Филип или Пипа - животът на полово флуидните | webcafe.bg
Webcafe

Филип или Пипа - животът на полово флуидните

Lifecafe по Financial News
07.10.2017, 17:19 (обновена 09.10.2017, 08:26)
Филип Бънс, Пипа Бънс или просто Пипс

Снимка: © Twitter / @PippaBunce

За половата идентичност и обяваването й в работна среда

През 2015-та година дъщерята на Стинг Елиът Съмнър нарече себе си „флуидна" по отношение на пола, отказвайки да се идентифицира като мъж или жена. С това тя се вля в движението на джендър флуидните, което придобива все по-голяма популярност. Освен Елиът половите дефиниции отричат още Джейдън Смит, Майли Сайръс и моделът Андреа Пейч.

Вместо да избира да се идентифицира като мъж или жена, Съмнър предпочита да описва себе си като „музикант". Според нея трябва да третираме всички еднакво - като човешки същества.

Това обаче е светът на известните, които обичат екстравагантността.

Запознайте се сега с Пипс Бънс - инвестиционен банкер, директор в Credit Suisse и активист срещу задължителността на традиционните полове.

Бънс е колоритна личност - към него човек може да се обърне както с Филип, така и с Пипа.

Пипс е роден мъж, хетеросексуален е, женен, с две деца. Той обаче също се самоопределя като полово-флуиден.

Бънс дори провежда обучителни семинари по темата, автор е на вътрешнофирмения образователен справочник на Credit Suisse за LGBTI проблеми и и участва в тренировъчния видео клип на "Фокус върху Транс", който вече се споделя извън фирмата.

Още 4-годишен усеща, че е по-различен от останалите. Харесва както играчки, които са стереотипно за момчетата, така и бални рокли, принцеси, диадеми и грим. Знае, че си пада по момичета и в този смисъл увлечението му по заниманията на другия пол не е на база сексуалност. Просто харесва различните форми на себеизразяване, разказва историята си Пипс Бънс пред Financial News.

"Казах на жена ми след като се оженихме. Тогава все още не разбирах напълно колко важно ще е за мен да мога да изразявам себе си и по по-различен начин. Първоначално си мислех, че това е нещо, което ще продължа да правя насаме и няма да бъде проблем да се обличам като жена у дома, когато почувствам нуждата от това. Впоследствие приех, че макар да не ме определя като личност, това е част от мен", коментира още инвестиционният банкер.

Бънс има две големи деца и е женен от повече от 22 години. Твърди, че среща подкрепата на близките си.

Пипс се спира на определението полово флуиден преди около четири години. Избягва термини като "трансджендър" и "травестит", тъй като според него носят в себе си сериозна негативна конотация.

Смята, че сексуалността маркира просто към кого е привлечен човек. Повечето хора са хетеро, гей или бисексуални. Въпреки това, според Пипс, има и много други, които се определят по различен начин. Идентичността на пола и изразяването на пола за него са съвършено различни неща.

Половата флуидност не означава човек да иска да се променя физически, напротив, тя е израз на нежеланието да се избере определена точка от спектъра на половете.

Най-добрата аналогия е с дрехите, които полово флуидните носят. Имаш вътрешно предпочитание и си казваш: Какво искам да сложа днес - рокля или панталони, обувки или токчета. Въпрос на конкретно предпочитание за деня", разказва пред Financial News Бънс. Така един ден предпочита да бъде Фил, а в друг - Пипа.

Решава да се обяви като такъв на работа преди няколко години, след като достигнал до идеята, че е глупаво да крие как се чувства. По това време близките му приятели знаели.

Преди обаче да се покаже пред всички, Пипс се обръща към групата за различие и включване и въпреки че те не се били сблъсквали със половата флуидност до този момент, оказали сериозна подкрепа и дали съвети.

Когато станало време да се покаже, в целия екип вече знаели, а подкрепата им била осезаема. Все пак Пипс има сравнителен късмет в това отношение - стои високо в йерархията и вече си е спечелил уважението на колегите.

