10 навика, заради които децата ви ще ви презират | webcafe.bg
Webcafe

10 навика, заради които децата ви ще ви презират

webcafeLifecafe, Тим Лот, The Guardian
27.02.2016, 23:06 (обновена 07.03.2016, 11:31)
american pie

Загатването, че в някакъв момент от живота си сте правили секс, ще е достатъчно, за да евакуирате стаята. Ако сте особено смели, можете да заявите, че от време на време все още го правите, но това преминава отвъд излагацията в по-сериозните територии на погнусата и евентуалното гадене.

Най-честата обида, която съм чувал от децата ми, е че съм досаден. Тя обаче не е най-сериозната. Най-сериозната е, че ги излагам и ги карам да се чувстват неловко.

Излагането много се подценява като източник на страдания, особено в общество, в което сме склонни да изтърпим какви ли не унижения само и само да не се станем за смях.

Тази национална антипатия към злепоставянето започва отрано - и мога да ви я препоръчам като начин да си го върнете тъпкано на децата си, ако не слушат. Майтап.

По-добре не го правете.

Ето моята класация с 10-те най-добри начина да накарате децата си да се чувстват неловко:

1. Танцувайте

Всеки над 30 години очевидно изглежда нелепо, когато танцува, затова и танците на обществени места трябва да се избягват на всяка цена.

Но ако наистина искате да раздразните децата си, раздвижете се.

Базова соло версия на стар танц в супермаркета - роботизирани движения за бащите или ориенталски чупки за майките - ще накара хлапетата ви да се гърчат от срам.

Ако желаете да засилите ефекта, накарайте ги да се включат в танца.

2. Ходете разсъблечени

Не е нужно да го правите на обществено място; и у дома е достатъчно. Чисто голото или разголеното тяло на възрастен почти винаги ще предизвика погнуса/повръщане, особено когато то е от противоположния пол на децата.

Не прекалявайте, защото има риск да решат да сигнализират Агенцията за закрила на детето, след което ще ви регистрират като "криминално проявен". Достатъчна е само гледката към окосмяването на гърдите ми, например, за да предизвикам прилив на ужас по лицата на децата ми.

3. Носете неподходящи бански

Размерът е от решаващо значение. Препоръчвам тесни плувки за татковците и мини-бикини за майките.

4. Връщайте поръчката си в ресторанта

Усещането за дискретност остава непокътнато в младото поколение (макар че те предпочитат да го наричат пасивна агресия). Всички знаем, че е проява на добро възпитание да се оплакваме само на четири очи, ако в бургера ни има косъм, вместо да занимаваме с това сервитьора.

Внимание: по никакъв начин не се отклонявайте от старателната любезност и оправдателно поведение, когато се оплаквате от косъма, иначе има риск детето да избяга от салона. И да не се върне.

5. Изпращайте го до училище по пижама

Това се е превърнало в нещо социално приемливо сред бохемските и мързеливи майки, и дори преди време стана тема за дебат, след като една директорка се опита да забрани тази практика.

Аз съм на страната на властите в този аспект - воденето на децата до училище, докато сте по пижама (както има навика да прави съпругата ми) по всяка вероятност ще предизвика тотално унижение.

6. Разказвайте вицове пред приятелите им

Всеки опит да бъдете забавни по какъвто и да е начин ще предизвика потресени и сърдити физиономии, неодобрение и погледи, забити в пода.

Общоизвестно е, че родителският хумор е мъчително неадекватен. Когато не се съобразявате с този факт, предизвиквате болезнено неудобство у децата си. Което всъщност го прави толкова приятно...

7. Давайте им непоискани съвети

Може би чувствате, че десетилетията, които сте изживели, са ви научили на много важни уроци за живота. Важно е да не пазите тези уроци за себе си.

За ваше удоволствие, всеки път, когато решите да покажете на децата си, че знаете нещо повече от базовите принципи на поддържането на къщата, ще бъде посрещнати с театрално отчаяние в комбинация с обичайната гримаса.

8. Обличайте се като тийнейджъри

Дебела 50-годишна майка, носеща много къса пола, или едър баща, чиито дънки ще се спукат по шевовете, гарантирано ще накара децата да се изчервят. Не в позитивния смисъл.

9. Загатването, че в някакъв момент от живота си сте правили секс

Това ще е достатъчно, за да евакуирате стаята. Ако сте особено смели, можете да заявите, че от време на време все още го правите, но това преминава отвъд излагацията и неловкостта в по-сериозните територии на погнусата и евентуалното гадене.

10. Карайте тротинетката им от училище до вкъщи

Дори аз бих се засрамил от подобно нещо. Което не ми пречи да продължавам да го правя.

Oще: бащи и дъщери  бащи и синове  възпитание на деца  деца  излагане  как да разговарям с децата си  майки и бащи  модерни родители  неловки ситуации  отношения между деца и родители  приятелство  родители  семейство  срам  тийнейджъри  училище 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

2 Крив Макарон | 29.02.201613:33

Или да се покажеш на балкона/прозореца, и да започнеш фамилиарен разговор със свой познат. Както и да свирнеш с клаксона след жена в присъствието на деца. Яко Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

1 Дракон с кисело зеле | 28.02.201614:41

Добре, хайде спрете да превеждате статии от западни издания на поразия, без изобщо да се замислите дали отговарят на нашата действителност. Много пъти съм го казвал.
Или поне ги превеждайте адекватно. Това горе на моменти имам чувството, че го е превеждал преводачески софтуер.
   

оценка

+8 -1

Най-коментирани