Да спиш в шоколад или в света на Алиса: най-ексцентричните хотели | webcafe.bg
Webcafe

Да спиш в шоколад или при Алиса

Lifecafe
04.10.2010, 18:03 (обновена 04.10.2010, 18:47)

1 от 5 снимки Назад Напред

хотел, ствол

Стая в Hotel Parchi del Garda. Следват интериорите на Etruscan Chocohotel, Library Hotel, Pantone Hotel и Casa del Ghirosveglio

Във все по-ексцентричните туристически оферти, обичайните хотелски стати с едноцветни стени стават по-скоро уморителни за клиентите. Когато човек иска да се наслади на екскурзията си максимално, той има нужда и от запомнящо се място за отсядане като например Hotel Parchi del Garda на езерото Гарда в Италия, който предлага един от най-фантастичните интериори, а именно стая с 4D изображения.

Тук можеш да се насладиш на природните сценографии дори без специални очила още преди да влезеш в спалнята. За да попаднеш в стаята Safari Adventure например, се промушваш през дупка в стената на коридора, където изобилстват изображения от дивата природа.

Минавайки през храсти и акациеви листа, стигаш до вход от червени тухли, врата от ковано желязо и чуруликащи птици над нея, който разкрива гледка към истински природен парк.

Пред очите ти се разтваря савана, осветена от червените нюанси на залязващото слънце, и вече можеш да се отпуснеш върху леглото си под дърветата...

Може би идеалното място за сладострастниците е т.нар Шокохотел (Etruscan Chocohotel) в Перуджа. В него кувертюрите на леглата, завесите, декорациите по стените и дори шкафчетата са във вкусни форми, напомнящи на шоколадови блокчета.

За най-лакомите посетители е апартаментът Sweet Suit, оборудван с невероятно количество шоколад, който може да се консумира както по време на престоя, така и да се вземе за вкъщи безплатно.

Един от най-особените хотели в Ню Йорк пък e бутиковият Library hotel, който разполага с повече от 6000 книги в най-различни жанрове.

Колекцията във всяка от десетте стаи за гости е посветена на една от основните категории в Десетичната библиотечна класификация на Дюи (Социални науки, Литература, Езици, История, Математика и науки, Обща култура, Технологии, Философия, Изкуства и Религия.)

За да погледнеш на света откъм всичките му цветове пък, можеш да отседнеш в новия хотел Pantone в Брюксел, в който всичко е вдъхновено от популярната цветна палитра (скала) на „Пантон".

Стаите са истински произведения на изкуството, като всяка от тях е в различен цвят. Те също така са декорирани с фотографски инсталации на белгийския фотограф Виктор Леви. В този хотел дори прозорците са цветни, така че да можеш да се насладиш на панорамната гледка, обляна в жълто, зелено или розово... 

За хора, които искат да влязат в света на приказките, идеалното място за почивка е Casa del Ghirosveglio в малкия романтичен град Баярдо в италианската провинция Империя.

Декорацията на 4-те стаи в този малък каменен античен замък са вдъхновени от Червената шапчица, Феята на кълновете, Алиса и гномите. Дизайнерските легла, маси и лампи са направени от дърво и всички те са на тема „приказка".

Oще: ексцентричност  стаи  хотели  шоколад 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.