Покажи на Absolut как се прави | webcafe.bg
Webcafe

Покажи на Absolut как се прави

Lifecafe
11.11.2014, 13:32 (обновена 13.11.2014, 07:55)
Absolut You Transform Today

Гласувай за един от трите арт проекта до 29 ноември - и кажи какво следва

След като съживи оригиналния поп арт почерк на Анди Уорхол върху новата си бутилка, Absolut продължава да търси вдъхновяващи арт идеи. Шведският бранд започна кампанията You Transform Today, в която може да гласуваме за новия български арт проект.

Претендентите са трима - младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, авторът на сайта "Не!Новините" Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и градските провокатори от Destructive Creation. Те са избрани заради иновациите, които налагат в своята област в България до момента.

В сайта transformtoday.bg всеки може да гласува и да реши не само кой артист да приведе на практика своята идея, но и как точно ще се развие и реализира самият проект.

В първия етап на кампанията всички гласове, събрани до края на 29 ноември ще определят победителя, а избирането му ще бъде отпразнувана с парти същата вечер в Централна софийска баня, където ще се изяви Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair.

По време на втория етап ще можем да гласуваме за една от седемте стъпки в реализацията на проекта и да решаваме как ще се развива той в последствие, като определяме темата, стила, сюжетите, локациите, участниците и всички детайли.

Тримата финалисти

Destructive Creation е арт колектив, които вече няколко години провокира и трансформира средата, в която живеем. След няколко големи проекта, които събудиха вниманието на цяла България, като първото обрисуване на Паметника на Съветската армия в София, превръщането на полицейска вишка в беседка и червеното наметало, с което осъмна паметника на Альоша в Пловдив, сега Destructive Creation очакват ти да избереш каква да е следващата им стъпка: ултравиолетова сграда, стъклен робот или бар в рейс Икарус.

За Absolut You Transform Today, Неда Морфова иска да направи музикално видео, в което всеки може да стане помощник-режисьор. На публиката е оставен избора как да режисира всеки етап за заснемането на проекта ѝ и всеки има седем избора и седем възможности да промени участниците, музиката и историята в музикалното видео на Неда.

Третият автор Самуил Петканов е един от създателите на култовия сайт Не!Новините.  Сега той иска да напише първата си интерактивна книга, в която ти избираш какво ще се случи. Тя ще разказва история, която ще преминава от аналоговото в онлайн пространството и обратно през твърдите корици до социалните медии, уебсайтовете и целия свят. Отново всеки ще има седем избора и седем възможности да избере какво следва.

Успешният старт на глобалната инициатива Yоu Transform Today преди година присъедини трима български таланти, които изцяло трансформираха своята сфера на дейност, преследвайки мечтите си.

Двойката Николай Въжаров, който работи като брокер на недвижими имоти, и Пламена Гиргинова, която се изявява като оперна певица, се трансформираха успешно във фотограф и неговата муза и реализираха изложба.

Изгряващата модна дизайнерка Беата Първулова се трансформира в професионален готвач и приложи уменията си в създаването на специално меню за известен софийски ресторант. Известният сценограф Никола Тороманов - Фичо се трансформира в дизайнер на аксесоари, вдъхновени от известни личности, които бяха представени с ревю в движещ се влак.

Oще: absolut  destructive creation  you transform today  арт  бутилка  идеи  неда морфова  неновините  проекти 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани