Кой мъж не обича да прави секс? | webcafe.bg
Webcafe

Кой мъж не обича да прави секс?

Анонимна , xojane.com
29.02.2012, 15:50 (обновена 02.03.2012, 07:57)
мъж, секс, порно

Снимка: © Getty Images

Според Wikipedia, бракът без секс обикновено е този, в който двойката прави секс по-малко от 10 пъти годишно

Веднъж бях на едно парти и си стоях на верандата с група приятели, когато новината за бременността на съпругата на далечен познат изникна в разговора.

"Бременна е. Значи най-накрая тя и Джеф са правили секс".

"Чакай малко... Какво?!"

"Ами последният път, в който говорих с нея, бяха станали нещо като 10 месеца от последния път, в който са правили секс".

"Защо?"

"Джеф не обича да прави секс".

"Какво?! Как е възможно? Кой мъж не обича да прави секс?"

Мълчаливо погледнах в чашата си. До някаква степен, това е най-трудната част - да живеем в това общество, да слушаме по филмите, телевизията, в музиката и от приятелите ни да повтарят едно и също нещо: всички мъже искат секс, постоянно. Жените може да искат секс (значи са курви), или да не искат секс (фригидни), но всички мъже го искат винаги! Какъв мъж трябва да си, ако не харесваш да се любиш? Дори няма дума за това.

Всъщност, аз може би се сещам за една - и тя е "съпруг"

Според Wikipedia, бракът без секс обикновено е този, в който двойката прави секс по-малко от 10 пъти годишно. Проучване, публикувано през 2004 година, открива, че 20 на сто от омъжените двойки отговарят на това определение.

Гледам дефиницията и тя ме разсмива. Десет пъти в годината! Че това направо си е секс турнир! Къде да се запиша за него? С моя съпруг сме били сексуално интимни за последен път преди около 6 месеца. А ако говорим за класическия секс, който включва пенис, проникващ във вагина... Дори не си спомням. Година? Повече? Загубила съм му дирята.

Не винаги е било така. В началото на нашата връзка правехме секс. Не постоянно, не всяка вечер, но достатъчно. Достатъчно, за да се почувствам обичана и желана. Достатъчно, за да отговори на нуждите ми.

Но въпреки това, с течение на времето честотата на нашата интимност спадна. Това беше достатъчно постепенна промяна, за да не забележа отначало и дори когато наистина ми направи впечатление, я счетох за по-улегнала фаза на нашата връзка, в която бурните пламъци на страстта бяха заместени бавно от удобната топлина на общото пране и някой, който ти прави супа, когато си болен.

Деликатната тема защо всъщност съпругът ми не ми налита в леглото

Дори не си спомням кога за първи път повдигнах въпроса за нашия притеснителен сексуален живот. Това е нещо, което се формираше като проблем от много време, през което преживявах отчаяние, желание и страх от поредния безобиден отказ. Трудно е да живееш в общество, което придава толкова голямо значение на сексуалната привлекателност на жената - и да откриеш, че партньорът ти въобще не се интересува от теб.

Имаше ли нещо нередно в мен? Дали той беше спрял да ме намира за привлекателна? Да не би да бях зле в леглото? Или пък имаше някоя друга? Бях изпълнена с несигурност, тъга, самота и страх. Най-накрая, в една буря от сълзи и отчаяние, се изправих пред него с въпроса.

И двамата плакахме много. Той каза, че в последно време просто е изгубил интерес към секса, но все още ме обича и ме намира за привлекателна. Тогава той ми обеща, че ще се опита повече да не се въздържа толкова много време. След това правихме секс и се почувствах по-добре.

И тогава историята започна да се повтаря

Сексът стана скучен. Започнах отново да премълчавам, давах му време, докато страхът и объркването отново станаха непоносими. Спорехме, плачехме и се чукахме, сдобрявайки се. Отново и отново.

Караниците започнаха да надхвърлят темата за липсата на секс. Бях ядосана, че той винаги обещаваше да подобри нещата, но реално не правеше нищо, за да промени ситуацията. Чувствах се сякаш той казва точно това, което очаквам от него - необходимото, за да спра да плача и да може да се върне към нещата, които го интересуват, без да е истински загрижен за моите нужди.

Веднъж го хванах да мастурбира на порно и откачих. Как смее да седи пред компютъра си и да се докосва с мисълта за някакво случайно момиче с огромни цици, докато аз лежа в общото ни легло, чувствайки се самотна и нежелана?

Накрая дори започнахме да се шегуваме за поредицата спор-секс-въздържание. "Дошло е времето," му казвах, "но може ли този път да пропуснем караницата и рева и да преминем направо към секса?"

С годините споровете ни станаха по-зрели и се превърнаха по-скоро в дискусии, отколкото в кавги. Той стана по-добър в това да говори за чувствата и изживяванията си, а аз започнах да го чувам по-добре, без собствените ми страхове да вземат превес над думите му. Той осъзна, че липсата му на сексуално желание е проблем. Сподели ми, че никога не е изпитвал непреодолим интерес към секса, но той е успял да спадне дори от тази ниска основа.

Той каза, че е продължавал да се надява, че ситуацията ще се реши от само себе си, или че би бил в състояние да се "застави" да се интересува по-често от секс.

Но как би могъл да се убедиш, че искаш нещо, което всъщност не искаш?

Как да насадиш желание, което не съществува по естествен път? Ако не харесваш броколи, можеш да се принудиш да ядеш броколи, но как да се принудиш да харесваш броколи?

Решихме да отидем при брачен консултант. Настоявах за това много дълго време, а съпругът ми невероятно много се съпротивляваше. Въпреки че той няма нищо против хората, които вярват в терапията, той не проявява особен интерес към нея. Въпреки това бях настойчива и в крайна сметка се наложи той да признае, че собствените му усилия да бъде по-активен в леглото се провалят тотално. Така че той прие и аз ни записах час.

Срещата мина ужасно в твърде много аспекти. Съпругът ми призна, че всичкият чудесен секс, който сме имали в началото на нашата връзка, е бил насила и въобще не е бил приятен. Терапевтът се концентрира върху отговорността за нашите различия, която би трябвало да поеме съпругът ми - това е било негов проблем, негов пропуск и задължение да изясни ситуацията - и въпреки че част от мен отчаяно желаеше да чуе това, се почувствах изпълнена с вина.

Това е брак, партньорство - нещо за което и двамата трябва да полагаме усилия заедно. Съпругът ми не е виновен за това, че не иска секс, повече от колкото аз, че искам.

"Какво става с ентусиазираното съгласие?", запитах аз. "Ако той прави секс с мен само от вина или по задължение, това не е ли просто още една форма на сексуална принуда?" "Ако чакате ентусиазирано съгласие", коментира терапевтът, "ще има бая да чакате".

И сега понякога се караме за секс, но в името на всичко останало ще го преживея

Сигурно е смешно, но единият от плюсовете от нашата среща с терапевта е потвърждението, че ако оставим настрана сексуалните въпроси, съпругът ми и аз имаме забележително силна връзка.

Има много голяма привързаност между нас - целуваме се, прегръщаме се, въргаляме се заедно като обезумели. Държим се за ръка, докато вървим по улицата. Всяка нощ, след като изгася лампата, съпругът ми се гушва в мен и ме целува по целия гръб, точно както го е правил всяка нощ в последните девет години, от както сме заедно.

Да, понякога се караме за секс. Да, понякога все още питам дали не можем нарправо да минем към секса за сдобряване. Нещата не са перфектни. Това все още е проблем и вероятно ще е такъв, който ще се наложи да преодоляваме през останалата част от живота си заедно. Така да бъде.

Поглеждам към съпруга си, поглеждам към живота, който сме изградили заедно и осъзнавам, че всеки миг на страх, неудовлетворение, вина и сълзи си е заслужавал. Ако това е най-голямото препятствие, което трябва да преодолеем като двойка, приемам го и се смятам за късметлийка.

Oще: брак  желание  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.08.2012, 00:48

49 mobilemobilis | 15.08.201201:35

Здравей,

Просто искам да подкрепя половинката ти - мъж съм и и се чувствам по същия начин от години. Искам да знаеш, че на
него също му е трудно (защото, знае, че не е нормален)и според мен дори гледа клипове в Интернет да компенсира цялостното си нежелание по някакъв
начин.

Моят съвет е да намериш нормален партньор и човек, щом при него няма интерес към секса(но му го обясни и се разделете
преди да го направиш или следвай долния пример).

Ще се опитам да ти го обясня, защото и при мен се случи, колкото и странно да звучи - щом ми се е случило, знам че е нещо човешко и няма за какво
да бъда обвиняван:

Имах хубава връзка с приятелката ми 5-6 години, секса беше това, което ни правеше щастливи психически, което
обръщаше трудната действителност, което оправяше скандалите ни, което ни караше да мечтаем и да мислим за
общото ни бъдеще. Много постепенно аз изгубвах желанието за това нещо, често нямах сутрешна ерекция - изследвах се, но
всичко беше наред - цялостното ми желание постепенно се изгубваше. Имах желание понякога когато съм прекалил с алкохола
но на другата сутрин. След това и това изчезна дори, започнах да взимам медикаменти - при мен естественото желание
беше изчезнало, но продължавах да го правя заради нея. Понякога се получаваше, понякога не.
В момента съм напълно асексуален, заглеждам се по жени като всеки друг, мисля си какво бих "направил", но
в реалния живот това за мен е някакъв абсурд. Свикнах да гледам на всички хора еднакво. Не го намирам за нещо
притеснително. Един "лош" съвет - намери си любовник, но остани с половинката си - мисля, че не секса е най-важното нещо. което ни се случва.
Наистина темата е сложна!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.03.2012, 14:45

48 doburden | 19.03.201214:58

Мима има право..може да има липса на самочувствие...но от друга страна проблема може да е много простичък. Просто жената не е забелязала колко пасивен е бил още в началото на отношениата им. Едно от най умните неща би било и двамата да си направят прегледи за нивата на определени хормони в тялото..една проста липса на тестостерон при тоз инпотентен момък за мен е доста вероятно обяснение..незнам как се храни..но със сигурност ако почне да похапва месце, тренира, пие протеинче за възтановяване на мусколите, Просто няма как да не му се поиска!
от друга страна, нямам представа как изглежда и как се държи жена му, но ако тя също има високи нива на хормони..както и тестостерон е съвсем логично да и се прави секс..да се държи управленченски и не може да си намери място в случай, че не я уважат.

как се храним, кога и с какво..е от много сериозно значение за настроенията, начина на мислене и комуникация..който не вярва да се поинтересува..
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

47 mima | 04.03.201210:05

Никой не се сети, че е възможно мъжът да се е възбуждал не от едрогърдата блондинка в порното, а от готиния мускулест мачо с 20 сантиметровата пика. Даже е напълно възможно и самият мъж да не го осъзнава, може самият той да се чувства грозен и затова да няма желание за секс, да си мисли че се излага (при положение, че не разполага с тези 20см) - ако самочувствието му е ниско, не се учудвам.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 28.06.2011, 18:15

46 dan4o73 | 02.03.201220:28

Това доказва,че човек се нуждае от повече от един партньор с които да прави секс.Просто потребностите на всеки човек са различни.Един яде повече,друг спи повече и така нататък.Секса е една потребност,която при всички е различна.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

45 Mile Manolov | 02.03.201216:49

абе гледам е дошло времето жените да си искат.. ма нема кой да им даде ^^

тва футбол... sci-fi сериали, пиене, гамеси... разберете ни. искаме да се забавляваме muhihihihi
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

44 Мина | 02.03.201215:25

Един асексуален можело да има успешна връзка само с друг аскесуален. Напълно логично. Дори имало форуми на асексуални хора, както има гей-форуми и всякакви други форуми. Кофти е обаче, когато човек с нормални сексуални потребности се влюби или да заживее с човек с асексуална ориентация.
-----------

Точно така! За това е добре хората да не са егоисти и да не прецакват живота на друг, а да бъдат четсни и спестят негативните емоции на другите с различно ниво! Толкова е просто! Ама е сложно да си търсиш подходящ- по-лесно май е да се правиш на каквото не си! Тъжен
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

43 Мина | 02.03.201215:22

40Bobby_gBG | 02.03.201212:59

Ахам, и също така според теб фригидни бяха цели 20% от жените доколкото си спомням...
--------

Не, според МЕН, Боби а СПОРЕД Уикипедия! Провери сам- проверката е висша форма на доверие!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 15.02.2012, 10:13

42 Nikitta | 02.03.201213:28

С риск да си навлека бурната реакция и подигравките на яките мъжкари, които правят секс всеки ден по 3 пъти, ще кажа, че асексуалността наистина съществува.
За съжаление го научих от личен опит. И ми се наложи да прочета една камара материали по въпроса, благодарение на което научих, че "асексуален" е вид сексуална ориентация, също като "хетеросексуален", "бисексуален" и "хомосексуален".
Хората с такава сексуална ориентация просто нямат потребност от секс и това не им се отразявало (поне на психиката) по никакъв начин. Това обаче не пречело на тези хора да създадат "романтична връзка" или да встъпят в брак. Но без секс!!!Или пък с малко "измъчен" секс в началото, а после "суша".
Е точно в такъв филм се бях вкарала и аз с предишният ми приятел. Преминах през всички видове емоции - първоначално леко недоумение, после съмнение, че може би е гей, дори чувство на унижение, и най-накрая - естествено настъпи разрива.
Най-объркващото в такава ситуация е, че всичко останало си протичаше като в една нормална връзка. Така пишеше и в материалите, които изчетох след това по въпроса.
Един асексуален можело да има успешна връзка само с друг аскесуален. Напълно логично. Дори имало форуми на асексуални хора, както има гей-форуми и всякакви други форуми. Кофти е обаче, когато човек с нормални сексуални потребности се влюби или да заживее с човек с асексуална ориентация.
И аз не подозирах за съществуването на този "нов вид" сексуална ориентация, докато не се сблъсках "челно" с нея. Затова си мисля, че може би е добре авторката да прочете (ако вече не го е направила разбира се) малко статии по въпроса, дори само да изключи тази възможност.
Това е само едно мнение.....
А забравих. Ако някой се чуди дали съм 100 кила и имам мустаци, и затова приятелят ми не ме е желаел, ще кажа, че не съм от онези мадами, които предизвикват верижни катастрофи като се разхождат по улиците, но не съм и за изхвърляне Усмивка
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

41 Bobby_gBG | 02.03.201213:03

Така или иначе отговора на въпроса е - няма такъв мъж.
Всеки един мъж който може да го вдигне ( с изключение на един нищожен процент с физически проблеми) обича да прави секс.

А ако не иска да прави (често) секс с някоя жена - това е просто защото иска да прави секс с друга, до която обаче няма достъп, та затова просто се примирява с тази до която има достъп. Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

40 Bobby_gBG | 02.03.201212:59

Ахам, и също така според теб фригидни бяха цели 20% от жените доколкото си спомням...

Аре да кажем че може би не си обвинявала всички мъже за проблемите им, ама действаш точно като евреите за холокоста - има там някакъв процент хора фригидни (или убити), и "защитниците" на беднети онеправдани хора увеличават процента неколкократно...


20% фригидни жени, как ли пък не... Няма такова животно.

Чисто психологически е проблема на почти всичките.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани