Главен готвач от тексаски ресторант твърди, че е открил първата рецепта за пържена бира | webcafe.bg
Webcafe

Тексасец измисли пържена бира

Lifecafe , По Telegraph.co.uk
03.09.2010, 11:33 (обновена 03.09.2010, 11:50)
пържена бира

Според хората, вкусили от новото изкушение, бирата не променяла своя вкус, но освен това се смесвала и с приятно запърженото тесто и крайният резултат бил много задоволителен.

Бирата е една от най популярните напитки на света и е любима на безброй хора. Отскоро обаче тя намери и нова форма, доста по-различна от тази, с която сме свикнали.

Главен готвач от тексаски ресторант твърди, че е открил първата рецепта за пържена бира. Рецептата за този нов кулинарен продукт всъщност никак не е сложна. Процедурата е следната: бирата се поставя в осолено тесто и после е моментално се пуска в олио с температура около 375 градуса (Фаренхайт). Бирата трябва да се запържва в олиото около 20 секунди - достатъчно кратко, за да не изгуби алкохолното си съдържание.

Според хората, вкусили от новото изкушение, бирата не променяла своя вкус, но освен това се смесвала и с приятно запърженото тесто и крайният резултат бил много задоволителен.

Изобретателят на този нов кулинарен продукт е Марк Забъл. Той твърди, че в продължение на три години се опитва да разработи тази нова рецепта и много пъти е екпериментирал с различни методи, но до този момент са били все неуспешни.

В момента той чака да патентова това свое изобретение, от което е изключително горд. Той отрича в  рецептата да се включват и други "тайни" съставки.

Официалното представяне на продукта ще се случи след месец. Тогава ще има голямо състезание с храна в Тексас и най-после всички ще могат да опитат от продукта на Забъл. В това състезание различни готвачи от страната представят своите нови кулинарни продукти и най-интересният от тях печели. Миналогодишният победител бил представил силно запържено масло.

Новият продукт - бира в тесто, се очаква да навлезе скоро на пазара. Пет подобни на равиоли късчета с бира ще се продават на цената от 5 долара. Тексаската алкохолна комисия обаче наложи забраната продуктът да не може да се купува от лица под 21 години тъй като съдържа алкохол, макар и в малко количество.

Засега бирата, с която готви тексаският готвач, е известната марка "Гинес", но той е склонен да екпериментира и с нови различни видове бира и ще го направи в най-близко бъдеще.

"Никой досега не е успял да запържи каквато и да е течност. Вкусът е като да опиташ парченце запържено тесто и след това да пиеш глътка бира," твърди Забъл. Предишното му откритие беше десерт, представляващ вафлени топки с вкус на ягода, покрити с шоколад.

На Забъл сега не му остава нищо друго освен да чака с нетърпение годишното състезание. Неговите надежди да спечели са огромни - и вероятно ще бъдат оправдани.

Oще: готвач  марк забъл  пържена бира  тексас  тесто 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани