Меркурий влезе в правия път | webcafe.bg
Webcafe

Меркурий влезе в правия път

Миранда
28.02.2014, 16:25 (обновена 11.06.2015, 23:36)
меркурий

Ако нещо не ви е провървяло в периода 7-28 февруари, помнете, Меркурий е виновен за всичко

Изобщо не се изненадах, когато една приятелка отложи втората среща - след първата - за да се срещне с този мъж след 28 февруари, когато Меркурий ще спре да е ретрограден. Т.е. няма да се мотка напред-назад покрай Слънцето.

Първата им dating беше на 14 февруари, когато той я покани на заведение, но когато сервитьорът оставил сметката, я хванал за ръката, погледнал я в очите и изрекъл - с гласа, с който Фарамир говореше на Еовин, но с реплика от друг филм: "Това беше най-прекрасната вечер в живота ми!", след което последвало: "Извини ме!" и отишъл до тоалетната. Бавил се там повече от 10 минути, поради което тя оставила 60 лева (с бакшиша), а когато той се върнал, я досрамяло да си каже - пък и той не попитал.

Какво да се прави, Меркурий обърква комуникациите, ми казва тя примирено. Съвсем убедена, че на втората среща, която е далеч от вредното влияние на тази мъжка планета, на 3 март, той наистина ще се представи достойно. А и може да я е пробвал, търси тя някакъв оневиняващ го аргумент - все пак Меркурий често е изобразяван и като двуликия бог Янус.

Знаете я тази картинка, нали - двете му лица гледат в две противоположни страни. А съвсем наблизо е Слънцето, защото запомнете, колкото и да се мотае Меркурий, никога не се отделя твърде далече от Слънцето.

И понеже и аз, като всяко човешко същество, съм подвластна на Меркурий и всякакви планетарни влияния, включително магнитни бури, слънчево, лунно затъмнение и метеоритен дъжд, понечих да й кажа да не пуска "фабриката за илюзии", но се възпрях. В крайна сметка, казах си, може и така да е - нека си представим мига, връща се човекът от тоалетната, разтоварил дебелото си черво, мозъкът му - щедро окъпан в окситоцин и му е леко, леко.

Не му е до сметки, той плува в друг етер, а и Меркурий обърква общуването, запушени са комуникационните канали, вселенският ритъм е забавен, вероятно е мислил да каже: "Нали не си побързала да платиш сметката?", но след като е погледнал поруменялото й, (това си е съвсем по Джейн Остин, когато Лизи гледа в очите мистър Дарси), лице, тутакси забравил за тази глупава хартийка, където със сигурност има вписана поне една водка повече от консумираната и доре не е истински фискален бон.

И в този момент приятелката ми, която току-що нахоква сервитьора, че е поръчала шоколадов мус, а не бисквитена торта, казва: Впрочем, и той е убеден в ретроградното влияние на Меркурий.

Нима, казвам. Това вече показва, че имат допирни точки, прелюдия към сходство в характерите. За "твоята половинка" е още рано да се каже, все пак се разбира след трета среща. Но докато Той я изпращал, си говорели за... астрология. Всъщност за зодии. Но Меркурий, този нахален млад мъж, намерил начин да пробие - а дори не носи оръжие в ръцете си.

Защо Този мъж е убеден в ретроградното движение на Меркурий? Човекът работел в компания за стоманени тръби, а шефът му се надявал да се уреди с някоя поръчка покрай газопровода "Южен поток", но... проектът не мърда ни напред, ни назад. Няма и няма избрана компания-строител.

Каква досада, нима ти говореше това? Ами да, казва тя, шефът му казал, че няколко астролози предсказали как "Южен поток" няма да го бъде, тъй като подписите и първата заварка се случили в период, когато Меркурий е бил ретрограден - на 31 октомври 2013 г. Никакво начало, никакви преговори не трябва да се водят в такъв период, казва тя убедено, като гадателката на Берлускони, (която никога не познава, но очевидно минава за гадателка, защото хората са по-късопаметни от блондинки). Иначе - само финансови загуби.

Освен това четох някъде, че и партиите не обявяват евролистите си преди 1 март пак заради Меркурий, казва приятелката ми, довършвайки домашната бисквитена торта, която все пак не беше сменена със шоколадов мус от сервитьора. Съвсем в духа на ретроградната планета.

Не че политиката я вълнува. Скъпа, отговарям, на 1 март Меркурий съвсем ще е обезвреден. А ти попита ли твоя човек да не е щастливо женен, казвам. Защото този наглец Меркурий е известен и като нарушител на съпружеската вярност.

Нали именно той завел при Парис трите богини - Афродита, Хера и Атина, за да отсъди този младеж коя е най-красива. Както е известно, човекът от Троя избрал Афродита, защото тя му обещала любовта на красивата Елена, омъжена за Менелай. И ето ти Троянската война.

Глупости, казва ми тя, четейки съобщенията си, откъде ти мина през ума и изведнъж изохква. На дисплея се чете: "Сладур нека отложим - с жената заминаваме през почивните дни при техните :) Ше звънна после".

Виждам как страховито почва да гледа. Не се учудвам - от 1 март Марс е ретрограден.

Oще: движение  евролисти  марс  меркурий  планета  ретрограден  среща  южен поток 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.03.2012, 11:08

4 цезар | 11.06.201523:58

има много луд народ, който предпочита да си пуска фабриката за илюзии, както казва авторката и да се оправдават с астрологията, защото това било изчисления , наука , няма как да не е вярно, без да се замислят , че се изчислява само коя планета къде е, но останалото е съчинение по картинка Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 15:10

3 Astarot | 02.03.201419:27

Очаквах повече сарказъм, предвид заглавието на статията. До някъде останах разочарован Усмивка
До скоро, хората си обясняваха нещастното стечение на обстоятелствата с "Божията воля". Днес, планетите са ни ретроградни... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.07.2011, 00:20

2 Ivo Temelkov | 02.03.201413:07

ама... вие сериозно ли?! Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2013, 15:56

1 Vertreter | 02.03.201412:57

Браво, страхотен текст. Често си общувам с приятелка астроложка, когато нещо не ми се е получило както съм очаквала, тя винаги има обяснение с ретроградното движение на някоя планета. В случаитв на успех, обикновено обяснението е свързано с положението на друга планета, най-често Юпитер. Тези ситуации често повече ме забавляват, но напоследък махвам с ръка и отдавам неслучилото се на танца на небесните тела Усмивка Смее се Смее се
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани