Хари Потър започва отначало - на уебсайт, който трябва да стартира в началото на август | webcafe.bg
Webcafe

Хари Потър започва отначало - в Интернет

Lifecafe
22.07.2011, 15:11 (обновена 27.07.2011, 12:05)
хари потър, азад

Филмът свърши на 15 юли - и всичко започва отначало, заедно с нас, в Интернет

Всичко свърши на 15 юли...

Рядко сме виждали толкова успешна реклама като тази по последната част от сагата „Хари Потър". Филмът регистрира рекордни продажби като през последвалият уикенд, прииходите по цял свят надхвърлиха 480 милиона долара. Очевидно рекламният слоган е прорабатил.

Но за феновете края на поредицата филми, спечелила над 7 милиарда долара досега, просто не можеше наистина да бъде наречен край. Всъщност съвсем спокойно може да кажем, че 15 юли едно ново начало в историята на магията. Това е датата на която феновете получиха възможност да се регистрират в обявения наскоро от авторката уебсайт "Потърмор".

Роулинг наскоро обяви, че книгите най-после ще бъдат издадени в електронен формат и читателите ще имат лесен достъп до тях чрез Интернет. До момента писателката беше единствената пречка те да бъдат пуснат в такъв формат, а и решението й да публикува и продава книгите сама се разминаваше със системата, която индустрията налага.

Но промяна в бизнес плановете на авторката е малка подробност, в сравнение с пресъздаването на света на магията. Това е обещанието на Роулинг към феновете: с новия си уебсайт тя ще даде възможност на публиката не само да следят историята, а и да я изследват а също и да я изграждат по свой собствен начин.

Преди десет години, месеци преди да излезе първия филм от легендарната поредица, се водеше истинска война относно това дали трябва да бъде създаден подобен сайт. Сега Роулинг учтиво кани феновете да се присъединят и новината е приветствана с голям интерес.

Все още не се знае какво трябва да очакваме от "Потърмор", защото макар регистрациите да са започнали, самото съдържание на сайта все още не е открито и се очаква това да се случи в началото на август.

А тогава, на произволен принцип, той ще избере един милион от регистриралите се, които ще имат достъп до съдържанието му. Всички останали разочаровани фенове, които са нямали този късмет, ще трябва да изчакат чак до октомври, когато електронните книги ще бъдат пуснати в продажба.

Идеята ще бъде същата, но ще има някои малки промени в историята. Като цяло целта на Роулинг е читателят и авторът да слеят своите фантазии и колективно да създадат историята. Тя ще изглежда различно всеки път, защото всеки е уникален в своето въображение и по този начин "Потърмор" ще има различен облик за различните хора.

Авторката и преди е правила други проекти, пряко свързани с историята на момчето магьосник като е издавала някои от книгите, които се намират в библиотеката на Хогуортс, например "Куидичът през вековете" или пък учебникът "Фантастични създания и къде да ги намерим".

Сега Роулинг е на път да изпрати своят магически свят в една нова напълно непозната територия. Изкуството да създаваш вълшебни истории еволюира и сега можем да наблюдаваме как авторът и героят му продължават да израстват заедно.

Oще: интернет  история  магия  потърмор  роулинг  уебсайт  филм  филми  хари потър 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани