За дебелите размерът има значение | webcafe.bg
Webcafe

За дебелите размерът има значение

Webcafe.bg, по Daily Mail
03.10.2013, 13:07 (обновена 07.10.2013, 14:54)

1 от 5 снимки Назад Напред

sizes

Американецът, японецът, холандецът и французинът в естествения им средностатистически вид

Наистина ли американците имат най-големи проблеми със затлъстяването и САЩ ли е страната на дебелаците?

Художникът от Питсбърг Николай Лам е потърсил отговора, изследвайки телесните размери на средностатистическия мъж в 4 държави. Той открил, че американските мъже наистина са най-дебели, поне в сравнение с японци, французи и холандци.

С помощта на различни експерти и официални източници, Лам изчислил средния индекс на телесната маса на мъжете от всяка страна. По него той създал компютърни изображения, за да демонстрира нагледно разликите в обема при различните националности.

Според данните американците имат най-висок индекс на телесната маса (ИТМ) - 29. Това ги поставя в рамките на хората с наднормено тегло само на една точка от графа „дебели".

Средният ръст на американеца е 176.4см, с обиколка на талията 99.4см. Японците са най-ниски и най-слаби с ръст от 171.4см и 82.9см талия. Това им дава и най-нисък ИТМ в групата - 23.7. Всъщност цифрите показват, че единствено японците поддържат здравословно тегло.

Французите също пълнеят

Що се отнася до Европа, французите са по-широчки (92.3см) и с ръст от 174.4см са на границата на наднорменото тегло.

„Франция има добра хранителна култура и учи децата си да ценят добре балансираната диета с подходящи часове на хранене", коментира Николай Лам. „Но американската култура да се яде по всяко време все повече навлиза във Франция и вероятно тя е причината за затлъстяването в страната".

Едва ли е изненадващо, че холандските мъже са най-високи (183.3см), но средната обиколка на талията им от 91см поставя и тях недалеч от графа „наднормено тегло".

Въпреки това по време на изследването си Лам открил, че холандците имат едно от най-добрите здравеопазвания в света, особено през тези етапи от живота, които определят ръста на човека.

Oще: американска култура  затлъстяване  здравеопазване  индекс на телесната маса  наднормено тегло  николай лам  обиколка на талия  хранене 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.06.2010, 17:51

1 Гагауз | 04.10.201316:58

Художника да беше оцветил маникените със средно статистическия цвят за съответната държава , щеше дае по инересно.
   

оценка

+0 -0