30-годишните необвързани мъже | webcafe.bg
Webcafe

30-годишните необвързани мъже

Lifecafe, по Huffington Post
18.09.2014, 17:23 (обновена 24.09.2014, 08:36)
The Hungover

Четиримата герои от "Големият ергенски запой" са подходящ пример за четири различни типа мъже на 30, който все пак ни напомня, че зад всичките им различия, всички са еднакви

30-годишните мъже са интересни. Намерете група от 30-годишни мъже и в нея задължително ще откриете един отказващ да порасне вечен студент, още живеещ със съквартиранти, друг, който току-що е закарал двете си деца на училище, неколцина, които са доста напреднали в кариерата, и няколко търсещи себе си - и заедно с това и търсещи работа.

Някои ще ви кажат, че най-накрая са разбрали всичко, а други ще заявят, че се чувстват безнадеждно за първи път в живота си. Абе, бая разнородна групичка. Вероятно най-разнородната част от тази компания са нарастващият брой 30-годишни необвързани мъже. Ако искате изследване на разрез от човечеството, 30-годишните необвързани общо взето покриват всички негови аспекти. Ето някои от по-честите типове:

1) Пълният комплект

Пълният комплект е умен - учил е в елитен университет. Пълният комплект е спортист, музикант и запален пътешественик. Пълният комплект е красив - и може да се обзаложите, че е добре поддържан.

Пълният комплект има страхотна кариера, но и за миг не смейте да предполагате, че той е работохолик - Пълният комплект е мъж, посветил се на семейството.

Има само едно нещо, което Пълният комплект изглежда има затруднения да открие - момиче, достойно за неговото величие.

Да, жената, подходяща за Пълния комплект, ще е ултимативната черешка на тортата на неговото съвършенство. Той често си я представя - красива, така че хората да се обръщат след нея; преливаща от чар и харизма, тя озарява всяка стая, в която влезе; блестяща изгряваща звезда в кариерата си и обичана от многото си приятели. И това е само публичното й "аз" - у дома тя е фантастична в леглото, невероятна готвачка, любяща, самоотвержена и отдадена. А, и освен другото говори френски, играе тенис, пее прекрасно, чете много и е познавач на историята. Неговата Жулиета.

Не твърде изненадващо, Пълният комплект е необвързан. Той е потънал в ожесточена битка между свръхчовешките си стандарти и ужаса си от това да е необвързан и на 40 - защото необвързаността на 40 не е редно да е част от историята на един Пълен комплект.

2) Мъжът, живеещ нов живот

От безкрай време Мъжът, живеещ нов живот, ходи с постоянната си приятелка. Той никога не е изглеждал твърде щастлив в тази връзка, но всички са смятали, че в крайна сметка те ще се оженят. Сега, след дълга и трудна раздяла, той отново се появява с гръм и трясък и изведнъж се държи, сякаш са го избрали за участие в реалити. Той не е особено сигурен как изобщо да бъде ерген, но пък е адски щастлив, че е, и гарантирано ще излиза и тази вечер.

Той също така е и архивраг на Примирения годеник, който е в също толкова нещастна връзка, но някак си е продължил да живее в нея, неспособен да устои на сладката, приятна инерция, и който със сигурност не иска да слуша за най-новите подвизи на Мъжа, живеещ нов живот.

3) Мъжът, който трябва да се ожени за някой от същия етнос, или родителите му няма да му проговорят повече

И без това е достатъчно трудно да си намериш свестен партньор, но родителите на този пич определено не правят нещата по-лесни за него. Той за кратко се е опитал да се бунтува, но след като последната му приятелка не е била допусната да прекрачи прага на дома на родителите му, което я е докарало до сълзи, се е отказал.

Също така, той наистина би се зарадвал, ако майка му спре да му урежда срещи.

4) Женомразецът

Както си личи от названието, той мрази жените, но и те охотно му отвръщат със същото. Женомразецът не знае много за противоположния пол, но може да ви каже точния брой на представителките на този пол, с които е спал - 214.

Той е жънал доста добри успехи сред момичетата в по-ранния си период, когато много от тях са били във фазата "не мога да устоя на пълни задници", но напоследък само тези с най-ниско самочувствие изглежда да гравитират около него.

Братовчед и близък приятел на Женомразеца е Постоянно изневеряващият. Те са различни, но се разбират чудесно.

5) Мъжът, който е стигнал върха си твърде рано

Някога Мъжът, който е стигнал върха си твърде рано, е имал всичко, за което би могло да мечтае едно 17-годишно момиче. Неговата извънземна самоувереност го е прокарала без проблеми през университета, и никой не е бил изненадан, когато той си е намерил умна, мила, красива приятелка, когато е станал на двайсет и малко. Но Мъжът, който е стигнал върха си твърде рано. Той е вярвал, че има терен, на който трябва да поиграе, и е скъсал с приятелката си, когато е станал на 24.

Сега, 7 години по-късно, косата му се е отегчила и си е отишла, а славата му на гимназиална спортна звезда не е особено голяма част от разговорите в наши дни. И той забелязва, че момичетата като бившата му приятелка не изглежда вече да го харесват особено. Осъзнавайки това около 5 години след всички други, той тежко въздъхва и понижава стандартите си с няколко сериозни стъпки.

6) Мъжът, който най-после е добър улов

От другата страна на медала, след като е свалил малко килограми, взел си е прилични дрехи и е постигнал отрано успех в кариерата, Мъжът, който най-после е добър улов, привлича повече внимание всяка седмица, отколкото е получавал в първите си 25 години, взети заедно. Момичетата считат за очарователно, че толкова привлекателен мъж е успял да запази скромността си, докато той всъщност просто продължава да приема, че всяко момиче е извън неговата категория. Винаги.

След като новата му ситуация започне да му се изяснява, той навлиза в злополучна нова фаза, стресирайки мъжете си приятели, като прави неща от рода на намигане през рамото на момиче, с което танцува, и сръчквайки ги, когато привлекателно момиче ги отмине на улицата.

7) Нормалният мъж, който просто още не е срещнал подходящото момиче и адски иска хората да спрат да го гледат с този излъчващ съжаление поглед

Ех, НМКПОСПМАИХСГИСП. НМКПОСПМАИХСГИСП изпитва удоволствие от живота си. Той си харесва работата, харесва приятелите си и тотално харесва това да бъде все още ерген. Той не се е разбързал да има връзка и се чувства абсолютно уверен, че в някакъв момент ще срещне подходящото момиче и ще се ожени.

Той също така не е напълно сигурен защо всички, които го познават, се опитват да разберат "къде е проблемът". Родителите му са притеснени, като не пропускат възможност да го питат дали излиза с някое момиче. Приятелите му искат да помогнат, като му уреждат срещи при всяка възможност. Той оценява подобаващо всичката непоискана подкрепа, но също така мисли, че би било чудесно, ако всички просто спрат да мислят, че има нещо сбъркано в него.

8) Агресивно търсещият онлайн запознанства мъж, който не може да повярва, че още не е женен

Пълната противоположност на предишния екземпляр, Агресивно търсещият онлайн запознанства мъж, който не може да повярва, че още не е женен, наистина не може да повярва как още не е сключил брак. В гимназията, университета и по-голямата част от времето след това той винаги е бил Мъжът с приятелка. В продължение на години е съжалявал необвързаните си приятели - но някак си сега е на 30 и е необвързан.

Той има 4 онлайн профила за запознанства и когато хората го питат дали излиза с някое момиче, той обяснява, че в момента е твърде зает с кариерата си, за да има връзка.

9) Прикритият гей

Прикритият гей е толкова близо до перфектния улов - той е красив, добре облечен, има чудесна работа. А, и освен това е забавен, умело си служи с думите и е чаровен. Единственото незначително неудобство е, че изобщо не изпитва никакво привличане към жени.

Антитезата му е НМКПОСПМАИХСГИСП, който е чул предостатъчно теории, че е гей, но е абсолютно хетеросексуален и за стотен път обяснява, че просто още не е срещнал подходящото момиче и няма никакъв проблем с това да е необвързан в момента.

10) Мъжът, който просто тотално се е отказал на този етап

Мъжът, който просто тотално се е отказал на този етап, всъщност никога не е и опитвал толкова упорито, но поне е имало някакво подобие на усилия. Той не обича да ходи по барове, отказва да пробва онлайн запознанства, а бонгът и X-Box конзолата отново са се завърнали в хола след краткия им престой в гардероба, след като негов приятел му е изнесъл агитационна лекция по въпроса преди 4 месеца.

Вътре в себе си, мъжът, който просто тотално се е отказал на този етап, адски много се бои от много неща, но страхът му се проявява в безразлично отрицание и обикновено надделяваща пасивност. Има само един начин нещата да се променят за мъжа, който просто тотално се е отказал на този етап - и той е да се окаже на мушката на Момичето, което неумолимо преследва, докато получи каквото иска. Дотогава, целият този въпрос просто не го вълнува особено.

Oще: 30-годишни  връзки  жени  кариера  любов  мъже  поколения 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.05.2015, 14:14

21 Буквен бълвоч | 02.05.201514:50

Съгласен съм с повечето мнения под статията, за това, че не може да се сложат рамки на хората, защото наистна са прекалено различни, да има стереотипи, в които попадат, но да се идентифицират в десет типажа е доста лекомислено.
Какво става, ако човек е на 30 години и не е обвързан, гилотина ли го чака на прага на следващата годишнина или електрически стол ? Във времето в което живеем е напълно нормално на 30 години да си необвързан или да имаш някакви мимолетни връзки, все пак по-голямата част от хората се стабилизират след 30, а до тогава какво ?
Защо не излезем най-накрая от социалистическите догми от типа на "Аз като бях на твоите години вече имах 2 деца".
Ако някой има желание да прави деца без да е стабилизиран и да тъне в дългове към банки, да не може да си позволи елементарни неща от първа необходимост и да живее от заплата до заплата прав му път !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.01.2011, 14:05

20 Tom Creo | 02.05.201514:15

В противовес на повечето коментари аз пък намирам себе си в статията, само че в комбинация от 5, 7 и 10. Усмивка
Абсолютно съгласен съм с мнението на Оня Дето Го Трият - всеки разполага със собствения си живот и сам избира начина, по който да го пропилее. Плези се За жалост много от нас избират да го пилеят коментирайки живота на другите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.04.2012, 03:26

19 asdfsd | 22.09.201417:17

Има ги и такива от на Рован-чикиджията списъка. То не е смешно, ама 1 такъв сам си говори от известно време, отговаря си, никак дори не се усеща. Не му стигат всички проблеми, а сега и това.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

18 Дракон с кисело зеле | 21.09.201413:43

Rowan, там е работата, че личните ми познати в общия случай ме познават достатъчно добре, за да знаят през какво съм минал, а аз ги познавам достатъчно добре, за да знам през какво те са минали - и съответно от тях съм доста по-склонен да приема акъл, отколкото от абсолютен непознат, чийто житейски опит все повече и повече прилича на неподкрепена с нищо позьорщина.

Освен това ще те помоля две неща. Тъй като наистина успяваш да създадеш представата за петдесетгодишен с житейския опит на петнайсетгодишен, по-добре не се сравнявай с личните ми познати. Не казвай "виждал съм ги", защото не си. И мен не си ме виждал. Другото, което ще те помоля, е ако искаш да промениш тая представа, да се научиш да четеш внимателно. Просто това да ми слагаш в устата думи, които не съм казал, е някак грозно. И затвърждава негативната представа за теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

17 Оня Дето Го Трият | 21.09.201412:33

То въпроса не е в това дали някой на 30 звучи като на 50 или дали някой немъдър иска да ни изглежда мъдър.
Въпроса е какво в крайна сметка ви бърка на вас в работата какво другите правят с живота си. Дали някой се бил женил, дали не се бил женил, та чак подробни анализи за нещо което касае лично непознат за вас човек или група хора.
Някой не бил, щото му харесвало да си пие и да не се занимава със семейства и деца - ами нека. Друг не се женел, щото мисли че няма достойни жени за него - ами нека.
Ако така мислят или така им е приятно ок, нека така си прекарват ТЕХНИЯ си живот. Честно, през ум не ми е минавало на подобни да им наливам акъл или да ги соча с пръст за нещо, което касае само тях. Моя живот по никой начин не му влияе това как някой друг прекарва своя, стига да не ми пречи.
А ми пречат тия, които си врат носа в чуждите животи, а не тия които си пропиляват техния собствен в пиене или в оплакване как няма достойни жени.

Така че струва ми се далеч по-мъдра е позицията на безделника в парка, отколкото на загрижен псевдомъдрец, който анализира чуждия избор в точки и подточки.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

16 Rowan | 21.09.201407:12

Драконе, не се заяждам бре! Долу пуснах един класически персонаж. Ти казваш: „Иначе и статията, и списъкът на Rowan отдолу са напълно неадекватни на нашата действителност.“, а барчето до нас е пълно с такива, при мен на работа половината от 30 годишните са на това дередже. Що кълвеш кукичката, ей, момчето си написа „не съм от тях, пък съм необвързан“. Точка – хора всякакви. Обаче ти кълвеш и ме нападаш. Някоя от точките ли не ти хареса?

Аз не случайно съм ги написал, Драконе, щото са свързани. Една води след себе си друга, докато се стигне до пълния комплект, описващ класическо мрънкащо мекотело. Което е най-нормално да бъде необвързано, защото такива жените просто ги презират. А общото между точките е, че съдържат оправдания, затова ти дадох пример с комшията.

И аз съм ти най-малкия проблем, Драконе, щото това е форум и двамата сме анонимни. Проблем ще имаш, когато личните ти познати започнат да ти говорят, като мен. А ще го направят, виждал съм ги. На тях ще им обясняваш колко богат жизнен опит има 30 годишният необвързан мъж. И как живеете в различни действителности, светове и галактики… Как младите имате различни приоритети… Това пък последното, който ми го е казал, никога не е могъл да формулира после, какви точно приоритети има… Мен можеш да ме обвиниш в който си искаш смъртен грях, ама личните ти познати? Наместо да ми пишеш критика, подготвяй си отговори, щото хората са жестоки, особено наборите. Продължавай да си мислиш, аз що съм написал такива коментари…

ПП: Чел ли си „Полет над кукувиче гнездо“ Драконе, ако не си да ти разкажа. Има пример с гълъбите, ако между тях има ранен, всички идват и кълват в раната. От елементарен садизъм. Докато умре. Ако аз съм ти бръкнал в рана, мисли си за равните ти по години.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

15 Дракон с кисело зеле | 21.09.201400:11

Предполагам, че е хубаво да виждаш комплимент там, където всъщност е поставена критика.

Rowan, ако беше толкова мъдър, за колкото се мислиш, щеше да си и внимателен читател - т.е. щеше да видиш, че те мисля за петдесетинещогодишен не заради житейския ти опит - понеже в прав текст написах, че според мен е тотално нерелевантен и силно ограничен - а заради маниера ти на изразяване. Едно "чекай ти обЯсна как седат работите" прозира във всеки твой пост, а то е характерно именно за по-възрастните. По-точно за по-възрастните, които говорят на по-млади, които не познават. Същото и за "по мое време беха други работите", което се появява отвреме-навреме из коментарите ти.
Друго характерно за по-възрастните е на критика да отговарят със завоалирана, но директна обида. Не знам от къде са го прихванали. Младите сякаш по го избягват това. Може би защото са млади и си казват нещата в прав текст.

А това с "шаранчетата клъвнаха" изобщо не те показва като човек с богат житейски опит. Тъкмо обратното, всъщност - показва те като трол, чийто единствен личен живот се състои в заяждане с непознати по форумите. Като гледам, не съм единственият, у когото си създал такава представа.
Което е жалко.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

14 Оня Дето Го Трият | 20.09.201423:00

Те те мислят за 50+ годишен не щото изглеждаш много мъдър - към това отчаяно драпаш, но не се получава. Мислят те за 50+ годишен заради някои досадни черти, които са харатерни за тази група.
Демек изобщо не се ласкай, че е комплимент
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

13 Rowan | 20.09.201421:05

Хихи, шаранчетата клъвнали muhihihihi

Драконе, сети ме за парадокса на времето от „Вълшебната планина“: Ако животът ти е динамичен и изпълнен със събития, не усещаш как времето лети, но погледнеш ли назад – струва ти се, че си живял столетия. Мозъка навързва времето назад по събитията. Ако живееш скучно и еднообразно, времето едвам тече, но погледнеш ли назад, ти се струва: Ей сякаш вчера беше 2000-та, например, щото нямаш опорни точки да го вържеш пустото му време. Отлетяло за миг, да го еВа.

Хора с които се запознах от този форум на живо, ми казаха, че са ме мислили за 50+ по изказванията ми и ти ме вкара в тази възрастова група. Може, и аз имам чувството, че съм живял изключително дълго на този свят. Но не колкото ти си мислиш - социализЪма падна, Драконе, кога влизах в техникума – ехей, беше миналото хилядолетие, нищо не съм намазал от благинките на онова време, а на тридесет бях в далеч по-гладни години от сега. Това по повод обвиненията ти.

За жилището, семейството и децата – нямам и повод да се хваля с подобно нещо: наскоро в блока се нанесе младо семейство с три деца. И двамата са около 30 +- една две. Мъжът бачка докер на пристанището и в почивните си дни лепи фаянс. Всичко е до желание и кураж, Драконе, който иска – може.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

12 Дракон с кисело зеле | 20.09.201418:04

Не знам статията пълен провал ли е. Знам, че е превод от нещо, писано за американската действителност. Нея даже може да я отразява точно, знам ли? (Написах "знам" три пъти в три поредни изречения. Възхищавайте ми се.)
Знам и че няма да е зле Оня и Rowan да си вземат една стая и да се разберат като нормална съпружеска двойка, вместо да се заяждат един с друг тук.

Иначе и статията, и списъкът на Rowan отдолу са напълно неадекватни на нашата действителност.
По статията - третата точка в България просто не съществува. Първата е рядкост, понеже - хайде да не се лъжем - човек, който да отговаря на всичките критерии като образование и интелект и да разполага с достатъчно добре платена работа и достатъчно свободно време, че да си позволи да е запален спортист и пътешественик... Рядко до невъзможно, каквото и да се опитват хората в коментарите да кажат. Да не говорим, че аз не съм срещал нито един запален пътешественик през целия си живот, обаче това е отделна тема. Втората... А и останалите... Това са някакви типажи, които човек редовно среща из сайтове като 9gag, но не и реални хора. И отново такива из нашите реалии се срещат рядко до никога.

Rowan, ти пък някак пропусна хората, на които хич не им е приятно петдесетинещогодишни мъже, успели да вземат някое апартаментче по социалистическо време, да се опитват да им дават акъл за живот в тотално различна ситуация. Без лоши чувства. Само дето по времето, когато родителите ми са били на моята възраст - а аз съм бил на няколко месеца - работата, която работех до скоро, или изобщо не е съществувала, или е била горе-долу толкова различна от това, което трябваше аз да правя, колкото е различно управлението на файтон от управлението на самолет. И това е просто пример. Някак не върви да гледаш хора, които не познаваш, от собствената си камбанария, и да ги съдиш от гледната точка на напълно нерелевантния си и силно ограничен житейски опит.
   

оценка

+2 -3