказка"

Детските приказки за много повече от хубави истории с щастлив край.

Те са капката магия, която е изтъкала нишката на детството ни. Те са и легитимният, добър начин, по който възрастните въвеждат децата в света на големите, без да ги травматизират.

Добре написаните приказки са вълшебни метафори на реалния свят, които едновременно карат децата да го опознаят, и да избягат от него, когато не им е добре.

А ярките детски герои са онези помощници на хлапетата, които ги превеждат през трудностите.

Колко пъти сте сещали за Пипи Дългото чорапче, когато сте били в ситуация, която трябва да разрешите? И колко пъти сте се опирали на мъдростта на човечетата от "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" в момент на колебание?

Детските приказки са и код за преминаване през живота не само за децата, а и за порасналите.

Нашите колеги от MamaMia.bg, знаят колко е трудно да отлепим децата си от таблетите и смартфоните и колко предизвикателно става да заинтригуваме малчовците с хубави приказки. Но са твърдо решени да не позволят на технологиите да ни вземат от ръцете най-силното оръжие за възпитание, обучение и забавление на децата.

Заради това, с големи благодарности към партньорите ни от Bepanthen, стартираме конкурс за детски приказки, написани от вас, читателите на MamaMia.

Не поставяме ограничение за стила на приказката, а единственото ни изискване е тя да бъде увлекателна и да носи смислена поука - за децата, и за големите.

Заедно с екипа на Mamamia.bg ви каним да изпращате вашите ръкописи тук.

Приказките ще минават през редакционен съвет и подходящите ще бъдат публикувани на нашия сайт. Кампанията е до края на 2017 година и ако съберем достатъчно хубави приказки, ще ги издадем в книга.

За най-големите майстори на приказките са предвидени и чудесни награди.

Повече за конкурса може да видите в общите условия.

Oще: 1 юни  mama mia  детски приказки  деца  мама миа  мама мия  напиши приказка  пипи дългото чорапче  писане на приказка  приказки  приказни герои 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.