Ана-София Роб или преди "Сексът и градът" | webcafe.bg
Webcafe

Преди "Сексът и градът"

Lifecafe, по The Daily Beast
15.01.2013, 17:53 (обновена 16.01.2013, 11:24)

1 от 4 снимки Назад Напред

Ана-София Роб преди "Сексът и градът"

Снимка: © Getty Images

Играла е във филма на Тим Бъртън "Чарли и шоколадовата фабрика"

Годината е 1984, а младата Кари Брадшоу не гуляе из Манхатън със Саманта, Миранда и Шарлот. Нито се влюбва и разлюбва Тузаря.

Вместо това, изпреварилата модните тенденции на времето тийнейджърка още е в гимназията, ориентирайки се в живота след трагичната смърт на майка си, опитваща се да намира приятели и може би ... дори любовта. Може би.

Това е "Дневниците на Кари", адаптация на популярния едноименен роман на Кендис Бушнел.

Но в тази версия, дебютираща като телевизионен сериал, секссцените и провокативните игри на думи са заменени с по-невинни спомени за първия път. "Беше като да пъхаш хотдог в ключалка," казва един от героите.

Продуцентите и експерти по тийн гняв Джош Шварц и Стефани Савидж ("Клюкарката") изкарват на екран една Кари, която е също толкова стилна като възрастното си "аз", но по-малко озлобена от живот, пълен със свалки за една нощ и коктейли.

Дизайнерът на костюмите на "Клюкарката" Ерик Деймън пък осигурява точно отражение на ретро-модата, а саундракът изобилства от мегахитове на 80-те, включително инди-рок кавър на "Girls Just Want to Have Fun".

Ана-София Роб, която влиза в емблематичната роля на Кари Брадшоу, разказва какво е да играеш Кари, когато тепърва й предстои да открие секса и града.

Как минаха прослушванията?

Възможността за първи път се появи, преди да кандидатствам в колеж. Беше точно преди изпитите. Когато ме поканиха на прослушване, реагирах: "Телевизия? Абсурд, аз снимам само в киното. И искам да отида в колеж."

Минаха няколко месеца, прочетох сюжета за пилотния епизод и си помислих: "Ама това е фантастично. Много добре е написано. Харесва ми героинята - тя се опитва да открие себе си, да бъде силна жена, да изрази себе си. Тя преминава през всичко, през което и аз. Мисля, че наистина мога да израсна с тази героиня."

Преди да отида на прослушване се наложи да подпиша договор, че ако получа ролята, ще участвам в сериала в продължение на 6 години.

Беше безумно, защото като снимаш филм, той отнема не повече от 3 месеца. Да, тези месеци са важни, но никога не е било "шест години". Но го приех охотно, говорих за това с родителите и приятелите ми. И много харесах героинята.

Отдавна така не ми е харесвала някоя роля. А и гледах редовно "Сексът и градът" преди лягане. Много забавен и модерен е.

Наложило се е да напуснете Станфорд, за да участвате в сериала. Доколкото вероятно ще сте в "Дневниците на Кари" за много години, искате ли после пак да се върнете в университета?

Определено. Образованието е голям приоритет за мен. Мисля, че човек може да учи на всякаква възраст. Може да съм стара, може да стана тотална кугърка, но няма проблем, защото все пак ще уча.

"Дневниците на Кари" е предисторията на "Сексът и градът". Откъде получавахте вдъхновение за герой, който има такава солидна история?

Говорих много с Ейми Харис, авторката на сериала, за визията й - и четох книгата. Говорихме много за края на сериала, за осъзнаването накъде върви Кари, в какъв тип жена ще се превърне.

Влязох в ролята, отделяйки време за вживяване в героинята и изграждайки взаимоотношения с другите членове на екипа.

Някакви съвети получавали ли сте от Сара Джесика Паркър?

Никакви съвети, само насърчение.

Изглежда възпроизвеждате перфектно маниеризмите на Кари.

Наистина ли? Радвам се, че сте забелязали. Тя е култов герой. Обичах да гледам Сара Джесика Паркър в тази роля, но не съм искала да я копирам.

Има определени неща, които искаш да направиш, за да осъзнават зрителите, че гледат две съвсем различни актриси. Има много хора, които познават добре героинята, и искаш да я харесат толкова, колкото и по-възрастната Кари.

"Сексът и градът" очевидно беше за секса. Като сериал на HBO беше много... нецензурен. "Дневниците на Кари" ще се концентрира ли толкова върху секса?

Да. Сексът определено е основна тема в сериала, защото е основна тема и в живота. Той променя отношенията, а и заради възрастта, в която са героите, се случва особено често.

Кари има първите връзки с приятели и се опитва да разбере какво означава сексът - и какво желае тя.

Сериалът не е толкова нецензурен като "Сексът и градът". Не мисля, че родителите ми биха ме пуснали да участвам, ако беше такъв.

Имате доста гореща целувка в басейна с Остин Бътлър в пилотния епизод. Каква беше химията между вас на снимачната площадка?

Тези сцени далеч не са както ги описват. Много режисирани са: като хореография е. Не са особено възбуждащи. Иска ми се да бяха, но за съжаление - не са.

В "Сексът и градът" Кари излиза с много различни мъже. Младата Кари ще има ли много ухажори?

Определено! Досега съм имала двама и съм малко притеснена от мисълта какво още ми предстои. Ще видим. Също толкова любопитна съм, колкото и вие.

"Дневниците на Кари" се развива през 1984, има много препратки към този период в шоуто, като огромните мобилни телефони, касетофоните... Какъв тип проучване сте правили, за да изиграете гимназистка от 80-те?

Всъщност, нямаше много проучване. Мисля, че децата са като цяло същите, само технологиите се променят. Но мисля, че тогава е било малко по-романтично.

Харесва ми да се обаждам на хората, да оставям съобщения на секретаря, да вдигам телефона - много по-лично е. Не е голямо предизвикателство, но е малко забавно. Както и някои от колите, които се налагаше да карам.

Онзи ден се налагаше да паркирам успоредно огромна кола от 80-те, а не съм шофирала отдавна, защото нямам кола в града. Бях доста нервна.

С ръчни скорости ли беше?

Не, слава Богу. Една от целите в живота ми е да се науча да карам с ръчни. Надявам се това да се случи, след което да мога да карам някоя наистина готина кола в сериала.

Да поговорим за модата. Какво е да работиш с дизайнера на костюмите Ерик Деймън?

Ерик е изключителен. Много е скромен и безгрижен и не превръща нищо в голям въпрос. Но наистина осъзнаваш гениалността му, когато облеклото изглежда толкова перфектно.

Той е много мил и приятен човек. И много добре познава всички герои и изважда на показ истинската им същност. Той ни помага като актьори, защото може да имаме идея за героя, и той да й вдъхне живот чрез облеклото.

Любим костюм?

Всички са много готини. Нося много фусти - всъщност не фусти, а балетни полички. Много балетни полички под рокли и поли, много слоеве, цветове, огърлици, обици, пръстени, гривни - непрекъснато и навсякъде.

А характерните къдрици на Кари?

За пилотния епизод ми накъдриха цялата коса, но това отнема около 2 часа. Така че в името на пестенето на време, и за да не ми се опърли косата, вече нося перука. И това е чудесно, защото тя е много красива и реалистична. Режисьорите никога не успяват да различат, че е перука, предполагам, че и зрителите няма да могат.

В Twitter сте публикувала снимка, в която със Стефания Оуен - която играе сестрата на Кари, Дорит - сте на концерт на Джъстин Бийбър. Близки ли сте с колегите си?

Да, определено! Стефания ми е като по-малка сестра. Много я харесвам и си изкарваме чудесно заедно. Тя е много готина, а в сериала е същинско малко дяволче. Но Стефания е най-спокойното и непретенциозно 15-годишно дете на света.

Всъщност, познавах семейството й още преди сериала. Когато снимах "Мостът към Терабития" в Нова Зеландия, по-голямата й сестра работеше с мен във филма, така че семействата ни се сближиха, а после разбрах, че е получила ролята на Дорит - преди дори аз да съм избрана. Светът е тесен.

Участвате в различни благотворителни организации. Защо е важно за вас да сте ангажирана с каузи?

Бих искала да съм още по-ангажирана. Мисля, че не се справям толкова добре в тази насока. Когато си дете, имаш големи идеали и мечти да промениш света.

Или чувстваш, че нищо не зависи от теб. Това, което ти е нужно, е общност, която да те подкрепя. Аз съм ангажирана с PeaceJam, а те наистина помагат за това, като осигуряват структура, средства и основа, за да провеждате собствени социални програми.

Преди да снимате "Дневниците на Кари", сте имали доста нормален живот на тийнейджърка - изпити, бал... Какво се е променило?

Вече не съм ученичка. Което е чудесно! Но всъщност донякъде ми липсва училището. Липсва ми образованието, старая се да отделям време за него.

Липсват ми приятелите ми, мисля, че открих най-добрите си приятели в гимназията. Гимназията беше много приятно и забавно място. И въобще не беше тежка. Всички се разбирахме добре, правехме забавни неща, беше много непретенциозно и имам чувството, че точно така трябва да бъде в гимназията.

Как мина балът ви?

Беше страхотен. Изкарах си чудесно на бала. Отидохме с добър мой приятел, после танцувахме много и не мигнахме цялата нощ. Всички останали от моя клас заспаха рано.

По време на танците?

Ами в 6 сутринта - да. Но аз си останах будна, и дори после изчистих след купона вкъщи. Преливам от енергия!

Oще: ана-софия роб  кари брадшоу  мода  сара джесика паркър  секс  сексът и градът  сериал 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани