Тялото като транспортно средство | webcafe.bg
Webcafe

Тялото като транспортно средство

Кристина Пайташева
22.10.2011, 12:28 (обновена 22.10.2011, 12:38)
ДНК, изкуствен живот

Ако не се грижим за "превозното си средство" по правилния начин ние намаляваме влиянието на светлината към нашите тела и съответно към нас самите

Темата за себепознанието и позитивното мислене ми е много на сърце, но повечето книги в тази посока имат един център, около който се въртят. Бях започнала да чета „Клетъчно пробуждане” на Барбара Рен, но още от самото начало на книгата усетих, че тя ще е по-различна от този тип литература. Защото тук темата „познай себе си” не е просто на думи, а нагледно и научно е обяснена взаимовръзката ни със земята, небето, вселената и изобщо с нас самите.

Любопитно ми е какъв човек ще срещна, когато се уговарям да се видя с авторката. И когато виждам тази 72-годишна госпожа, която ми се усмихва толкова лъчезарно, започвам да усещам тази светлина, за която тя говори в книгата си. Авторката е световноизвестен натуропат, хомеопат и водещ специалист по нутрициология и здравословно хранене с повече от четиридесет годишен опит в областта на холистичната медицина. Тя е основател и директор на Института по нутрициология в Лондон – „The College of Natural Nutrition” – обучил едни от водещите специалисти в областта и чиито трансформиращи идеи са помогнали на хиляди хора да променят живота си. През 1972 г. основава „Natural Health Network Clinic”. През 1982 г. основава Института по нутрициология в Лондон – „The College of Natural Nutrition”. Днес Барбара Рен преподава в института и изнася лекции по целия свят, учейки хората на различен подход към здравето чрез хранене и лечебни техники.

Малко по-късно пък разбирам, че пред мен стои човек, който се е преборил с анорексията и множествената склероза, има 5 деца и 11 внука. И неслучайно тази жена нарича нашето тяло "транспортно средство". Разговорът ни започва научно с теми като електрони, фотони, кислород, светлина. Но госпожа Рен не обича думата наука. Реализираната от нея книга всъщност е плод на желанието й да създаде труд, който да отрази точното разположение на човешкото тяло между небето и земята.

Не пропуска да сподели, че ние отричаме истината за храненето. В своите изследователски търсения тя не намира нищо полезно в западната медицина, в центъра на която стоят фармацевтичните фирми и ламтежа им за печалба. Точно поради тази причина тя обръща взора си към Изтока. „Ние имаме невероятно тяло, което неизменно се стреми да намери баланс и хармония. Нашият потенциал е много по-голям, отколкото можем да си представим, и е неразривно свързан със ставащото вътре в нас на клетъчно равнище. Всяка от трилионите клетки в изумителното човешко тяло притежава способността да задържа и използва светлината под формата на биофотони – субатомни частици светлина.

Когато клетката бъде осветена, ДНК в тази клетка също се осветява, осигурявайки ни здраве и достъп до универсалната мъдрост в нейната матрица.“ Клетъчното събуждане на нашето тяло е свързано до голяма степен с водата - виновникът в процеса на запаметяване на информацията. А когато тялото ни е под срес, то се дехидратира и тогава настъпва дисбаланс между вътрешния и външния свят на клетката.

Ако не се грижим за "превозното си средство" по правилния начин ние намаляваме влиянието на светлината към нашите тела и съответно към нас самите. Аз лично смятам, че ние не знаем кои сме или поне сме забравили. Любопитно ми е какво е мнението на авторката по тази тема. Барбара Рен също се съмнява, че хората знаят кои са. А всъщност най-големият стрес се поражда именно от това да не знаеш кой си и какво правиш.

Семинарът на Барбара Рен продължава днес и утре

Oще: барбара рен  клетъчно пробуждане  тяло  хранене 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.09.2010, 13:44

2 MissPharmacy | 22.10.201118:27

"Необичането" на думата наука е нож с две остриета, особено в наши дни! Имаме си български еквивалент на тази дама, и това е Лидия Ковачева, която разглежда храненето (по-скоро гладуването), като лекарство! Като фармацевт съм наясно какво представлява заболяването множествена склероза (както е придобило гражданственост), знам и какви опити се правят за неговото лечение и забавяне на развитието, знам и кои са сравнително успешни! Интересно ми е как винаги подобни "създатели" или последователи на нетрадиционната медицина са се "излекували" със силата на положителното мислене, или със стремежа на тялото да се справи само с проблема, при това все от невродегенеративни, автоимунни или психични заболявания (както е в този случай)!? Защо никой не се е излекувал от сарком на Кароши, от болест на Алцхаймер или СПИН, а?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

1 straight | 22.10.201117:57

Възрастната госпожа не признава съвременната наука и западната медицина, но борави с чисто научни понятия като фотони, днк, клетки и пр. Много удобно е да се взаимстват основополагащи принципи, приети и утвърдени точно от съвременната наука и да се омешат с разни холистични бълвочи.

В източната медицина никъде не се говори за клетки, физични частици и днк/рнк. Описват се меридиани, точки и тям подобни. Освен това, често самите китайци пишат в съвременните си учебници по традиционна медицина, че ако техните методи не помогнат, да се обърнем към специалист по западна медицина.

Повечето хомеопати и билкари (поне тези, които съм срещал в БГ), много яростно нападат съвременната медицина и наука. Когато обаче, усетят, че нещата стават сериозни и касаят самите тях, тихомълком тичат при тези, които постоянно хулят. Видял съм доста такива...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани