Ако етикетите на алкохола казваха истината | webcafe.bg
Webcafe

Ако етикетите на алкохола казваха истината

Lifecafe, по TMS
21.08.2014, 16:45 (обновена 22.08.2014, 21:42)

1 от 7 снимки Назад Напред

бутилка

Снимка: © totalsororitymove.com

Някои алкохолни напитки съдържат не дух, а демон

Народът го е казал много добре: "Питието определя битието". Мъдростта зад тези думи всъщност е доста по-дълбока и всеки, който е писал смс-и в късни доби с олюляваща се глава, ще я потвърди: понякога питието определя дори съдбата ни.

В галерията може да видите съвсем нагледно написано (на английски, но с услужлив превод отдолу) какъв в действителност е "духът" в бутилката.

С една дума: какъв е истинският смисъл на алкохолното питие, с което сте избрали да се омаете.

Йегермайстер

Южногерманското алкохолно питие (35% алкохол) съдържа в себе си цели 56 билки и подправки. Името на напитката се превежда като "Майторът на ловците" и колкото и да е примамлив за някои хора неговият вкус на сироп за кашлица, единственият резултат от консумацията му е изписан ясно на етикета в галерията: "Повръщане до дупка". Което означава буквално навсякъде.

Уиски "Джак Даниелс"

Духът на уискито е шотландски, древен и много мощен. Това питие има силата да прави неочаквани неща на хората. Доказателството? Достатъчен е фактът, че когато прекалят с него - и най-независимите дами започват да пишат съобщения на бившите си по телефона, с които сантиментално ги призовават да се върнат. "Липсваш ми" е грозно съобщение, когато е написано на основателно зарязания бивш. Това също така е доста срамно поведение, родено от злоупотребата с това златно питие, което уж съвсем невинно се комбинира с диетична кола.

Водка

Какво може да донесе на света питието, родено във великата руска степ, освен: "Нови запознанства в тоалетната"? Внимание - духът от бутилката на водката е доста игрив и страшно комуникативен. Не случайно руснаците използват силата на това питие не само за да споделят несподелими тегоби, но и да изглаждат привидно неизгладими конфликти... чрез приказки, песни и танци на народите. Водката може да сплоти хората по начин, по който не може да направи това никое друго питие. Затова и ако намерите няколко прегърнали се и заспали души в тоалетната след парти - не се съмнявайте с какво са злоупотребили.

Кокосов ром

Безрасъдството да изпеш цяла бутилка кокосов ром на парти със съученици е простено единствено, ако си начинаещ.

Всеки, който злоупотребява с кокосовия ром или подобни сладки напитки след определения за това възрастов таван от 20 години - навярно знае каква грешка прави и как тя се отразява на фигурата му. Освен че може да докара диабет и на слон, 1700 те калории, съдържащи се в бутилка кокосов ром, със сигурност ще ви подуят не по-малко отколкото биха го направили 5 шоколада.

Канелено уиски

Канеленото уиски (Cinnamon Whisky) има обещаващ, приятен и силно увличащ вкус. Всъщност духът му е толкова дяволски, че води душата на хората, които го консумират директно в Ада. Или кой знае къде? Всъщност никой не знае къде отиват прекалилите с него, защото, както пише и на етикета му на майтап, то причинява буквално "Затъмнение" и никакви спомени.

Бяло вино

О, това е толкова невинен избор. Французите пият бяло вино дори и на обед! Красиви, леко запотени чаши, приятен разговор... Какво може да се случи? Ето до какво води прекаляването с бяло вино: до сълзи. По-точно до реки от сълзи и то насаме. Духът на бялото вино е ужасяващо тъжен. И нищо не изказва по-добре усещането "ще изживея живота си сам и в мизерия", отколкото празната бутилка бяло вино.

Oще: алкохол  галерия  етикети  марки  напитки  питие  уиски 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани