Професия "държанка" - да ходиш по срещи за пари | webcafe.bg
Webcafe

Професия "държанка" - да ходиш по срещи за пари

Webcafe по Huffington Post
28.12.2018, 11:34 (обновена 31.12.2018, 15:08)

1 от 3 снимки Назад Напред

Шугър бейби

Снимка: © Youtube

За това какво е да си "шугър бейби"

Ако ги попитате, за тях да си "шугър бейби" е нещо безкрайно различно от проституцията. Различно е дори и от държанка, макар че в българския език едва ли има по-добра дума, която да опише този феномен.

Те са млади, красиви, добре поддържани, обикалят света и ходят на екзотични почивки и дестинации като междувременно за всичко това им се плаща.

Отношенията "шугър дади-шугър бейби" са по-популярни от всякога. При тях богати или поне заможни мъже (или жени) си плащат, за да излизат по срещи и ваканции красиви момичета или момчета на принципа на спонсорството. А въпросните момичета и момчета са превърнали това да излизат с богаташи в своя професия.

Често срещите включват и секс, но тези, които се определят като "шугър бейбита", наблягат на факта, че сексът съвсем не е основното в това, което правят.

По думите на Теса Койл, едно от момичетата, предоставящи такива услуги през многобройните вече специализирани онлайн платформи, това далеч не е просто секс срещу заплащане, а нещо повече - отделяне на време и внимание, което изисква не просто тяло, но и занимателна личност. И наистина става най-вече въпрос за срещи.

"Хората ми плащат за времето и за вниманието ми, не просто за секс. Сексът е очакван вероятно. Но има хора, които просто ми плащат за времето ми, все едно да съм им гадже, да говорим по телефона и да им давам съвети", разказва пред Huffington Post Теса Койл, едно от момичетата, предоставящи такива услуги през многобройните вече специализирани онлайн платформи.

Макар идеята за подобен род държанки да е далеч от нова - в миналото винаги е имало красиви и интелигентни жени, които са били поддържани финансово в замяна на компанията им - куртизанки, гейши и т.н., днес тя преживява своя ренесанс. На шугър дейтинга има посветени множество сайтове като Seeking Arrangement, чиято единствена цел е да свързват заможни хора с красиви млади момчета и момичета, които да им предоставят компания.

Самият сайт съществува вече над 5 години като в него има буквално милиони потребители. За всеки един богат мъж обаче има по средно 7-8 момичета, от които той да избира в зависимост от локацията, собствените си предпочитания и популярността на "моделите".

А шугър бейбитата вече са толкова много, че в САЩ си организират годишни симпозиуми и срещи, на които говорят настоящи и бивши "държанки", разменят се идеи, дават се съвети и като цяло се създава среда за превръщането на това в успешно бизнес начинание.

Някои от тях паралелно със срещите поддържат успешни "инфлуенсърски" профили в социалните мрежи и YouTube канали, от които трупат допълнителна "слава" и интерес към себе си.

За повечето такива момичета "работата" идва като начин за плащане на сметките или на огромните студентски заеми или такси за колежи и университети. Но някои от тях в един момент осъзнават, че не им се работи нещо друго. Причини затова много. Една от тях е фактът, че като държанка едно такова момиче може да изкара в пъти повече, отколкото на нормална работа, която се предлага на млад човек без особен стаж и опит.

В сайтове като Seeking Arrangement от кандидатите за шугър бейби се изисква да попълнят малко лична информация - снимка, пол, етнос, години, височина, килограми, цвят на косата, навици на пиене и пушене и, разбира се, име (често обаче се дава фалшиво).

Средно подобни "модели" изкарват месечно от срещите си по около 3-5 хиляди долара, без да се напрягат особено много. Именно това е и един от съветите, които момичета като Теса Койл дават на желаещите да влязат в света на шугър бейбитата. Самата тя, освен всичко друго, пише и книга за опита си в тази сфера и за личните си преживявания.

Разбира се, в книгата няма да се разкриват пикантни тайни и лични имена или данни на клиенти, а ще представлява по-скоро сбор от съвети за това как човек да оцелее и да просперира в тази среда. Теса съветва момичетата и момчетата да не пазят в тайна това, с което се занимават, за да не се товарят допълнително емоционално с чувство за вина и за това, че правят нещо нередно. Същевременно тя осъзнава важността на дискретността в този сорт отношения.

Мнозина от клиентите вече са женени, но по нейни думи това ги прави още по-добри, тъй като осъзнават важността на поставяните граници и дискретността. Още повече - те рядко притесняват момичетата с желания за обвързаност извън уговорената.

Затова е и особено важен изборът на клиенти. За това помага и самата платформа Seeking Arrangement. Тя дава възможност на онези, които искат да се регистрират като клиенти (шугър дадита) да посочат в профилите си годишния си доход, както и различни други неща от своя живот.

Според "Мис Шъгър", друго момиче от Seeking Arrangement, най-важен обаче е директният разговор през чат платформата на сайта, който позволява на двете страни да се опознаят - да разберат за хобитата, интересите на другия и т.н.

Според Кийдън, едно от момчетата, които са избрали пътя на шугър бейби, ключовото е да накараш другата страна да разбере, че ще играе по твоите правила. Той например следва стриктна политика на това да отказва секс под каквато и да е форма.

"Най-много да им дам по някоя прегръдка и то защото аз обичам да прегръщам хората. Повечето ми клиенти очакват секс, но бързо ги отрязвам. Ако не се съгласят, продължавам напред. Отказал съм хиляди долари, за да отстоявам принципите си. Ключът е да ги накараш да работят за теб, а не ти да работиш за тях", обяснява той.

Какви обаче са тези клиенти? По думите на "Мис Шугър" най-често става въпрос за наистина заети мъже, които нямат времето за традиционни запознанства с жени, връзки и срещи. Такива хора просто търсят начин да се чувстват по-малко самотни и работата на едно шугър бейби е именно това - да се вижда с тях, понякога да пътува с тях и да осигурява компания - повече като личност, макар и понякога директно сексуална.

Една подобна среща най-често започва с вечеря, питиета в бар, а ако нещата се получат добре и няма проблеми от някоя от двете страни, завършва в хотелската стая на клиента. Въпреки това обаче срещите често могат да варират дори до просто обаждане по Skype или разговор по телефона. В замяна на това момичетата и момчетата често получават и допълнителни подаръци като бижута, екскурзии и т.н.

И макар за повечето от тях това да е прекрасен начин да се изкарат няколко младежки години и да се понатрупат пари за образование или просто за забавление, повечето от тези, които са избрали пътя на държанка, знаят, че голяма част от обществото и често собствените им родители няма да ги разберат.

За разлика от останалите си връстници обаче, на среща те не излизат без лют спрей или без да изпратят на няколко приятели локацията на мобилния си телефон, както и информация за това с кого точно излизат.

Причината е, че далеч не всички мъже в тези сайтове са мили и добри към тези, с които излизат. Искането на снимки - и облечени, и голи - е често явление, както и поведението, в което клиентът вярва, че "услугата" задължително включва и секс, и изисква такъв.

Много момичета на практика остават разочаровани и от количеството пари, които изкарват, и от това колко груби и ужасни могат да бъдат хората. Това обаче са рисковете на занаята да си шугър бейби.

Oще: държанка  държанки  пари  сайтове  спонсорство  срещи  срещи за пари  шугър бейби  шугър дади 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.06.2018, 23:15

4 Онуфрий | 05.01.201923:40

Да бе, 5 хил ама друг път.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.05.2012, 03:56

3 Starija hush | 05.01.201908:33

Ау таксуват като порно артиските до $5,000 за 24 часа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

2 Mako | 29.12.201810:07

Четирите статуси на женското по отношение на мъжете са :

1. Проститутка
2. Държанка
3. Компаньонка
4. Съпруга
-----------------------------

Само съпругите имат шанс да бъдат почтени жени / колкото и да се самозаблуждават държанките в противното/, но и четирите типа могат спокойно да изпълнят стереотипа, който в науката отбелязваме с термина "курва".
Това е положението сега. И исторически.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 28.12.201818:35

Държанка е момиче, което издържаш срещу секс. То оттам си идва и името. Момиче, което "ползваш" сам.
А тези жени са компаньонки. Може да са компаньонки + секс (което ги прави просто скъпи проститутки) или само компаньонки, но не са държанки.
   

оценка

+0 -0