Oще: пипа бънс  пипс  пол  полова идентичност  полова флуидност  полово флуиден  сексуалност  трансджендър  филип бънс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

11 dedo adji | 21.10.201716:23

Айде още един, който оплаква българския народ. А той, народът вече изнася семе по цял свят.
Споко, МВ. Задоволявам жена си и тя мене във всякакви пози, вярно, на 35-тата година вече не всеки ден. Не знам кое облекло е класическо, избягвам само вратовръзки, обеци и пиърсинг, последните защото изпитвам ужас да ми дупчат кожата. Няма опасност да доведа в къщи някоя Пипа, още преди да тръгнем към къщи, в момента, в който я пипна, че не е Пипа, ще я изгоня като кирливо коте. Нищо против ЛБГТ+Ф, само не искам да си имам работа с тях. В момента, в който попадна под началството на флуиден шеф, ще си взема шапката. Как да работя под началството на шеф, когото не знам дали да наричам сър или мадам?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2017, 18:21

10 MV | 21.10.201715:27

Най-тъжното в мисленето на зациклилия в 1953-та година български народ е, че така и не може да разбере предимството и красотата на разнообразието на човешката природа и сексуалност. Ама няма нищо де, вие нали си задоволявате жените мисионерската два пъти месечно и носите класическо облекло, с което безпогрешно ви разпознават като хетероскесуален индивид от мъжки пол! Само гледайте някога да не попаднете на някия Пипа в бара и не си я отведете вкъщи, че на сутринта резилът ви ще е голям.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2017, 18:21

9 MV | 21.10.201715:21

Тцтцтц, както винаги Капитан-Петко- Войводите и Крали-Макровците с п**ки до колене знаят най-добре!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.04.2014, 10:15

8 nikoko | 12.10.201716:22

Мъж или жена и на двете снимки все мутра с изглед на задник.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 18.01.2015, 20:48

7 MarkModel13 | 12.10.201709:14

Педалите стават все по-изобретателни в начините „да изразят себе си”. Живейте си, вече никой не ви закача.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

6 Mako | 08.10.201720:59

Някакъв казал на колегите си, че не знае какъв точно се чувства. Каква новина, а?

Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

5 Дракон с кисело зеле | 08.10.201720:40

В чест на истината обаче, ако този от статията, жена му и обкръжението му са ОК с това той да е такъв и той не го налага на други хора, не виждам никакъв проблем.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

4 Дракон с кисело зеле | 08.10.201719:15

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/stefonknee-wolschtt-transgender-father-leaves-family-in-toronto-to-start-new-life-as-a-six-year-old-a6769051.html
Кхъм.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 08.10.201716:42

Не е съвсем ненормален/а, щом е изчакал/а да стане биг бос, че тогава да се разкрие в службата. Иначе нямаше да стане биг бос. (Как е женски род на бос? На български е боса.) И пак създава смут в службата. Подчинените и колегите му/й трябва всяка сутрин да отбележат тоалета, за да знаят кой/я е днес на работа. След това да го разпространят по службата. Иначе някой неосведомен, който се обажда по телефона, няма да знае дали да го/я нарече сър или мадам. Изобщо, излишен стрес за всички. Да не говорим за клиентите Аз не бих доверил и два цента на човек с неустановен пол. Отде да знам, че и личността му/й не е раздвоена и единият да не знае какво прави другата. Има ли информация колко са се увеличили печалбите на банката след знаменитото разкритие?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.10.2017, 11:27

2 Freerider | 08.10.201715:27

Дааа, изключително модерно, хипстърско и политкоректно. Невероятно просто. Нали трябва да сме ултра толерантни - всичко трябва да е позволено.
Майтапа настрана - човекът явно има проблеми и му трябва консултация със специалист - психиатър, психолог, психотерапевт. А не да е обект на пропагандни статии като тази.
Ето и едно хубаво видео на Rebel Media по сходна тема - за да се види ясно, че огромен брой хора на Запад (конкретно, в Канада) изобщо не са съгласни с налаганата крайна политкоректност - https://www.youtube.com/watch?v=2vvaEoVg3go
   

оценка

+0 -0