Капан за наивни баби: да не попадаш на испанския Казанова | webcafe.bg
Webcafe

Капан за наивни баби: да не попадаш на испанския Казанова

Webcafe
11.05.2017, 12:48 (обновена 12.05.2017, 11:06)
полиция, испания

Австралийка на 68-години стана лесна жертва на измама

Шумен случай на измама от страна на 36-годишен "Казанова" влезе в испанския съд. Скандалната история, чиито главен участник е 36-годишният Бисмарк А.Л. (с тези инициали е разпространено името му от мадридската прокуратура), показва само, че не всички връзки, в които има "30 плюс" години разлика във възрастта са успешни и щастливи, както е тази на френския президент Макрон и съпругата му Бриджит.

Прокуратурата обвинява Бисмарк А.Л, който е от никарагуански произход, но живее в Мадрид, в измама и предявяване на сериозни заплахи. Ако обвинението бъде доказано на съдебното заседание в четвъртък, го грозят седем години и половина затвор.

През 2011-та 68-годишната австралийка Робин А.М. решава, че е намерила любовта на живота си в лицето на 36-годишния Бисмарк А.Л. Той е от Мадрид, а тя от град Сингълтън, Австралия. Благодарение на Facebook, където двамата се запознават, дистанцията се оказва преодолима и двамата успяват да поддържат онлайн връзка в продължение на приблизително три години. Комуникацията им много скоро прераства в размяна на основно любовни съобщения.

След серия виртуални обещания, жената отива в Испания, за да се срещне на живо със своя любим. Бисмарк не я разочарова и се държи с нея като истински кавалер. След което й предлага да продаде своето жилище в Австралия и да си купят заедно апартамент в Мадрид, в който да заживеят като семейство.

Тя се съгласява и през месец февруари 2015-а година изпраща 136 347 евро чрез банката в сметка на никарагуанеца в Мадрид. Това са парите от нейния продаден имот.

От своя страна в Испания Бисмарк купува с тези пари апартамент в столицата. Той успява да убеди своята австралийска любима, че тя не може да фигурира като собственичка на апартамента, защото й липсва идентификационен номер за чужденци. Той й спестява подробностите, че този номер струва 9.45 евро и може да бъде придобит в посолството само за пет дни.

През юни 2015-а година Бисмарк съобщава на Робин неочаквана вест. Той й признава, че всъщност е женен за испанка, че има дъщеря на четири години и че възнамерява да живее със своето истинско семейство в къщата, купена с парите на австралийката. Тя побеснява. Робин му казва, че не може да направи това и че трябва да продаде жилището и да й върне парите.

След този момент във Facebook започва активна кореспонденция от страна на никарагуанеца, в която се съдържат голям брой заплахи.

"Арогантна старица", пише той на австралийката. "Подписите са на мое име, не на твое, идиотко и ще те изхвърля от този имот".

"Нямаш никакъв документ, който казва, че тази къща е твоя, ще я продам, ако пожелая и когато пожелая".

"От утре ще те следя много отблизо", заплашва я също така той. "След като прехвърли парите си в моята сметка, мина под моя власт и зависиш от моята воля", продължава Бисмарк със заплахите в Facebook.

"Но ти не си ми работодател, а си ми любовник", изпраща в отговор тя.

Този четвъртък Бисмарк застана на подсъдимата скамейка в Окръжния съд в Мадрид. Прокуратурата настоява за седем години и половина затвор заради причинена измама в големи щети и заради сериозни заплахи. Настоява се и за издаването на ограничителна заповед на Бисмарк, която да забрани приближаването му на по-малко от 500 метра до Робин в продължение на три години.

Прокуратурата изисква и връщането на 136 347 евро обратно в сметката на любовницата.

Oще: измама  измамник  испанският казанова 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани