Каквито ни политиците, такива им любовниците | webcafe.bg
Webcafe

Каквито ни политиците, такива им любовниците

Миранда
31.10.2013, 15:41 (обновена 01.11.2013, 17:08)
43434

И все пак най-добре е политиците да си пишат любовниците на личната сметка

В пленарна зала днес председателят на парламента Михаил Миков изключи микрофона на депутат от ГЕРБ, който казваше, че лидерът на ДПС Лютви Местан няма очи сам да обоснове предложението си за временна анкетна комисия за "калинките" на ГЕРБ във властта.

"Знаете ли защо няма очи? Защото назначи любовницата си за министърка (слухове спрягат министърката на спорта - бел.р.), а госпожа Мая Манолова..." назначила мъжа си за министър (министърът на отбраната Ангел Найденов - бел.р.).

Очевидно дъното още не е достигнато и депутатите тепърва ще се хързулват по пътя си надолу.

И няма да са сами в това свободно падане. Потвърди го министърът на финансите Петър Чобанов, който обяви как девойката до предшественика му Симеон Дянков, назначена за началник на кабинета, (Ирина Велкова, станала известна на цяла България с прочутото "Мони, цункай Джиджи", родено от острото перо на д-р Тони Филипов, бел.р.), "нямаше необходимото образование, но това не й пречеше да тропа с крак и да крещи на директори с 30 години стаж в министерството". Това последното е факт, който така и не доби публичност при управлението на ГЕРБ.

Ако бяха продължили в този дух, можеше отново да припомнят четвъртия в коалицията. Все едно. Всяка власт в последните години води и мацките си със себе си. Урежда ги за пиарки, медийни съветнички, технически сътрудници, началнички на кабинета и пр. Класификаторът на длъжностите в държавната администрация предлага голям избор. Държан(к)и на сметка на държавата.

Съдейки по качеството на управление на държавата ни, повечето от тях не са на нивото на мадам Помпадур, чийто размах е излязъл извън леглото на Луи XV и достигнал до френската външна политика. А и малцина са корави като Бойко Борисов, който живееше "сам, като куче в Банкя" и на която и да е дал сърцето си, не я е вкарал в кабинета си.

Причината за "помпадурките" във властта това е ясна - липсата на конкурси и неоспоримия факт, че всяка партия, която идва на власт, уволнява новоназначените от предишните чиновници на високи позиции. Държавната ни администрация на практика няма гръбнак. Не защото оставащите извън партийните назначения са принудени да сервилничат и да подгъзуват на партийните "калинки", а защото законът на практика не пази тези хора от политическите метли.

Така за всичките тези повече от двадесет и повече години след 10 ноември 1989 г. имаме увеличаваща се или намаляваща се, според това колко партии си делят властта, армия от чиновници. Но не и стегната и добре работеща администрация, с поносими нива на корупция.

И ако това се случи, една-две-три хубавици, назначени заради еректилните функции на някой управленец, може и да понесем. (Макар че най-добре все пак да си ги пише на личната сметка.)


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

1 Citizen X | 31.10.201318:31

... И в портфолиото на пярката станишева - корпоративни имена с грешки в тях. ЛУЗЪРИ, палец надолу от мен! Идея Стрелка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани