Слава и пари в Годината на Дракона | webcafe.bg
Webcafe

Слава и пари в Годината на Дракона

Lifecafe
23.01.2012, 11:48 (обновена 23.01.2012, 13:24)
Годината на Дракона

Снимка: © Getty Images

Драконът символизира късмета, космическата сила и положителното влияние, живота и напредъка

Тази нощ настъпи така очакваната Година на Дракона. Според лунния календар днес посрещат Годината на Водния Дракон в Китай, както и в редица други азиатски страни.

Драконът е петият от 12-те животински знаци в китайския зодиак. Животните се свързват всяка година с древна двойна опозиция на ин и ян и с един от петте елемента - метал, огън, дърво, земя и вода. Всяка индивидуална комбинация се повтаря веднъж на 60 години.

Характерни положителни страни на Дракона са жизненост, енергичност, откритост, чистосърдечност, доверчивост. Той е чувствителен и често изпитва безпричинно безпокойство.

Стреми се към съвършенство и това го прави взискателен както към себе си, така и към другите.

Изисква много, но дава много повече. Често е раздразнителен и думите му изпреварват мислите. В същото време умее да дава полезни съвети.

Драконът е ентусиаст и лесно се увлича по различни идеи. Той е разностранно развит, интелигентен, издръжлив, великодушен, има силна воля. Влиятелен е и мнението му се слуша.

Драконът успява във всичко и не изпитва никакви нужди по жизнения си път. Каквато и професионална изява да си избереq я овладява до съвършенство. Може лесно да спечели всичко, но и да загуби всичко.

Годините на Дракона се смятат за много благоприятни за раждане. Родилните отделения в Китай се готвят за "наплив" от бъдещи майки, които таят надеждата, че техните малки "дракончета" ще постигнат велики неща.

1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 - символът на всички тези години е Драконът.

Oще: година  дракон  китай 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани