Няма по-лошо от секс "по приятелски" | webcafe.bg
Webcafe

Секс между приятели

Lifecafe, Аманда Четъл, Yourtango.com
17.10.2014, 19:06 (обновена 24.10.2014, 12:01)
sex with benefits

Прекратете веднага връзката с приятел, защото не сте Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк със сигурност няма да ви отведе до олтара като във филма "По приятелски"

Една от най-трудните връзки в живота ми беше ситуацията тип "секс с приятел". Въпреки невероятните моменти, които тези отношения донесоха в живота ми, в крайна сметка се оказа, че мъката и страданието винаги са надделявали над позитивното.

Това беше драматична и объркана връзка, сложна и пълна с караници, а краят й беше доста жесток и депресиращ. Вече не бяхме на една и съща вълна и го знаехме и двамата.

И накрая стана ясно, че аз го обичам, а той мен - не.

Когато всичко приключи, бях съсипана. Да се възстановя от тази връзка ми отне много повече време, отколкото от която и да е друга, която съм имала и където любовта е била взаимна.

И все още съм далеч от това да бъда човекът, който бях, преди тези отношения да се случат.

Единственото, което произлезе от ситуацията "приятелство със секс", бе осъзнаването, че подобни отношения са почти невъзможни за поддържане. И няма начин Джъстин Тимбърлейк да ви заведе към олтара, като във филма от 2011 година "По приятелски". Затова, ако има нещо, което да дам като съвет на хората в отношения тип "връзка с приятел", то е:

тръгнете си веднага, защото не сте Мила Кунис, а животът не е филм.

Скорошно изследване за "връзката с приятел", известна още като "приятелство с екстри", или както ги наричат в научния свят - FWBR, доказа, че - о, изненада! - това са много лоши и вредни отношения.

Колко лоши и вредни?

Достатъчно, за да отведат Кендра Найт, професор по комуникации в университета "Де Пол", в мрачния, потаен свят на 25 колежански връзки, които могат да се опишат като "приятелство с екстри", с надеждата най-накрая да се определи какъв е проблемът в тях и как - ако изобщо е възможно - да преодолеем противните остатъци след края им.

Изследването й стига до порочен кръг, защото,

според Найт, когато става дума за "приятелства със секс" и двете страни приемат, че обсъждането на границите на приемливото поведение е от решаващо значение, но въпреки това нито една от страните не прави стъпки, за да осъществи необходимото обсъждане.

За хората отдадени на FWBR-връзки, да се определят границите на отношенията донякъде противоречи на идеята, че връзката е от тип "само удоволствие, никакви ангажименти" и несъмнено довежда до това единият от участниците в нея да бъде определен за "луд".

Защото що за психар може да се обвърже емоционално, когато става дума все пак само за секс?

Така де, човек ли сте, или какво? Или може би андроид?

Друга причина, поради която хората във връзки тип "приятелство с екстри" избягват да разговарят, е защото не желаят да разкриват твърде много или да дават поводи да ги считат не само за "луди", но и за ревниви, което, естествено, би накарало креватния им партньор абсолютно да се дистанцира или да намери някой друг, който да е по-малко... как да го кажем, не с всичкия си.

Какъв е изводът?

"Връзката с приятел" не може да просъществува успешно без успешна комуникация, а никой не желае да включи тази комуникация в тези отношения, така че това са категорично обречени отношения от самото начало.

Не че това ще спре някой, който е в подобна връзка, да я продължи, нито ще спре десетки хиляди хора да започват "връзки с приятел"...

Едно обаче трябва да признаем на Найт - чудесно е, че тя разкрива проблемите с комуникацията, която имат тези отношения и ни дава повод за размисъл.

Въпреки че никой няма да обмисля сериозно подобна ситуация, защото... така де, защо да съсипваме нещо, което смятаме за прекрасно, като си признаем честно, че всъщност е ужасно, съсипващи и във всички случаи несправедливо за поне единия партньор?

Oще: връзка  връзки  отношения  приятел  секс  секс с приятел 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.10.2014, 15:26

3 Bukovski | 22.10.201418:05

Не приемам аргумента, че секса с приятел е обречен, заради липса на комуникация ?! Какви приятели сте, ако не можете да споделяте, или да комуникирате ? Секса е по-краткотраен от приятелството и това е недостатъка в този тип връзка (свърши ли секса - край и с приятелството). Е, има и още един недостатък - не можем да използваме секса, като оръжие за постигане на надмощие над другия, или подчиняването му (нали ни е приятел) Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2014, 15:21

2 Бате Наско | 21.10.201412:59

Категорично не съм съгласен с изложеното в статията... Тя е написана под внушения на строго индивидуални преживявания и може да няма нишо общо с множество други приятелски двойки "с консумация"! А между редовете чвта, че и авторката доста е поекспериментирала в междуполовите връзки, май!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.06.2014, 10:57

1 erzsebet | 19.10.201402:35

о-мъ-фъ-гъ, що за глупости?!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани