Смъртта на Иван и Андрей | webcafe.bg
Webcafe

Смъртта на Иван и Андрей

Елица Николова
08.07.2011, 17:09 (обновена 25.07.2011, 18:17)
Иван и Андрей

Снимка: © Шоуто на Иван и Андрей

Откакто решиха да бъдат славитрифоновци, Иван и Андрей трябваше да знаят, че влизат сред камъните, с които сами почнаха да целят предишните си лоялни зрители

Васа Ганчева почина вследствие на тежко коремно заболяване, лека й пръст. Дистанцирайки се от афектираните обществени настроения, според които виновници за смъртта й са Иван и Андрей, които малко преди това я забъркаха в доста миризлив медиен сос, се питаме защо тези (остаряващи в творчески смисъл) момчета не си замълчаха.

Днес двамата водещи изпратиха отворено писмо до медиите, в което обясняват, че не са отговорни за смъртта на режисьорката и медийна критичка, заявявайки, че отказват да вървят по улиците на България с клеймото "убийци".

Това да им беше проблемът.

Ясно е, че за трезво мислещите хора Иван и Андрей са просто шоумени, чийто спектакъл в стил "На умряло куче нож вадим" (заснетото от тях видео, в което интересната само на жълтосмилащите зрители Ганчева приема 1000 лв., за да похвали предаването им във вестник "Уикенд") просто съвпадна с тежкото здравословно състояние на жената, за което те вероятно не са знаели.

Иван и Андрей обаче отдавна се простиха с трезвата си публика - колкото и неадекватно да стои това определение за публиката на двама водещи, които навремето бяха симпатични неконформисти със забавен махмурлук, а енергийното им предаване "Сблъсък" ни провокираше да ставаме рано-рано през уикенда независимо колко сме прекалили снощи.

Откакто решиха да бъдат славитрифоновци, Иван и Андрей трябваше да знаят, че влизат сред камъните, с които сами почнаха да целят предишните си лоялни зрители. Не можеш да очакваш, че грубите ти селски прояви от екрана - като галантно-коцкарското отношение към попфолка, който навремето тънко иронизираха - ще те застрахова с някаква твърда, готина аудитория, която ще те защити в такъв злощастен момент.

Иван и Андрей самодоволно се настаниха в чалгата. И днес понасят чалга упреци. Налага им се също така да ползват чалга аргументи. Като този как да обяснят на "6-годишната Ава (дъщерята на Иван), която вече може да чете, че не сме убийци..."

Ами така както й обяснявате, че предаването ви по Нова Тв може да е пошличко, но спазвате някакъв вменен закон за рейтинга, който се покачва правопропорционално с количеството зададени въпроси на тема групов секс, какво е бельото на Яне Янев и пр...

Така че днешното отворено писмо на водещите звучи просто като опело по време на собственото им творческо погребение. Ако бяха навлезли в дълбокото на баш разследващата журналистика (за каквато смятат видеото с Васа Ганчева), като например какви са връзките на политиците с бизнеса или някакви по-сериозни неща от евтината подкупност на критичка, чиито статии никой съвременен медиен потребител не четеше, сега нямаше да им се налага да се обясняват. На също толкова евтината си и неблагодарна публика. Тя просто обича скандалите. Когото и да убиват те.

Oще: васа ганчева  журналистика  зрители  публика  сблъсък  смърт  шоуто на иван и андрей 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2011, 13:50

52 dobobig | 25.08.201115:04

Абе какво се занивате с тия олигофренясали хамстери-пуберитеит.Да му мислят тия от телевизията дето ги пускат на екран-ама ква простотия и аз изръсих-какво да му мислят,като няма с какво...Аз тая тел-я не я гледам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.01.2011, 09:02

51 Nikolay Netov | 11.07.201114:47

Ако тази държава/ народ трябва да плаща еквивалентна цена за всяка пошлотия и гнус, от които се отървава ... ПОМООООООЩ
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.02.2010, 11:56

50 SILANCE | 11.07.201113:02

До Анди.Защо точно те ли?Не виждате ли,че десетина /най-много!/ семейства и приятелите им тероризират България от 20 години по всички "медии" с претен- цшозния си кич.До степен човек да не смее да си пусне телевизора!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.05.2011, 18:07

49 Johny English | 11.07.201110:27

Иван и Андрей са малоумни, видиотени алкохолици, не виждам какъв спор може да има тук. Нямат нито талант, нито идеи. Но имаха връзки и се държаха като циркаджии - в бг това се котира.

А до Атеиста - ти си толкова глупав, че ако имаше мерна еденициа за глупост щеше да е кръстена на твоето име
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.06.2010, 08:12

48 джон арт | 11.07.201110:15

ако знаете, че зад една врата има заредена пушка, която ще убие този, който я отвори и не му кажете - вие убийци ли сте? формално - не, не сте сложили там пушката и не се бъркате в чужди работи. но все пак помислете върху казуса! а сега да направим паралел с онези капути; ситуацията е същата, само че те са сложили и заредили пушката. пак питам: убийци ли са? стресът удря там, където е слабото място на човек - лангерхансовите острови, жлъчката, черния дроб, кожата, отключва рак и т.н., и т.н... така, че васа може и да е имала здравословни проблеми, но те са се обострили точно от стреса покрай цялата идиотия. сега - по въпроса за "подкупа". тук става дума за поръчка за пиар услуга. понеже съм си вадил хляба и с това известно време - мога да ви уверя, че работата е като на адвокат; може и да не ти харесва, но я вършиш срещу заплащане. нарушение на етиката има, ако васа е на заплата някъде, а случаят не е такъв. вярно, че е била на хонорар в "уикенд", но в записа липсва съществен момент - когато тя поставя въпроса дали РАБОТОДАТЕЛИТЕ й оттам няма да имат нещо против и я лъжат, че са уговорили въпроса! цялата ни "журналистика"е проститутка, личи по това, как се нахвърли срещу васа! защото всички вземат (ако им предложат де!), но го отнася този, когото хванат. случаят е доволно изкривен,
за да се правят прибързани заключения и да се взима страна. не бях приятел с васа, бяхме на "здравей"в редките случаи, когато сме се засичали, но за мен в ситуацията тя е омерзена. на 28 май написах една епиграма, която запазих, зашото все пак не бях 100%-ово сигурен какво ще се случи. е, случи се, излязох пророк. за съжаление - това се превърна в епитафия за един изключителен ерудит и професионалист. почивай в мир, васе!
по своя път се спъна васа,
овикаха я с пълен глас!
така е, щом не стига клАса,
и тук не иде реч за васа -
колеги, срам ме е от вас!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 10:49

47 иван | 10.07.201123:12

Един непредубеден човек не може да не изпитва омерзение при проследяване на цялата история от разобличаването на Васа Ганчева в „корупционна практика”, събитие, което беше отразено във всички медии без изключение, до нейното реабилитиране, обявяване за жертва и заклеймяване на нейните палачи.
На първия етап във всички публикациии Васа Ганчева беше показана като пример на корупция и сребролюбие. И, аз поне, никъде не срешнах и една дума с която Иван и Андрей да бъдат укорени, че са провокирали тази жена, предложили са й пари за благоприятна рецензия, за да я унищожат с направения запис със скрита камера.
Защо никой от тези, които сега са нейни защитници, тогава не посочи един прост факт. В случая изобщо не може да се говори за корупция, защото корупцията е престъпление, ощетяване на обществения интерес. При Васа Ганчева имаме нарушение на етиката, нелицеприятна постъпка, която е осъдителна, но кой може да я съди, когато се вгледа в себе си, прецени собствените си постъпки.
След преждевременната смърт на Васа Ганчева последва пълна мобилизация на медиите не толкова, че някой го е еня за Васа Ганчева, а за да бъдат разкъсани публично други две жертви за удоволствие на будната общественост и най-вече за бизнеса на медиите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

46 Thea Atanasova | 10.07.201117:31

Лили лошото е че това е поведението на всички вестници и телевизии. Въртят си палачинката както дойде. Един ден така на другия са на 180 градуса. Просто не знам кога ще спре тази порочна практика. А иначе Иван и Андрей всички ги намразиха, защото и те започнаха да се нагаждат. И това се вижда всеки ден в кухото им предаване и дразни хората.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.06.2011, 01:47

45 Lili Nik | 10.07.201116:45

Защо оправдавате Васа с това,че била дребна риба и взела "само 1000лева"? Тези пари за един пенсионер,каквато беше тя, е пенсия за 5 месеца.А за нея допълнителен доход към хонорара,който тя е получила от вестник "Уикенд". Нима толкова вече ви е изкривен морала,че взимането на подкуп е достойно,щото то всички взимат,а който не взима е будала или смотаняк?!
Какво значение има какви професионалисти са Иван и Андрей в този случай? Дали са пияници,дебели или ниски?
Васа Ганчева е взимала подкупи,за да хвали или оплюва и смъртта й не променя фактите. А поведението на "Уикенд" е гнусно-първо я пожертваха,а сега атакуват Иван и Андрей.Отвратително!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 15.04.2011, 09:52

44 Andi | 10.07.201116:40

Еееех, момчета, не виждате ли, че сте доста тъпички, простовати, неинтелигентни!!?? Кой ви назначи да се показвате?? Имаме толкова кадърни и интелигентни хора, които могат да се показват пред народа в Телевизията. Кой назначава такива глуповати в телевизията ??????? Къде са достойните хора??? Няма ли край това ??? Само увеличават таксите за кабелната, за да могат да плащат супер заплати на подобни некадърни *шоумени*. И ние ги хрантутим за да ни се лигавят. Хайде БАСТА вече !!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

43 Крив Макарон | 10.07.201114:44

С телевизионери като тея на народа не му трябва друго зло.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани