Психология на "дъкфейса" | webcafe.bg
Webcafe

Психология на "дъкфейса"

webcafeLifecafe, по Business Insider
25.08.2016, 10:44 (обновена 28.08.2016, 12:49)
duck face

В днешно време жените харесват мъж с дъкфейс, колкото усмихнат мъж...

През 2010-а година най-големият сайт за запознанства в света OkCupid прави проучване, което цели да установи кой тип физиономии на снимките на техните потребители привлича най-много лични съобщения.

За жените се оказва, че най-подходящият избор е добре познатото ни закачливо нацупено изражение, придобило световна слава като "дъкфейс". Като ако дамата е насочила погледа си директно към камерата, тази палава муцунка работи по-успешно дори от усмивка.

Изненадващо е, че дори при мъжете дъкфейсът с поглед към обектива е успешен избор за снимка точно толкова, колкото и просто снимка на усмихващ се мъж.

През 2015-а година група учени от Технологичния университет в Сингапур се впускат в по-подробен анализ на явлението "дъкфейс".

Те разглеждат 123 селфита, взети от китайски сайт, подобен на Twitter и карат всеки един от хората на снимките да попълни въпросник.

Междувременно следят дали на снимката човекът прави въпросната закачлива муцунка и дали гледа в камерата.

Резултатите показват, че онези, които са избрали дъкфейс за изражение на своите снимки, са по-склонни да бъдат невротични, раздразнителни и мрачни.

Експериментът включва и мненията на 107 студенти за личностите, които според тях седят зад лицата на снимките.

Окaзва се, че студентите смятат, че онези, избрали да направят "дъкфейс", са по-безотговорни и по-малко организирани, въпреки че инициаторите на проучването не откриват реални свидетелства за подобна зависимост.

В резюме, онлайн свалячите намират дъкфейса за много секси, а студентите смятат, че той говори за липса на определени нравствени качества. Учените пък заключават, че любимата на милиони жени по света физиономия за селфи издава емоционална нестабилност.

Трудно е да се направят генерални изводи от това заключение, но като цяло важното е човек да се харесва на профилната си снимка, без много да го интересува какво мислят останалите по въпроса.

Oще: кифли  мацки  нацупена физиономия  профилна снимка  сайт за запознанства  секс  селфи 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани