Дигитално "възстановяване" от раздяла | webcafe.bg
Webcafe

Дигитално "възстановяване" от раздяла

Lifecafe , Daily Mail
08.02.2012, 16:13 (обновена 09.02.2012, 13:24)
любов, интернет

Можете да минете на "дигитално възстановяване", възползвайки се от все по-разрастващ се списък от технологични инструменти, които да ви предпазят от вас самия или да ви дадат надеждно рамо, на което да поплачете в онлайн пространството

Смятали сте, че сте открили истинската любов онлайн, но изведнъж сте зарязани с SMS или премахнати от приятелите във Facebook без каквото и да е обяснение. Часовете гледане на телевизия по халат не помагат, а вашите приятели вече са се уморили от хленченето ви.

Забравете глезещата "смяна на имиджа", която ще ви помогне да преодолеете разбитото си сърце на 14 февруари, когато всички влюбени около вас ви вбесяват с празнуването си.

Можете да минете на "дигитално възстановяване", възползвайки се от все по-разрастващ се списък от технологични инструменти, които да ви предпазят от вас самия или да ви дадат надеждно рамо, на което да поплачете в онлайн пространството.

Онлайн сайтовете за запознанства и приложенията за неангажиращи връзки в движение изобилстват. Само едно от най-изтегляните 12 приложения за iPhone в Apple App Store е било на тема нещо различно от романтична любов, но пък технологиите за раздели не поддържат чак толкова бесни темпове.

Приложения за самоконтрол

46-годишната Мелиса Макглоун от Александрия, Вирджиния, прибягва до приложението Ex-App след тригодишна връзка, завършила наскоро с безцеремонен SMS. След известен период на слабост и електронно шпиониране на изоставилия я партньор, тя използва инструмента за блокиране на SMS, обаждания и имейли, за да се контролира чрез технически способи, докато не бъде в състояние сама да овладее изкушението да го търси.

"Вече не се самоунижавам с опити да се свързвам с него," споделя Макглоун, разведена майка, която 18 години e стояла настрана от сайтовете и агенциите за запознанства, когато двамата се запознават за първи път.

Безплатното приложение дебютира миналия март с около 3000 изтегляния в първите девет месеца. За разлика от други блокиращи инструменти, Ex-App също така следи и броя последователни дни, в които потребителят не се е опитвал да контактува с бившата си любов.

Блогове с кратки и ехидни анонимни послания до обекта на отминала любов

В Ню Йорк 28-годишната Аманда Грийн разчита на доказалия се Tumblr блог Dear Old Love, след като е била зарязана на 4 юли 2009 г. след едногодишна връзка. Сайтът за отчаяни любовници се описва като анонимно безопасно хранилище за "кратки бележки до хората, които сме обичали (или поне харесвали). Взаимно или едностранно." Селекция от бележки от сайта по-късно бе издадена в книга, която се превърна в бестселър.

"Това е убежище за тези от нас, които знаят, че приятелите ни са се уморили да ни слушат, или тези от нас, които въобще нямат доверени близки", казва Грийн, която публикува редовно там в продължение на няколко месеца. "Също така това е и напомняне колко широко разпространени са такива чувства."

За Грийн това е място, където да се отърси от миналото. Напълно.

"Когато отидох в твоя апартамент, за да си взема багажа, топнах четката ти за зъби в тоалетната. Така или иначе никога повече няма да те целуна", излива душата си тя в едно от посланията, които е оставила там.

Сайтове срещу зарязалите и изневеряващите

Също така съществува и CheaterVille.com, сайт, пълен с обвинени в изневяра - включващ освен другото подобни на полицейски фотографии на "обвиняемите" и понякога доста обширни обяснения на любовните измами. Въпреки че обявените за кръшкачи са идентифицирани по име и град, анонимността на публикуващите там се запазва.

Сайтът ExRated пък, чието мото е "предупредени означава въоръжени", има претенцията да е създаден с добра цел - да помогне на следващите партньори на бившото ти гадже да преценят дали си заслужава да се хвърлят в сериозни взаимоотношения, запознавайки ги с особеностите на въпросния човек навреме.

Един бърз поглед върху Exrated обаче показва, че няма недостиг на злобни и ехидни коментари относно бившите.

"Също като нея ще трябва да си носите Золофт" (лекарство против депресия, паническо разстройство, социална фобия и др - б.р.), пише един потребител за бившата си приятелка. "Беше много забавно в леглото, но извън него тя е абсолютна откачалка. Смята, че всички са в заговор срещу нея (както би си помислила и в случая)."

Малко по-различна е идеята на NeverLikedItAnyway.com, където зарязаните продават годежните си пръстени, сватбени рокли и други подаръци от бившите любими. Скорошна седмична изгодна оферта включваше палто от лисича кожа на анонимна учителка, което на пазара струва $12 000, но цената, на която се предлага след раздялата, е само $7995. Паричните преводи са поверителни и се извършват чрез директни съобщения в сайта.

Попитайте чрез посредник този, с който не се е получило, къде е бил проблемът

Най-новият играч на този пазар е WotWentWrong, чисто нов сайт за изоставени, търсещи обратна връзка от бившите си партньори, след като първата среща не е довела до обаждане на следващ ден, или напъпилата любов изведнъж е изчезнала за миг без обяснение. Сайтът е имал 28 000 уникални посетители за по-малко от две седмици след старта му на 24 януари.

Регистрираните потребители попълват подробни въпросници, отразяващи каква информация се опитват да научат ("Каква беше причината - косата ми, или начина, по който бях облечена?") и могат да персонализират писмо-шаблон, което да бъде изпратено през сайта до бившия партньор. Той може да отговори с колкото подробности пожелае чрез сайта, без да контактува пряко с подателя.

"Много нови връзки свършват без реален край, без значение дали лично или чрез технологични средства", казва собственичката на сайта Одри Мелник, която достига до идеята, когато след първа среща, която според нея е минала добре, мъжът изчезва безследно от хоризонта, без да каже и дума.

"Има моменти, когато стоиш и се чудиш защо нещата са приключили, ако не си попитал в момента, в който сте скъсали. Ние осигуряваме начин да се изяснят нещата, довели до края, и да се сложи точка", казва Мелник и допълва, че слагането на край на връзка без личен разговор оставя тежки емоционални белези.

Oще: възстановяване  любов  раздяла 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 09.02.201214:59

това е отвратително!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.01.2012, 10:34

1 Nejna | 09.02.201210:59

Мдаааа, дигитални срещи, после дигитални раздели...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани