Как да изглеждате по-умни, отколкото сте в действителност | webcafe.bg
Webcafe

Как да изглеждате по-умни, отколкото сте в действителност

webcafeLifecafe, по The Independent
07.10.2016, 10:48 (обновена 14.10.2016, 15:05)
smart

Носенето на очила ви кара да изглеждате по-малко атрактивни, но по-интелигентни.

Истината е, че живеем в свят, в който е много по-важно как изглеждаш и какво впечатление оставяш у околните, отколкото какъв човек си в действителност.

Пълно е с умни хора, които се държат като идиоти и прости хора, които успяват да внушат наличие на висок интелект у останалите.

Има някои научно доказани тактики за по-интелигентно излъчване, независимо от това какви реални качества на човек. И всичките са свързани с поведението.

Ето шест от тях:

Изразявайте се експресивно

Монотонното говорене звучи глупаво. "Ако двама говорещи използват едни и същи думи, но единият говори малко по-бързо от другия и малко по-шумно, с по-малко паузи и с повече вариации в тона, той ще бъде оценен като по-енергичен, компетентен и интелигентен" - пише Ленард Млодинов, автор на книгата "Подсъзнателното".

Движете се със същата скорост като околните

Според професор Кери Моруедж от Бостънския университет, ако се движиш по-бързо или по-бавно от останалите около теб, те могат да те помислят за глупав.

И обратното - хората остават с усещането, че сте по-умни и по-компетентни, ако спазвате общото темпо на придвижване при колективен ход.

Не се разкарвайте с алкохол в ръка

Нищо чудно, че дори бирата може да ви накара да изглеждате по-малко интелигентни, според съвместно проучване на университетите в Мичиган и Пенсилвания.

Учените направили експеримент с 300 мениджъри, на които им предоставили снимки и описания от хипотетично вечерно интервю за работа.

Според резултатите работодателите посочели като по-интелигентни онези кандидати, които си поръчват нещо безалкохолно и съответно - като по-подходящи за наемане, отколкото хората, избрали да консумират чаша алкохол.

Носете очила

Носенето на очила ви кара да изглеждате по-малко атрактивни, но по-интелигентни.

Според проучване на Виенския университет, проведено сред 76 участника и 78 снимки на лица - някои без очила, други с очила, очилатковците определено вдъхват респект.

Според резултатите, онези, които носят очила, са оценени като по-интелигентни, отколкото тези без очила.

Освен това очилата в момента са доста модерен аксесоар, така че лесно можете да съчетаете полезното с приятното, дори да нямате нужда от по-добро зрение.

Обличайте се умно

"По дрехите посрещат" са казали хората. И действително е доказано, че облеклото оформя възприятията на другите хора относно нашите интелектуални качества.

Например един преподавател, който се облича елегантно и по етикет, е възприеман от студентите като по-интелигентен, отколкото ако същият носи ежедневно облекло.

Хора, които носят бели престилки като униформа в работата си, била тя лекарска или на учени в лаборатория, будят доверие у околните и усещане, че знаят какво правят, квалифицирани са и имат капацитета да си вършат добре работата.

Всъщност дрехите, които носим, имат въздействие не само върху околните, но и върху нас самите, защото ни карат да придобиваме определено излъчване и поведение.

Oще: внушение  дрескод  интелигентно излъчване  кери моруедж  ленард млодинов  облекло  очила  подсъзнавано  психология  умствен капацитет 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

2 Шамито | 13.10.201615:27

Принцип в курвенската философия.Как можеш да заблудиш.Заблуждаваш и ограбваш.Учейки те на тези приматски практики не усещаш как те сготвят за вечеря.Зомбита.Прилагайте и пишете своята история.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

1 Ivan Bardarov | 07.10.201611:51

- Хей, когато си без очила изглеждаш по-добре!
- Странно?! Когато съм без очила и ти изглеждаш по-добре!

:)
   

оценка

+1 -0