Приказки в стая | webcafe.bg
Webcafe

Приказки в стая

Lifecafe, по Daily Mail
10.12.2013, 16:21 (обновена 12.12.2013, 19:40)

1 от 14 снимки Назад Напред

Приказки в стая

Снимка: © Джи Йонг Лий, OPIOM Gallery

Една корейска художничка се е специализирала в изкуството да пресъздава ярки визуални мигове от приказки и легенди. Нейният свят е малкото й студио в Сеул с размери от едва 360х410х240 см.

То обаче се трансформира до неузнаваемост при всяко ново произведение от проекта й State of Mind, който тя разработва вече шест години.

30-годишната Джи Йонг Ли поема едновременно ролята на сценограф, скулптор, фотограф и главно действащо лице във всяка своя снимка.

Образувайки релеф, фигури и предмети от различни материали, шарки и цветове, Ли разказва цели истории в един-единствен кадър. Сюжетите й са заимствани от източни и западни легенди, корейски басни и лични преживявания.

"Основните мотиви идват от собствените ми въпроси коя съм аз в съответния момент", казва Ли.

"По фотографски път аз изразявам безпокойството си относно своята идентичност и се стремя да правя нещата, от които имам нужда и да мисля как точно искам да изживея живота си".

В нейното сюрреалистично царство желанията и стремежите й определено добиват облик, който трудно се забравя.

Oще: арт  галерия  джи йонг ли  корея  приказки в стая  сеул  снимки  фотография 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани