Какво е да живееш като Дан Билзериан | webcafe.bg
Webcafe

Какво е да живееш като Дан Билзериан

Lifecafe, по Vice, Джулиан Морганс
04.05.2016, 18:54 (обновена 17.05.2016, 11:27)
Дан Билзериан

След седмица живот като Дан осъзнах какъв е неговият проблем

Дан Билзериан въплъщава начина, по който 13-годишните хлапета си представят живота като възрастни. Дан е американски професионален играч на покер, който се е прочул в Instagram с това, че е изключително богат и брадат, и че прекарва целия си живот в стрелба с огнестрелно оръжие, партита, полети с частни самолети и постоянен, неангажиращ секс с (буквално) купчини жени.

Но Дан Билзериан не е реален в традиционния смисъл, той е по-скоро като реклама за ергенския живот

Дан е лицето на това какъв би могъл да бъде животът, ако мъжете спрат да се притесняват и започнат да тренират. В реалния живот има проблеми като банкрути, хламидии и самоанализ, но Дан не живее в реалния свят. Вместо това Дан има 16.9 млн. последователи, които наблюдават неговото хипер-съществуване през телефоните си и се чувстват хипнотизирани и малко тъжни. Защото в живота повечето от нас просто не са такива.

Аз самият се чувствам тъжен. По отношение на лайфстайл Дан е почти всичко, което имаме като герой за необвързаните бели мъже. Когато се прибирам сам вкъщи късно вечерта и котката е разхвърляла цялата си тоалетна наоколо, няма мъжка версия на Бриджит Джоунс или Кери Брадшоу, която да ме накара да си кажа "Майната му, поне си имам приятелите и кутия бонбони Whitman's Sampler". Вместо това имам само Дан Билзериан и неговият сякаш изваден от холивудски филм живот. И въпреки че той вероятно е пълен задник и снимките му до една са преструвка, все пак си мисля - ако можех да живея така, бих бил щастлив.

Ето защо реших да поживея като Дан Билзериан.


 

Понеделник

Дан носи карго панталони, въпреки че не разбирам защо. Дори състезателите в The Amazing Race спряха да носят карго панталони. Но по магазините има цели осем вида, така че предполагам, че други хора не са спрели да ги носят.

Ето планът: В продължение на пет дни няма да се храня с нищо друго освен с палео и няма да пия друго освен протеинови шейкове и няма да правя друго, освен фотосесии, наподобяващи тези на Билзериан.

Също така ще се науча да играя на покер, ще тренирам много и ще нося дрехи като неговите, ето защо и си купувам карго панталони.

Също така си купувам и протеин на прах. Протеинът на прах е измама и да имате от него в шкафа е същински позор, но го правя в името на Дан. Тази седмица ще е различна. Типичните ми инстинкти няма да функционират и вместо това ще запълвам всеки момент на съмнение с КБНД, което означава "Какво би направил Дан?". Дан би купил колкото може повече протеин на прах и би го пил с маниакална редовност.

После поемам към казиното. Прочел съм онлайн как се играе покер и съм научил, че е скучно и сложно, но общо взето включва да комбинираш карти. Да комбинираш карти с еднакви стойности, с еднакви цветове, с еднакви фигурки и да получаваш пари.

 

Felt good to be back firing with the boys tonight

A photo posted by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on Sep 12, 2015 at 1:15am PDT

 

Няма нужда да пояснявам, че си нямам изобщо идея какво правя и това изглежда ядосва другите играчи. Всички непрекъснато спират и въздишат оглушително, само за да продължат, след като избутам още чипове на масата. Покерът, както осъзнавам, е до голяма степен подобен на това да се опитваш да не те пребият в гимназията. Никой не се усмихва, никой не изглежда като да се е къпал, и не мога да спра да гледам към болезнено оранжевия килим. Накрая губя и се прибирам у дома.

Вторник

Започвам деня с разходка до фитнеса. Имам членска карта за фитнес, защото обичам да нося неща и да си мисля "АЗ ТЕ ВДИГАМ"! Също така ходя, защото има момиче на рецепцията, което ме поздравява по име, когато вляза.

След тренировката пия протеинов шейк. Не е особено приятно. Всъщност бих казал, че е просто прашно и влажно. Нали знаете как сокът от червени боровинки може да е прашен и влажен? Е, и протеиновият шейк е същият.

Същата вечер отивам на стриптийз бар. Може да се чудите как правя всички тези неща, които милионер като Дан прави, без да съм милионер. Отговорът е, че Дан купува неща с пари, но аз мога да купувам неща с хиперлинкове. Доказвам тази теория, като се обаждам на най-добрия местен стриптийз клуб - Bar 20, и питам дали ще получа няколко безплатни танца на момичета в скута ми, в замяна на упоменаването им в статията. Те се съгласяват.

После получавам гигантската купчина от стриптизьорки в скута ми. Полово съзряващото ми вътрешно аз се кефи, но останалата част от мен е загрижена за това как най-добрият ми приятел фотографира и как ще изляза на снимките. Искам той наистина да докара ракурса, но съм затрупан от мацки и съм зает.

 

 

Честно, това вероятно е моментът, в който се чувствам най-близо до това, което е Дан. Защото въпреки че инстаграмът на Дан изглежда да показва моменти от деня му, истината е, че неговите фотосесии включват планиране. Всички тези жени не се мотаят с Дан само защото той прави чудесен секс. Те се мотаят с него, защото някой им плаща, и после някой снима. Има известно ниво на изобретателност в това да бъдеш знаменитост в Instagram, което повечето хора забравят, и за мен това означава да пия смесица от Moet и протеинов шейк и да се чудя дали светлочувствителността на камерата не е твърде висока за светкавицата.

Сряда

В сряда вземам частен самолет за никъде - Дан има частен самолет, който аз замествам с един, нает от компания, наречена Airly (искате ли да летите колкото пожелаете между Мелбърн и Сидни само за 2550 долара месечно?!). Пък и е само фотосесия, така че си седим на пистата.

Първоначално бях уговорил няколко стриптизьорки да дойдат, но фотосесията е в 10 часа сутринта и стриптизьорките естествено не се появиха. Имаше напрегнат момент, когато си мислех, че ще се кача на самолета сам, нещо, което Билзериан мрази, но някак си все пак го избегнахме.

Това е Джулия. Тя е близка приятелка, така че да я помоля да се облече като за коктейл и да поднася шампанско изглеждаше социално приемливо и не особено стресиращо.

Мариам е отдясно. Тя пише за VICE, така че поканата да ни придружи беше доста неловка. Няма спор, това си е само фотосесия и няма оргии, но Дан включва жени в снимките си по простички старомодни причини, които леко нарушават споразуменията за сътрудничество за популярни издания. Мариам обаче се справи като професионалист и дори не откъсна поглед от телефона си.

 

Aspen just got dumped on, so here we go, Slitherpuss hates snow

A photo posted by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on Dec 28, 2015 at 11:31am PST

 

Аз съм Дан Билзериан след изтощителен секси уикенд във Вегас, летящ за 3 минути обратно до Лос Анджелис с 10 долара милиона и нов пищов.

Аз също така съм Джулиан, използващ тоалетната на частен самолет, защото се правя на Дан Билзериан и протеиновите шейкове са нещо отвратително.

Четвъртък

Получавам различен протеин на прах. Бихте си казали, че "Nature's Way" е концепция, тотално несъвместима с протеина на прах, но просто не е истина.

После отиваме да стреляме и научавам, че пищовите са нещо кофти. Това е всичко, което научавам. Те са зли и шумни, и когато стреляш, това, по което стреляш, се разтърсва, дори и да е хартиена мишена. Дан стреля с най-различни оръжия и нямах търпение да му подражавам, но очевидно това просто не е по моята част. Израснал съм в Австралия, която е тиха, мирна държава. Нямаме нищо чак толкова готино, но за нас да допуснем масови престрелки, за да могат хората да могат да се отбраняват от масови престрелки, звучи тъпо. Така че просто не разбирам огнестрелното оръжие.

 

Saving up for some shooting glasses Pic: @ssv_media

A photo posted by Dan Bilzerian (@danbilzerian) on Oct 27, 2015 at 3:02pm PDT

 

Другият проблем е, че стрелянето с пистолет оставя усещане, сходно с това да се обличаш като пауър рейнджър.

От друга страна, Дан Билзериан залага на някаква сходна психология. Бих казал, че Дан нашумя особено много някъде през 2013, горе-долу по времето, когато рекламистите се захванаха с идеята за "мъжа на макс". Може да помните тази фраза. Това беше колективна странна обсесия, която ни даде понятия като "мъжки грип", "мъжка чанта" и "мъжко леговище, и купчини продукти (спортни напитки, месни пайове, айскафета, телешко джърки, презервативи, консервирано чили), които се предлагаха в "мъжки разфасовки", както и около 25 000 реклами на бира, които бяха приблизително един и същ монтаж на тотални мъжки клишета. Билзериан като "мъж на макс" се вписваше перфектно в този шаблон, и три години по-късно всичко това изглежда малко демоде. Да, оръжие, окей. Както и да е.

Петък

Днес ми е последният ден, така че добавям водка в шейка. Майната му.

После водя коза в офиса, защото Дан си пада по козите. Ако скролирате из инстаграма му, ще видите много кадри на Дан с коза, която нарича Зевс. Има снимки как те гледат телевизия заедно в леглото. Или снимка на него със Зевс на барбекю на покрива на къща, със стриптизьорки. Дан дори има кола с нарисуван на нея Зевс. Дан изглежда леко вманиачен.

Така че се помотахме с козата, и се опитах да поработя. Козата се казваше Два Такта и се интересуваше единствено от храна. Когато гледах в очите й, виждах единствено глад и празнота. Може би само ръбът на дълбока, прекрасна бездна, де да знам.

Може и да има някакво сходство между Два Такта и Дан. Той изглежда се интересува единствено от власт и сила - и от нищо друго. Дан наема жени за снимки, тренира за снимки, стреля с огнестрелно оръжие за снимки, само и само за да трупа още последователи, което по някакъв начин си е власт и сила.

Дан въплъщава вечното търсене на все повече и повече

Всичко, което той прави, е огромно и бомбастично, и е покрито с нашмъркани с кокаин мацки. Той е въплътената Америка, и за мен - човек, който просто иска да има приятели и от време на време да ходи на къмпинг, това е ниво, което е много трудно да достигна.

След седмица живот като Дан осъзнавам, че дори не е и чак толкова страхотно. За мен животът предимно си изглежда като живота ми, без значение какво правя. Да, няма спор, частните самолети са нещо чудесно, но те са само тръби с крила. Да лежа под малка купчинка стриптизьорки беше яко, но те са си просто хора. В крайна сметка всичко това беше като да планирам голямо пътешествие из Европа, само за да пристигна и да си кажа - ами да, ето стара църква. Какво още?

Но Дан не може да спре. Той е Instagram знаменитост и вече не може да спре да тича по тази огромна безсмислена, изтощителна, безкрайно досадна и неудовлетворителна бягаща пътечка. Така че след тази дълга седмица мога да погледна отвъд парите и възможностите на Дан Билзериан, и да погледна право в очите на козата на заден план. Директно в Зевс, който знае, че храната е най-доброто, което може да получи.

Oще: дан билзериан  еротика  жени  зомбита  лайфстайл  мацки  мъже  оръжия  плейбой  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

8 boris | 08.05.201610:11

Един българин -Иван Рилски не е имал нищо и е живял в една пещера преди хиляда години. Неговият лайфстал се помни и до днес. Тоя още утре никой няма да го помни
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 02.01.2015, 20:57

7 Bacillus Bulgaricus | 07.05.201614:50

Явно този просто е мъжката Парис Хилтън + някаква ужасна случка в детството. Всеки нормален човек би се наситил от всички тези удоволствия и би му писнало. Но тоя не - трябва всички да го видят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

6 Дракон с кисело зеле | 06.05.201622:18

Уф, и преди го казах, ако не бяха материалите, громещи Билзериан под път и над път, изобщо нямаше да го знам кой е тоя. Стига вече.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

5 deowin | 06.05.201618:18

>искал е да покаже какво е да караш ферари, но за да добие представа се е качил на опел калибра - ми не, не е добил представа

Точно.
И не само, че не е добил представа, ами е критичен към ферарито защото карането на опел му се е сторило доста скучно и безинтересно.

Иначе мнението ми за Дан Билзерян е просто live and let live. За 99% от хората въпросът "би ли ми харесало да живея като Дан" е напълно безсмислен, защото те никога не биха могли да си позволят да живеят така (изобщо не е въпрос само на пари).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2012, 11:18

4 IRCPoliceman | 06.05.201611:06

А пък то всъщност тоя смешник има около 15 млн. долара спечелени от покер (не е малко но той едва ли не ни обяснява, че всичките мъ 150 млн. долара са от покер), а всъщност той е "на тати момчето", което има тръст фонд и си харчи парички от него! Освен това при клипчетата, които съм гледал как той и онея дето са около него да пият на негова сметка, боравят с оръжие цяло чудо е, че досега никой не е застрелял никого погрешка! Абе общо взето малко мерене на пишки неговата работа!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

3 ImaIma | 06.05.201604:44

Реклама на рекламата, нищо повече. Да са живи оригиналата реклама и преструващата се реклама, отивам си правя моите си неща.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

2 bludniq_sin | 05.05.201613:20

Доста простовата статия. Уеба що препечатвате подобни статии? Тоя дан билзериан не го знам какъв е, но авторът очевидно няма как да живее като него 1 седмица щото просто няма възможностите. Можеш да живееш 1 седмица като някой ако имаш неговите финансови възможност (щото в случая просто опира главно до финанси). Ако авторчето искаше да живее като тоя дан то на покера трябваше белким нещо да спечели. Щеше да знае, че покерът не е скучна, но действително е сложна игра - сложна, когато играеш с хора срещу себе си. Едно е да летиш в собствен самолет друго е да си ограничен от мелбърн до нам-къде-си. Едно е да си поканиш някви приятелки в самолета, друго е проститутки или каквито там си кани въпросния брадатко. Едно е да стреляш с пистолет, друго е с това, което е на снимката и в общи линии тоя е направил следното нещо - искал е да покаже какво е да караш ферари, но за да добие представа се е качил на опел калибра - ми не, не е добил представа.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 05.05.201610:17

луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?!
   

оценка

+0 -1