Моля, не хранете животните с... децата си | webcafe.bg
Webcafe

Моля, не хранете животните с... децата си

webcafeLifecafe
29.05.2016, 10:55 (обновена 29.05.2016, 17:44)

Четиригодишно момче скочи в клетката на горилата в зоопарка в Синсинати /град в югозападната част на Охайо/, САЩ. Детето е прескочило оградата и е паднало във водата, ограждаща пространството на човекоподобните маймуни.

Записи от инцидента показват как до него се приближава 200-килограмовият Харамб, 17-годишна мъжка равнинна горила, която първоначално просто стои до детето и го наблюдава.

„Чухме плясък. Хората крещяха: „Момчето падна във водата, момчето падна във водата" - разказва госпожа О'Конър, очевидец на инцидента. Според нея, на първо време горилата е искала да защити детето от крещящата тълпа.

След това обаче маймуната започва да влачи момчето през водата, отдалечавайки го от групата посетители. Във видеото се чуват виковете на майката на детето.

Пет минути по-късно пристигат служителите на зоопарка, които решават да застрелят незабавно горилата. 4-годишното момче прекарва в клетката около десет минути.

„Ситуацията беше животозастрашаваща и можеше да свърши зле за момчето" - обяснява директорът на зоопарка Тейн Мейнард. - „За съжаление нямахме друг избор, освен да убием животното, приспиването не се случва моментално".

След застрелването на горилата, пожарникарите веднага извеждат детето. В клетката е имало още две женски горили, които не са се доближавали до него.

Сега то е настанено в близката болница със сериозни охлузвания. Очаква се скоро да бъде изписано.

Очевидци споделят, че четиригодишният палавник е заявил, че ще скочи в клетката на горилата малко преди да го направи наистина. Те разказват, че майката е гледала още няколко малки деца.

Заради инцидента разходката сред животните в зоопарка в Синсинати се превръща в кошмар за повечето посетители. „Децата пищяха, сирени на пожарната, чуха се изстрели" - разказва друга майка.

Историята с момчето и горилата обиколи социалните мрежи. До момента видеото е гледано от над 100 хиляди души.

Много от коментиращите обвиняват родителите на момчето, затова, че не са предотвратили случката.

Във Фейсбук има и група „Справедливост за Харамб". Според защитниците на животното, смъртта му е била безсмислена и онеправдана. Те търсят отговорност от ръководството на зоопарка и от родителите на момчето.

От местната полиция обаче заявиха, че няма да повдигат обвинения към семейството.

„През целия път към вкъщи обяснявах на децата защо трябва да стоят мирни в зоопарка и да не тичат" - разказва британската Найсли. „Това може да се случи на всеки, можеше да са моите деца" - убедена е тя. „Беше ужасно изживяване за всички, за децата, за служителите в зоологическата градина, както и за другите горили, които изгубиха приятеля си."

Oще: горила  диви животни  зоопарк  момче в клетката на горилата  природозащитници 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

2 dedo adji | 31.05.201618:17

Колкото и да е трагична, смъртта на горилата не е неоправдана. Чел съм, че горилите не са агресивни, не знам колко е вярно. Както и да е, никой няма право да рискува живота и здравето на дете.
Абсолютно неоправдаема е заспалата майка, която е допуснала детето й да падне в клетката. Редовно ги виждаме подобни, които блеят, докато децата им попадат под колите. Ако детето беше с група от детска градина под грижите на възпитателка, същата майка би я съдила до просешка тояга. Не е оправдана и управата на зоопарка, която не е обезопасила клетките, поне да са недостъпни за 4 годишни деца.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.12.2014, 11:03

1 Vladin Mitov.1782990886 | 30.05.201614:22

цитат:"Според защитниците на животното, смъртта му е била безсмислена и онеправдана"
Проверете си в речника значението на думата "онеправдан".
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани