5 необичайни факта за развода | webcafe.bg
Webcafe

5 необичайни факта за развода

webcafeLifecafe
07.11.2016, 16:17 (обновена 11.11.2016, 17:01)
токсични връзки

Двойките, които гледат порно, са по-склонни към раздяла.

В последните 20 години разводите стават все по-често явление и бракът вече не е това, което беше едно време - съюз доживот.

Изглежда вероятноста да се разделите с партньора си далеч не е малка в наши дни, независимо че сте си дали обет за вярност и любов. Това, разбира се, повдига някои въпроси.

Какво прави развода по-вероятен? Какво ще се случи с децата ни като се разделим? А със здравето ни? Все пак това е доста тежко житейско препядствие...

Ето някои отговори според скорошна публикация в Business Insider, която стъпва на информацията от множество научни проучвания по темата, провеждани през последните години.

Най-чести са разводите около празниците

Според проучване на Aмериканската социологическа асоциация от 2016-а година, хората са по-склонни да вземат това важно житейско решение в онези периоди от годината, когато има повече почивни дни.

Това се дължи на факта, че много двойки с проблеми в отношенията гледат на свободното време заедно като на шанс да скрепят връзката си и да поправят счупеното.

За жалост често се оказва, че това е невъзможно, ефектът е обратен, идва разочарованието и неизбежното се случва.

Двойките, които гледат порно, се развеждат повече

Aкадемичен експеримент с над 2000 участници, проведен в продължение на цяло десетилетие, предполага, че двойките, които гледат порно, са по-склонни към развод.

Това важи с особена сила за жените, при които тенденцията към подобни решения е 3 пъти по-голяма.

Предполага се, че този навик може да е сигнал, че нещо не е наред в отношенията като цяло. Ако партньорите са незадоволени в сексуалния си живот или комуникацията помежду им е нарушена, порното може да е опит за бягство от проблема, но не и решение.

Въпреки това порното може да не е причината само по себе си, а по-скоро да е симптом.

По-късна сватба, по-вероятен развод

Най-добрите години за сключване на брак при повечето хора са в края на 20-те. Ако чакате прекалено дълго и тръгнете да се жените след 32 годишна възраст, шансовете ви за развод се увеличават.

Въпреки това по-добре да се обвържете тогава, отколкото като тийнейджъри. Твърде ранните бракове водят до най-много разводи, е доказано статистически.

Женското сърце буквално може да се разбие след развод

Жените, преминали наскоро през драмата на развода, са по-склонни да получат инфаркт от омъжените жени.

Неслучайно травмата от развода се равнява от тази при физическа загуба на близък човек или казано просто - приема се подобно на смърт в семейството.

Ако разводите са повече от един, вероятността се увеличава. При мъжете подобна тенденция не се наблюдава в такава степен.

Не е задължително разводът да се отрази зле на децата

Все повече психолози и семейни консултанти твърдят, че видимият конфликт между родителите е много по-ощетяващ малките, отколкото раздялата им сама по себе си.

Смята се, че децата, чиито родители са се карали много и после са се развели, е по-вероятно да запазят своите брачни съюзи, когато пораснат, за разлика от онези, които са имали родители в конфликт, останали заедно въпреки това.

Психолозите предполагат, че това се дължи на факта, че разводът слага край на основните проблеми и всъщност кара децата да се чувстват по-сигурни и спокойни.

Oще: брак  връзки  двойка  деца  отношения  развод  раздяла  сватба 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.