Смущаващо много американци смятат, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави | webcafe.bg
Webcafe

Смущаващо много американци смятат, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави

webcafeLifecafe
16.06.2017, 15:55 (обновена 18.06.2017, 14:32)
6487967

Мнозина не знаят, че в хамбургера има говеждо

В Щатите се консумират големи количества мляко с шоколад, което се прави от мляко и.... шоколад. Както можете да се досетите от името. Въпреки това се оказва, че много възрастни хора не проумяват как се произвежда този продукт и някои от тях наистина вярват, че става дума просто за обикновено мляко, което идва от кафяви крави. Дали същите животни някак са обучени да произвеждат какао и захар, не е ясно.

Проучване, проведено от Американския център за иновации в сферата на млечните продукти, разкрива, че 7% от американците вярват, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави.

Тук дори не става дума за деца, проучването е включило 1000 души над 18 годишна възраст. 48% от запитаните са отговорили, че нямат представа как се получава този продукт.

29% от възрастните признават, че използват като оправдание децата си, за да закупуват шоколадовото мляко и за себе си.

Това не е първото изследване с подобни резултати обаче. Предишно проучване открива, че почти една пета от американските граждани нямат представа, че хамбургерите се правят с говеждо.

„В крайна сметка това е въпрос на ограмотяване" - казва Сесили Ъптън - съосновател на неправителствена организация, която цели да образова децата в началните училища в САЩ за произхода на храните и зравословното хранене.

„В момента сме в положение, в което си мислим, че ако искаш да ядеш - отиваш в магазина. Нищо в образователната ни система не учи децата къде се произвежда храната, преди да стигне до щандовете." - допълва тя. Очевидно много хора и не изпитват нуждата да разберат.

"Все още има деца, които са изненадани, че пържените картофи се правят от картофи, а киселите краставички - от краставици... Знанието е сила. Без него не можем да правим информирани избори" - завършва тя.

Oще: американци  здравословно хранене  млечни проукти  мляко  наднормено тегло  образование  сандвичи  сащ  хамбургер  хранене  храни  шоколадово мляко 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани