Кое е по-добре: изневяра или секс с проститутка | webcafe.bg
Webcafe

Изневяра ли е сексът с проститутка

Lifecafe , Daily Mail
24.04.2011, 13:43 (обновена 10.09.2013, 12:50)
цици, секс, жена

Снимка: © Getty Images

Да, той естествено е долнопробен, експлоативен, унизителен и рисков в здравословен план, но що се отнася до вредата за сериозните взаимоотношения, вероятно извънбрачната връзка е много по-лоша от това съпругът ви да спи с проститутка...

Известен актьор си извоюва решение на британския Върховен съд, предотвратявайки изтичането до медиите на сведения за взаимоотношенията му с проститутка - с надеждата те да не стигнат и до ушите на съпругата му. Впрочем не с коя да е проститутка, а с Хелън Ууд - същата, която разкри пред таблоидите подробности за забавленията си с Уейн Руни.

Въпросът в случая не е дали богатите и известните трябва да могат да опазят части от личния си живот от чуждо внимание. По-скоро въпросът е, че сексът с проститутка - поне в по-сериозен мащаб - не означава почти нищо.

Да, той естествено е долнопробен, експлоативен, унизителен и рисков в здравословен план, но що се отнася до вредата за сериозните взаимоотношения, вероятно извънбрачната връзка е много по-лоша от това съпругът ви да спи с проститутка.

Връзката означава, че той обича някой друг повече от вас

Тя означава, че мъжът е интимен с друга жена - и под интимен не се разбира само секс. Двамата могат да четат заедно в леглото, да си споделят стихове, да се смеят и да разговарят. Хората във връзка споделят спомени, твърди британската журналистка Лиз Джоунс.

Говоря от личен горчив опит. Това, което ме нарани най-много, не беше случайните авантюри на съпруга ми, а емоционалната му връзка с друга жена. Той я беше снимал в откраднат миг на балкона по време на почивка. Изпращал й беше есемеси. Беше се обличал елегантно за нея - носейки същия специален пуловер от Жил Сандер, който аз му бях купувала. Бяха ходили заедно по ресторанти. Мъжете просто не правят такива неща за проститутките.

Жените трябва да умеят да разграничават секса от любовта

Естествено, че бих предпочела моят съпруг или приятел да не спи с курви, да не плаща за танци в скута му или да не гледа порно в Интернет. (Поставям всички тези прегрешения в една и съща долна категория.) Но твърдо съм убедена, че ако един мъж използва сексиндустрията - без значение дали за нещо дребно или голямо, това не е непременно причина да сложите край на брака или дълготрайните си отношения.

Не твърдя, че говоря от името на всички жени - но от моя гледна точка определено сексът с проститутка или порното не са достатъчно сериозно прегрешение, за да разруши един брак, или да съсипе кариера, или да отдели един баща от децата му. Вероятно сега ще кажа нещо, което ще вбеси феминистките по цял свят - и ще направи за посмешище всички лъскави списания, казващи ни как да получим мултиоргазъм. То отваря вратата към всички тези изглеждащи почти перфектни отношения и щастливи двойки.

Не вярвам, че жените са като героите от "Сексът и градът"

Ние не крещим и не се гърчим, не преследваме секса така охотно и упорито, както го правят мъжете. Той не е в мислите ни във всеки миг. Истината е, че всъщност не харесваме чак пък толкова секса. И определено не искаме секс толкова често, колкото мъжете.

Това е простичък и очевиден факт. И жените, определено и неопровержимо, не искат особено много секс, след като вече имат деца - или поне така са ми споделяли приятелки, които вече са майки. Особено пък след като коремът им придобие форма, приличаща на студена овесена каша.

Сексът е просто примамката, с която улавяме мъжа на въдицата

Единствената причина, поради която правим секс, е за да се сдобием с мъж, да задържим един мъж, да откраднем спермата му и да се ласкаем, че сме привлекателни. След като вече имаме мъж, децата му, името му върху лист хартия, младостта и дома му, вече не искаме да се отдаваме на този нелеп губещ време хоризонтален танц.

Десетилетията на феминизъм и милионите неискрени текстове в списания като "Cosmopolitan" са ни подвели. Ние не сме равни на мъжете, когато става дума за либидо. Ние порастваме. Имаме други приоритети. Сексът преминава на заден план, слизайки на дъното на почти безкрайния списък с неща, които трябва да се свършат в рамките на деня.

Би било лесно да напиша, че това, което жените желаят и от което изпитват удоволствие, е връзката - любовта, другарството и близостта. Но не мисля, че дори това изчерпва нещата. Ние искаме любов и близост само до известна степен. Повечето от приятелките ми смятат мъжете в живота си само за дразнител, на който трябва да висиш на главата, да го командваш и и местиш от едно място на друго, докато минаваш с прахосмукачката под гигантските му крака.

Нищо чудно, че толкова много мъже стоят до късно в офиса. Когато става дума за секс, мъжете са различни. За мъжете, дори за грозните, дори за Новите мъже - тези, които идват с нас в киното да гледат "Черният лебед", сексът е толкова жизненоважен, колкото е и дишането. Когато се промъквах на горния етаж, за да изненадам тогавашния ми съпруг в неговия офис - и да го уловя как гледа порно, след което да го нахокам, той обясняваше тази си страст по следния начин:

"Сексът за мъжете е като отиването до тоалетната. Трябва да го правим"

Да, звучи направо отблъскващо - и не особено романтично. Но си е истина. И докато жените се оттеглят от секса (а статистиката разкрива, че го правим бързо, след като навлезем в сериозна връзка), мъжете по необходимост се налага да го търсят някъде другаде.

Спомням си как влязох в кабинета на моята по-възрастна шефка в деня, когато бях открила, че съпругът ми има извънбрачна връзка. Вместо да направи това, което всичките ми приятелки сториха - предсказуемите, инстинктивни викове "Какво гадно копеле! Разкарай го веднага!" - тя реагира прагматично. "Сериозно ли е? Той обича ли я? Ако не я обича, наистина би трябвало да му простиш - и да не обръщаш внимание, ако се случи отново." Иска ми се да я бях послушала.

Омъжих се, смятайки, че това приключва нещата

Всичко щеше да е перфектно: това беше истинска любов. Никога не бих си представила, че ще изневеря на мъж, дори и с неблагоразумен SMS, мисъл или фантазия. Смятах мъжете, които правят това, за противни, слаби, нелоялни, мръсници и болни. Истината е, че те просто са си мъже.

Съпругът ми открито ми призна - всъщност писа за това в своя роман - че е спал с проститутка, преди да се запознаем. За мен неговата искреност беше ободрителна - и трябва да кажа, че смятах неговата силна сексуалност за нещо възбуждащо, поне в началото. Впоследствие, след 12-часов ден в офиса, тя започна да ми изглежда дразнеща; това беше поредното домакинско задължение, което да бъде отметнато наред с изпразването на съдомиялната. Вероятно не съм единствената жена, която се е чувствала по този начин, нали?

Ако мъжът ви не спи често с вас, значи просто спи с друга

След около година брак знаех, че не правим достатъчно секс, но всякакви неща (работата, неепилираните крака, шопингът, току-що изгладените чаршафи, които не исках да мачкаме) ни пречеха да го правим по-често. Спомням си как отидох на някакво служебно мероприятие сама, точно след като съпругът ми беше заминал на тримесечно пътешествие в Индия. Споделих на един приятел мъж: "Не сме правили секс от девет месеца. Нормално ли е това за човек под 30?" (Съпругът ми беше на 27 години, аз бях 14 години по-възрастна. Дори не мога да понеса да правя тази сметка.) "Не е нормално," констатира той като очевиден факт. "Очевидно той го прави с някоя друга."

Когато по-късно научих, че този ми приятел е бил прав, връзката, която най-накрая сложи края на нашия брак, от шест или седем кратки изневери с други жени, беше тази, която предвещаваше да премине в любов. Открих нежни съобщения в мобилния телефон на съпруга ми и в електронната му поща. Той й пишеше по абсолютно същия начин, по който беше писал на мен преди, с много целувки и с малки букви. Преравяйки портфейла му (обезумях, след като заподозрях, че той изпитва нежни чувства към тази), попаднах на нейна паспортна снимка. Той беше скътал нейната снимка, вместо да скъта моята.

Вманиачих се по нея. Отидох до работното й място в Манхатън, надявайки се да я срещна лице в лице (за щастие тя беше заминала на почивка). Следвах я във Facebook. Няколко години по-късно, след развода ми, казах на бившия ми съпруг, че тя се е омъжила и има дете. "Наистина ли?" каза той изненадан. "Ти очевидно си по-обсебена от мисълта за нея, отколкото аз когато и да е съм бил." Мисля си, гледайки назад, че ако не бяха налице признаците за любов, аз щях да му простя, че търси другаде нещо, което аз бях твърде уморена, или твърде скромна, или твърде заета, за да му осигуря. Ако беше просто секс - дори секс с проститутка, дори всъщност особено ако сексът беше с проститутка - би ми било много по-лесно да му простя, отколкото когато беше истинска връзка.

Може би пък е време да станем малко по-опростителни към прегрешенията?

Всяка жена, с която разговарях, ми каза, че поставя децата си на първо място, гарантирано преди своя съпруг. Само една ми каза, че се е опитала да бъде толкова мила с мъжа си, колкото е с приятелките си. Какво тогава да прави един мъж? Може би, нека просто приемем, че е възможно: те не искат друга връзка, не искат да се влюбват, защото не искат да ни изгубят, не искат да изгубят децата си, или дома си. (Пък и вероятно не искат още една връзка, където са следени на всяка крачка от живота си, нали?)

Да, познавам и жени, които дори не искат мъжете им да фантазират в мислите си за някоя друга освен тях. Това е абсурдно. Това е лъжа; перфектната домашна фантазия, която не съществува, освен в книгите и филмите.

Да вземем взаимоотношенията на родителите ми - брак, който трая почти 60 години. Баща ми, прекрасният, перфектен, строен, трудолюбив баща, обичаше майка ми толкова силно, че на старини, когато не можеше вече да кара кола, отиваше пеша до магазина, за да напазарува, а майка ми, твърде трудноподвижна, за да отиде с него, заставаше на прозореца, чакайки с нетърпение да го забележи, докато завива зад ъгъла, където той весело й махваше с ръка.

Като 19-годишна някак бях научила, че баща ми по време на бизнес-пътуване до Лондон беше отишъл да гледа "Дълбокото гърло" с участието на Линда Лъвлейс. Бях възмутена - и му рекох да се маха в Ковънтри. Но майка ми, която беше от различно поколение, не коментира нищо. Много години по-късно, когато се оплаквах на майка ми от кръшканията на съпруга ми, съветът й беше: "Бъди търпелива и разбираща."

Мисля си, че сега сме станали твърде коравосърдечни - прекалено неопрощаващи, за да сме щастливи.

Oще: връзка  жени  легло  мъже  проститутка  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

44 fALLEN | 17.04.201201:10

ще вземеш да ми станеш симпатична и нема да е интересно вече. Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

43 imperiall | 17.04.201201:08

Единствено темата, че фолйен има як уй никога не остарява Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

42 fALLEN | 17.04.201200:47

бобка, бате, темата е стара, нищили сме го това (вкл. и в други теми). тази е на година.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

41 Bobby_gBG | 16.04.201222:42

Единствената причина, поради която правим секс, е за да се сдобием с мъж, да задържим един мъж, да откраднем спермата му и да се ласкаем, че сме привлекателни. След като вече имаме мъж, децата му, името му върху лист хартия, младостта и дома му, вече не искаме да се отдаваме на този нелеп губещ време хоризонтален танц.
----------------------
Точно на това място спрях да чета, защото това е писано от незадоволена лелка дето никой не я иска.
Жените искат секс, при това не по-малко от мъжете, даже много повече - мъжете искаме секс винаги, много повече от една обикновена жена, но когато една жена е влюбена и във връзка всъщност тя е тази която иска секс повече отколкото мъжа.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

40 fALLEN | 16.04.201222:07

аз пък да ви кажа от опит, че младите майки много обичат чуждо... ;) явно с мъжа си, който им е причинил тия мъки, пост родилни депресии, деформации и т.н., с тоя уруд, не трябва, не може, не бива, та затуй с нещо свежо и с як уй... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

39 nakadetaka | 16.04.201220:22

"Ние не крещим и не се гърчим, не преследваме секса така охотно и упорито, както го правят мъжете. Той не е в мислите ни във всеки миг. Истината е, че всъщност не харесваме чак пък толкова секса. И определено не искаме секс толкова често, колкото мъжете.

Това е простичък и очевиден факт. И жените, определено и неопровержимо, не искат особено много секс, след като вече имат деца - или поне така са ми споделяли приятелки, които вече са майки. Особено пък след като коремът им придобие форма, приличаща на студена овесена каша."

Миличка, защо използваш "ние" и "жените" като явно става дума за теб и приятелките ти Усмивка)..осъзнай се малко!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.01.2012, 08:51

38 Falconetti | 16.04.201218:20

А бе Реалисте, не си мери пишката с другите ами си дай мнението ако имаш такова по статията. Аман от войори мазохисти бантускотове, броещи чекиите на другите.
Сега кажи ни по колко пъти си ебеш собствената жена да ти кажем диагнозата, скапаняк! Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

37 imperiall | 16.04.201217:55

Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

36 imperiall | 16.04.201217:50

Смее се Каква е поуката? Жени, не се вкопчвайте в децата си. Че вижте какво прави даМъж, когато му е скучно. После се връща и ви допромива окончателно главата, докато не започнете да пишете статии - утехи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.01.2012, 08:51

35 Falconetti | 16.04.201217:32

Няма по голяма перверзия човек да си ебе жената редовно. Ако го прави обаче всеки ден такъв случай е за спешна психиатрична помощ! полиция
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани