Ох, на кака... | webcafe.bg
Webcafe

Ох, на кака...

Мария КасимоваМария Касимова
02.03.2016, 18:44 (обновена 14.03.2016, 18:57)
аштън къчър, деми мур

Скандал! По-възрастна жена с по-млад мъж!

В любовта възрастта нямала била значение. Не било важно кой на колко години е, след като горещото чувство се е възпламенило помежду им. Годините и външният вид били нещо условно, с което високите чувства нямали били нищо общо...

Представете си сега, че става дума за сравнително възрастен мъж и много млада жена.

Той, да кажем, е около петдесет - петдесет и нещо, а тя - в средата на своите двайсет. Един вид, може да й бъде баща. Разхождат се за ръка за ръка. Тя прилепва към скута му всеки път, когато приседне някъде и обгръща с младите си ръце мъжкия му врат. Виси там като гърлен компрес, а той се размазва от удоволствие и мечтае всички да го видят.

Клишето възрастен мъж с много по-млада жена е толкова претопляно, че даже ми е скучно да го описвам.

Представете си обаче обратното - жена на възраст с доста по-млад от себе си любовник.

Неусетно правите по-кисела физиономия, нали? Нищо, че не си седят по скутовете и не си висят публично по вратовете. Просто така сме свикнали да възприемаме тази конфигурация.

Това е резултатът от неизкоренимия сексистки принцип, че жената е същество от по-ниско качество от мъжа и основната й функция е не да се наслаждава на живота и да избира как да се забавлява, а да служи. Най-драстичното доказателство - и като млада любовница на чичко, и като лелка, покорила младеж, все тя е мръсницата! В единия случай е курве, в другия - дърта брантия.

Според личните ми наблюдения почти всяка втора жена между трийсет и петдесет години поне веднъж в живота си е имала връзка с по-млад от себе си мъж.

И със сигурност всяка една от тях ужасно се е притеснявала отначало как ще изглежда всичко това отстрани.

Затова почти няма да видите уважаваща себе си дама да позволи на младия си любовник да се държи предизвикателно с нея на публични места.

Жените се притесняват от възрастта по принцип и парадоксът, че сексуално са най-зрели именно в по-късните си години, може да ги накара да изглеждат ужасно глупаво, когато са влюбени в по-млад мъж. И повечето от тях чудесно си дават сметка за това.

Стига да не е наистина драстична, разликата във възрастта между по-възрастна жена и млад мъж е изключително мотивираща за нея.

Първо, защото интересът на младите мъже към опитните жени в голяма степен идва от представата им, че те вече са успели да станат истински сексуални тигрици и имат много какво да им дадат в леглото.

Е, това не е точно така, но съм виждала доста зальохани женици да се превръщат в хетери само, защото един десет години по-малък сладур им е обърнал внимание.

Пък и няма какво да се лъжем - жената търси любовни приключения най-вече, когато отдавна е лишена от такива.

В живота на жените тези "опасни" срещи се случват най-често след някой и друг неуспешен брак или връзка или пък в момент, когато законният съпруг се е отегчил до смърт и в страха си да не остарее ненаживял се, сам е хукнал подир нечий напъпил млад задник.

Второ, защото на колкото и да е години, вътре в себе си жената винаги си остава просто момиче, което си мечтае за красиви неща.

"Най-страхотните любовници са жените, чийто мъже от дълго време не спят с тях", казваше един супер готин фитнес инструктор, с когото лично имах удоволствието да се уверя, че това е така.

И да, беше по-малък от мен с осем години.

Няколкото спонтанни приключения, на които се отдадохме, не доведоха чак до връзка (слава Богу!), но пък дадоха и на двамата точно това, от което имахме нужда - той - от мокра история с кака, която да разказва, аз - от доказателство, че мога да сваля мъж за десет минути. При това по-млад от мен мъж.

Доста мачовска постъпка от моя страна всъщност...

В своите връзки с по-млади мъже жените са далеч по-дискретни от мъжете - обикновено за това знаят само най-близките им приятелки. Дори, когато жената няма други емоционални или законови ангажименти, тя предпочита да не демонстрира много-много в обществото младата си половинка.

Защото със сигурност ще е посочена с пръст като недо... еди каква си лелка, а младият любовник ще бъде удостоен с една от най-грозните думи в българския език - "бабоебец".

Чували ли сте я? Е, аз я чувах редовно още като дете, когато приятелите на родителите ми коментираха подобни "скандални" връзки. При това тези хора бяха част от артистичното българско общество, което, предполага се, има доста по-широк мироглед.

Когато обществото види заедно възрастна жена и млад мъж, то веднага си представя майка и син.

Патриархалното ни възпитание обича да вкарва образите в коловози, а този е един от най-утъпканите. При двойката възрастен мъж - млада жена хората никога не правят подобна родителско-дъщерна асоциация.

Тъкмо напротив - склонни са да заподозрат всеки татко, излязъл на разходка с разцъфтялата си дъщеря, че всъщност са любовна двойка.

Не сме толерантни към остаряването.

Когато то се отнася до жените пък, тази нетолерантност се превръща в цинизъм. Точно заради това и видимо зряла жена да се разхожда любовно прегърната от млад Аполон е картина, която наистина ни бърка в моралните принципи и неистово ни дразни.

"Глей я па тая! Вместо да гледа внуци, тя тръгнала по любов!" - средностатистическият човек винаги знае кое е правилно и не се съмнява, че има правото да го налага като норма.

За костелив и доста объркващ морал като нашия пък "за всяко нещо си има време", така че като си над четиридесет и си жена, взимай двете куки за плетене, сядай пред телевизора да гледаш сериали и забрави някои от най-огнените функции на тялото си!

В малко по-модерния вариант можеш евентуално да се забавляваш с пилатес или йога, да пиеш вино с приятелки и да спориш ожесточено на политически теми (които принципно не са женска работа, ама хайде - то като си възрастна все повече спираш да си жена, нали така?!).

Влюбването не е за жени на възраст! Джиджи-биджито с по-млади мъже пък направо си е голям срам!

Така принципно мисли балканският ни манталитет и най-големият проблем в такива връзки идва от факта, че самите жени се съобразяват твърде много с него.

"Моралът", в който са израснали, ги е възпитал, че основната им задача е да са майки и съпруги. Когато скокнат встрани от това си амплоа, винаги са посочени с пръст.

Ако скокът е в работата, са дърти кариеристки. Ако е в нова любов - са курви. Когато пък е връзка с по-млад мъж, са направо дърти брантии.

Няма милост! Затова и тези жени винаги се чувстват виновни, че са "въвлекли" някое младо и неопетнено (да, бе, да!) момче в любовни отношения със себе си и ги кара неусетно, но съвсем целенасочено да се вманиачат на тема "младеене".

Усилено и концентрирано се тръгва на де що има подмладяваща процедура.

Мезотерапиите и ботокса са за добър ден, диетите са начин на хранене, корените на косите се боядисват на всеки две седмици, фитнесът е втори дом, а гардеробът се напълва с младежки ансамбълчета и бельо със зоо мотиви.

"Да изглеждам млада" е сигнално светеща табела в живота на много от тези наново влюбени, позастарели момичета, които отчаяно се опитват да изтръгнат от живота си едни десет-петнайсет години, дори това да им струва известна и даже осъзната доза трагикомичност.

Не, че иначе не са едни истински готини жени, но как да го повярват, когато всички наоколо мрат да ги наричат баби, само защото спят с млади мъже.

Като бях студентка, в компанията ни имаше едно двайсет и две годишно момче, което ходеше с една жена на трийсет и пет.

По онова време, разбира се, тя ни се струваше синодален старец! Идваше на купоните ни, пренавито младееща и подскачаща, опитваше се да завърже разговор с момичетата, дърдореше престорено младежки на повърхностни теми като гримове, намаления и марки.

Ние пък не можехме да откъснем очи от трите хоризонтални вкопани във врата й черти и издайническите побелели корени на косата й. Обсъждахме я със съжаление и понякога ни умиляваше с майчинските жестове към нейното "момче".

За Коледа му купи маркови дънки и топъл шал, че "ходи гол". Заведе го на Тенерифе (техните знаеха, че е на студентска експедиция). Переше му маратонките заедно с тези на сина си, помагаше му за следването и му намери работа.

Разделиха се веднага, щом той си намери добра партия за женене, но през следващите десет години охотно изпълняваше от време на време ролята на любовница в живота му - просто за мъничко внимание и блясък в очите...

Наскоро я видях в едно кино. С внучето си. И сега хич не ми се стори синодален старец. Даже си помислих, че може би за нея онова всъщност е било любов.

Когато става дума за чувства, не взимам ролята на съдник.

Уча се да не я заемам и когато става дума за нечий личен избор. И след като мъжът по принцип приема младото си гадже като нещо за демонстриране, не виждам защо жените трябва да продължават да се притесняват от видимо по-младите си мъже.

В този толкова лишен от добри емоции и любов свят, не е ли най-добре всеки да обича спокойно и както намери за добре.

И след като на младия Аполон не му пука, че любимата му има бръчки или е пред менопауза, с какво право ние трябва да ги съдим?

Oще: баща и дъщеря  връзка  възрастен мъж с млада жена  възрастна жена с млад мъж  любов  майка и син  мария касимова  отношения  сексизъм  феминизъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.02.2016, 03:24

17 Merio Fehi.1273062516039115 | 05.03.201623:16

Усмивка))Кисимова все тия менопаузните сексистки статии-не стига дето в бг да си женица е къде къде по привилегия освен в малка част от арабския свят- и кво ни дуднеш ма кифло естествено.,че на дрът с млада по няма да се коментира щото климактериума си плаща като поп а младока я камилата я камиларя там май само по любов(поне у нас не в Германия де)-затова ме е яд на такива младоци комплексари дето правят дъмпинг и го карат само заради бройката и пустота му напикано парче месо(женското)Касимова да женското смърдяща вагино....
   

оценка

+0 -4

Регистриран на: 02.12.2010, 19:25

16 Palma Kaktusova | 05.03.201617:27

Скоро гледах " Време за жени " - голям смях, но и много грозни истини за отношенията мъже - жени в България.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

15 Крив Макарон | 05.03.201612:14

Понеже съм в пламъците на силно изразен едипов комплекс, мечтая след като се освободя от авторитета на изпълнителния директор на своята компанията, който олицетворява злоба, подлост, и тирания, ще насоча вниманието съм към Мария...
Тя ще е ролята на моята майка, която детонира моите нагони, и силите на цялото ми съществуване ме подтикват към контакт с нея!!!1!!1 Това ще е събитие съизмеримо с астрономично явление като сливането на две звезди, съпроводено с отделяне на огромно количество енергия в космическия вакуум Много щастлив
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

14 Nikkor | 03.03.201620:12

Престанете да плюете по Мария Касимова. може и да не сте съгласни с нещата които пише, но ако непрекъснато я отричате постигате по-скоро обратния ефект. И аз не съм съгласен с повечето и генерализации на тема национален характер, макар че някои от тях са уийствено точни. Настоящата статия е вярна на 100%. Нищо в нея не може да бъде отречено. Ама написала за себе си това и онова. На вас какъв ви е проблема?
Хайде и аз да ...споделя. Имал съм връзка с по-възрастна от мен жена.
Бедна ви е фантазията колко лювеобилна, нежна, мила и отдадена може да бъде една ...да кажа зряла жена. Това 20-30 годишните може и да се чукат като зайкини, обаче на малкия пръст на тези окоро 50 години не могат да стъпят. И кой ви е внушил че по-възрастните нямат нужда от любов?
Между другото, възрастен мъж с млада мацке изглежда нелепо. Обратното не. А пък другите да си мислят каквото искат.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

13 gothic | 03.03.201611:25

"Разделиха се веднага, щом той си намери добра партия за женене, но през следващите десет години охотно изпълняваше от време на време ролята на любовница в живота му - просто за мъничко внимание и блясък в очите..." Открийте десетте разлики с петдесетгодишния, държащ в скута си двадесетгодишна....
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.02.2015, 09:52

12 бай Йух | 03.03.201608:40

Аз няма да коментирам авторката, защото не я познавам лично и всичко което пише може да е само някаква нейна фикция, но имам един въпрос към нея. Искам да ми разтълкува следното написано от нея в статията:

""Най-страхотните любовници са жените, чийто мъже от дълго време не спят с тях", казваше един супер готин фитнес инструктор, с когото лично имах удоволствието да се уверя, че това е така. И да, беше по-малък от мен с осем години."

Значи какво разбирам аз от това сбъркано послание - че авторката отдавна не спи с мъжа си, изчукала се е с въпросния инструктор и той после и е казал, че е правила невероятен и страхотен секс. Иначе няма никакъв друг начин ТЯ (авторката) "да се увери, че това е така". За да се увери тя в това което е цитирано, ТЯ (авторката) трябва да изчука някоя жена, дето не е спала отдавна с мъжа си и да осъзнае, че всъщност точно тези жени правят най-страхотния секс, нали така, госпожо Кисимова? Зачудих се още, какво ли си е помислил мъжа и (ако има такъв), като е прочел откровенията на жена си за инструктора полиция Шокиран Биберон
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 18.01.2015, 20:48

11 MarkModel13 | 03.03.201608:40

Касимова, ако търсиш одобрението ни да преподаваш първи сексуални уроци на някой загорял ученик - давай смело !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

10 паяка | 03.03.201604:58

Мария Касимова е съвсем лична приятелка с всеки от нас. Я си помислете, за чие родословно дърво сте най-подробно информирани, за чии деца, за чии съпрузи, за чии гаджета, за чий мироглед, за чии занимания, за чие куче, че и къде е разхождано...за мнението по кой въпрос все още не знаем? Не са останали май такива. Само рентгенова снимка и ДНК анализ нямаме все още.
Забавно е да знаем, че те има, скъпа, близка, наша Мария Касимова, мило е чак. Съвсем сериозно.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

9 Дракон с кисело зеле | 03.03.201600:25

Касимова, моля те, хвани си дипломата по кватотамбеше филология и я хвърли в печката. Статията е пълна с граматически грешки, на които човек, чието образование е свързано с език и граматика, просто няма право.
А дори не я прочетох до край.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.06.2011, 20:32

8 Vasil Atanasov | 02.03.201623:50

Stanimir Popov, и аз си помислих същото. Текстът сякаш започва отново и отново и никога не свършва. Спокойно можеше да се съкрати петкратно тази повърня, но на Касимова явно й плащат на дума. Много щастлив
   

оценка

+0 -0