Стига да я пожелаеш | webcafe.bg
Webcafe

Стига да я пожелаеш

Миранда
02.12.2012, 12:50 (обновена 03.12.2012, 16:01)
Жена сянка

Знаят ли родителите какво правят децата им, работейки за модни агенции...

Тя иска да върви по модния подиум, но дефилира разсъблечена главно на затворени партита, в тесния кръг на хора, които може да си я поръчат за консумация.

Дано аферата "Чолов" не остане просто поредната акция на МВР и прокуратурата. Не че ще изкара наяве мръсните тайни на "модния" и модния бизнес, които са публична тайна.

Но би могла да послужи за предупреждение не на тийнеджърките, които искат да се качат на подиум на всяка цена, а на родителите им.

Ако на тях изобщо им пука какво правят непълнолетните им деца и откъде идват парите за скъпите дрешки и джаджи, които си купуват.

Прикритието на "ентертейнмънта" винаги е било удобно за сводниците. А шоу- и модният бизнес винаги са неразделни от която и да е власт, също като банкнотите в портфейла.

За всяко събитие (коктейл, промоция, сбирка, парти) е нужна украса от красиви и млади момичета (и момчета). Някой трябва да ги достави. Въпросът е какви договори подписват тези деца, тъй като - в случай че работят, всички непълнолетни и малолетни трябва да имат предварително писмено разрешение от Главната инспекция по труда към министъра на труда и социалната политика (освен съгласието на родителите си).

Работодателят, в случая, за който говорим - Чолов, (между другото, баща на четири деца)също е длъжен по закон да се снабди с разрешение от съответната Дирекция "Инспекция по труда " за наемането на всяко конкретно малолетно или непълнолетно лице.

Така че преди МВР да подхване подобни модни агенции, има предостатъчно други институции, които могат да се намесят. Стига да поискат - а би трябвало, ако си вършат работата като хората. дори и Агенцията за закрила на детето - ако иска да си осмисли съществуването, разбира се. Иначе знаем, че има един телефон към нея, на който децата може да звънят. Е, и...

Но ако всичко това е непотребно и излишно, най-добре отново да поставим на дискусия дебата за легалната проституция и извършването й само от пълнолетни. На дискусия във Варна преди дни представители на туристическия бизнес отново предложиха законова регламентация на проституцията, както я има в много европейски страни.

Аргументът им е, че тази услуга се търси от много туристи, но приходи от нея няма, тъй като е нелегална. В същото време стотици хиляди млади туристи посещават България заради АСО (алкохол, секс, опиати).

А модата... Модата е друга работа.

Oще: манекени  мода  модели  модна агенция 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

3 deowin | 03.12.201218:51

>Че те модните агенции почти навсякъде с това се занимават

Сори, MacAllister, ама звучиш баш като баба ми, когато казва "Че те американците са мръсни, отвратителни хора".

С други думи - това е просто популистко мнение, базирано върху обществената представа за модния бизнес в България. Естествено, понеже в България хейтърите са огромно мнозинство, обществената представа е силно отрицателна. С това си мнение ти просто се яхваш стадните предразсъдъци.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 22.12.2011, 19:30

2 buba | 03.12.201212:17

направо нищо не си написал. ми нали това, което смятаме за "ред", всъщност е въплъщение на моралните и етични норми! от гледна точка на естествения ред, какъв е проблемът да се краде и убива?! че тя цялата природа живее по тоя начин.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 03.12.201201:22

Че те модните агенции почти навсякъде с това се занимават. Верно, поне непънолетни не пласират така масово, но иначе това е някаква проституция с каймак, която явно доста се харесва на безсмислено богатите хора. По нашия си местен въпрос аз нямам съмнения - легализацията е единствения начин да се опазим и от това и от други "чудеса". Последните 50-60 години много се бяга от легализация, на каквито и да било спорни дейности и прекалено много власт се поглъща от явно заинтересовани органи, а всеки нормален човек би трябвало да си направи аритметиката и да съобрази, че тия органи, най-вече силови, много лесно могат да се срастват с всяка престъпна дейност - те държат монопола, а ние им се доверяваме да го ползват не за бизнес, а за унищожение на предмнета на дейност. Звучи ли ви логично? На мен не.

Ние просто не се усещаме как делегираме на силовите органи на държавите си ролята не на пазители на реда, а на пазители на морала, после го и узаконяваме. Това е уникално тъпо, но инерцията е толкова голяма, че съм сигурен мнозина тук ще ме изпсуват, ще ми обяснят как аз ако имам дъщеря проститутка или наркоманка друго ще мисля и т.н. Не няма да мисля друго, защото пак ще си давам сметка, че лекуваме едно зло с по-голямо зло - продаваме свободата и морала си на хора на ниска до средна заплата, а те могат спокойно да решат дали да ги осребрят или да ги пазят - кой всъщност е способен да ги спре и колко прозрачност има в делата им не само у нас, но и другаде?

Най-лошото в проституцията е въвличането в начин на живот, който или върви само надолу или те превръща в роб - понякога, много рядко - скъп роб. Ако говорим за непълнолетни момичета, то противопоставяме едни желания изградени от културата ни на привидните възможности те да бъдат задоволени. Борейки се само с доставчика на това задоволяване всъщност не решаваме дори половината проблем - въпросните девойки остават опиянени от дребните мечти на деня и са готови да продадат съдбата си за тях. Самият факт, че проституцията е незаконна прави една част от нея квалитетна и дори интересна за някои момичета ... абе въобще нищо не се решава със милиционери гонещи нелегални сводници. Още повече, че ако не си затваряме очите трябва да признаем, че много от тия момичета въобще не са измамени от сводниците - много от тях знаят за какво се абонират, което прави основен проблем самата им готовност да направят такъв избор. Със строгост много рядко можеш да я промениш, младите хора търсят начин на живот, който или директно да ги направи по-важни в собствените им очи или поне да им даде суровината, с която да го постигнат. Голяма част от привлекателността на фолка и модата е достижимата значимост - достижима без сериозен напън стига да имаш малко фасон - е как в култура приемаща това да излекуваш последствията?!?
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани