Светият вибратор | webcafe.bg
Webcafe

Светият вибратор

Lifecafe , По The Daily Beast
04.01.2012, 16:20 (обновена 08.01.2012, 10:55)
вибратори

Снимка: © Getty Images

Сексуалният живот на Джойс може да бъде разделен на два периода - преди и след Turbo 8 Accelerator

Сексуалният живот на Джойс може да бъде разделен на два периода - преди и след Turbo 8 Accelerator.

Християнката-евангелистка от централна Калифорния никога не е изпитвала оргазъм, нито сама, нито със съпруга си - от цели 25 години насам. "Не знаех, че не получавам такъв", споделя 59-годишната майка на две деца. Въпреки това, след разговор с няколко приятелки от църквата, тя научава какво е пропуснала. "И всичко това ви се случва?", пита тя. "А те ме гледаха сякаш съм паднала от Марс".

Няма нищо абсурдно в това да си религиозен, но да пазаруваш секс-артикули

Джойс (която моли да се упоменава само малкото й име) и нейният също толкова отдаден на бога съпруг никога не биха открили наподобяващия куршум вибратор, или пък многобройните "помощни брачни средства", които са поръчвали от тогава насам, ако не беше уебсайтът за християнски секс-играчки Book 22 (за който тя научава от приятелка след въпросния разговор). "Аз съм християнка, но това е невероятно," възклицава тя. "Беше сякаш отново сме младоженци".

Сексът и религията отдавна се възприемат като противоположности, като плътските удоволствия са заклеймявани като грях. Но в последните години находчиви християнски, еврейски и мюсюлмански предприемачи възприемат идеята, че тези две противоположности могат да си съжителстват по начин, който е съвместим с доктрините - и дори възхвалява традиционните ценности, заздравявайки брака.

"Правоверните" сексшопове са алтернатива на магазините с "оскърбителна визия"

Запознайте се с индустрията на религиозните секс-играчки, която старателно маркетира и продава гама от продукти за сексуални удоволствия на правоверните. Притежаващата гласа и характера на директорка на летен лагер Джой Уилсън основава Book 22 преди десетилетие, когато изпитвала трудности да "накара тялото си да реагира" на нейния съпруг след раждане на второто им дете.

Търсенето на помощни средства онлайн я отвежда до скандални изображения, които по-скоро я оскърбяват, от колкото й помагат. Първопроходецът сред религиозните сексшопове, наречен на библейската книга, известна още като "Песен на песните", сега е изправен пред нарастваща конкуренция от други търговци като Hooking Up Holy, Intimacy of Eden и Covenant Spice.

Индустрията се разраства с бурни темпове тази есен след дебюта на магазина за ортодоксални евреи Kosher Sex Toys, а миналата година стартира и мюсюлманския El Asira. Сайтовете дори се радват на подкрепата на много от религиозните лидери. "Религиозните люде го правят като всички останали," коментира Давид Рибнер, равин и секс-терапевт от Израел, който работи като консултант за Kosher Sex Toys. "Защо да нямат достъп до играчки, които правят живота им по-удовлетворяващ?"

Една задължителна уговорка: сайтовете продават само на законни съпрузи

Ако бъдем точни, "религиозни люде" в случая се отнася само до женени, хетеросексуални религиозни хора; набожните продавачи на секс-играчки маркетират продуктите си ексклузивно за такива двойки. Ако нямате късмет в любовта и търсите малко индивидуално удоволствие след утринната молитва, ще се наложи да се обърнете към някой друг.

Това, което обаче се случва в хетеросексуалното брачно ложе, не бива да бъде несъвършено, казват собствениците на сайтовете, като твърдят, че техните свещени книги не само разрешават сексуалното удовлетворение между партньорите, но и го изискват. "Ако един мъж не е в състояние да задоволи жена си в леглото, тя може да се разведе с него," казва Абделазис Аураг, 30-годишен холандски бизнесмен от мюсюлмански произход и основател на El Asira; той подчертава ислямското убеждение, че "мъжът и жената трябва да достигнат своя връх" по време на коитус - и едва тогава "актът" е завършен.

Благоприлични описания, никакъв "секси език" или голота

Процъфтяващата ниша от печелещата близо 15 милиона долара годишно индустрия на секс играчките бележи стабилен растеж, като повечето сайтове изпълняват по няколкостотин поръчки на месец. Клиентите обикновено ги намират през Google, споделят собствениците, или по съвет на мъдър религиозен лидер или проницателен сексолог. Търговците използват и много дистрибутори на "светски" магазини, а повечето продукти са произведени в Китай. Гавриел, 25-годишен търговец на мебели и притежател на Kosher Sex Toys (той моли да се споменава само презимето му), подчертава в интервю, че "няма нищо лошо в това да получаваш толкова секс, колкото желаеш."

За хората извън конфесиите посещаването на религиозните сайтове изглежда малко като слушане на цензурирана версия на вулгарна хип-хоп песен: съдържанието е същото, просто липсват мръсните детайли. Нито един от тези сайтове не показва каквато и да е голота, като вместо това разчита на манекени за демонстриране на бельо. Нито пък е налице някакъв "секси език".

Kosher Sex Toys например редактират продуктовите описания, които има риск да шокират аудиторията им, (Клиторен стимулатор "Butterfly" се превръща просто във "Вибриращ стимулатор".) Въпреки че не развяват като знаме своята "святост", те от време на време разчитат на религиозни послания за маркетинга си, или поне за облекчение на потенциалните клиенти. Book 22 например обещава да "подобри интимния живот на всички божии чада".

Не всички представители на религиозните общности одобряват "духовните" сексшопове

Поне един клиент определено е доволен от този инвентар. Яков, 25-годишен ортодоксален еврейски търговец от Ню Джърси, който предпочита да запази в тайна фамилията си, приема сайта за дар от небесата. Скоро след сватбата си той открива, че страда от преждевременна еякулация и неговият терапевт, който работи с много ортодоксални еврейски двойки, му предписва "спомагателни брачни аксесоари" и го насочва към Kosher Sex Toys. Без да навлиза в подробности, Яков казва просто: "Употребата на тези неща би трябвало да се смята за мицва."

Много религиозни лидери и вярващи обаче не са на това мнение. Равин Ави Шафран, който отговаря за връзките с обществеността в организацията на ортодоксалните евреи в Ню Йорк, коментира по имейл, че Kosher Sex Toys е "почти толкова неприличен - в дефиницията на еврейската религиозна традиция - колкото въобще е възможно". Той описва позициите на юдаизма по въпросите за сексуалната интимност като "възвишени" и "святи", но смята, че играчките опетняват този образ.

Освен интимни стоки, те осигуряват и сексологични консултации

И наистина, ориентирането сред закостенялите религиозни вярвания и погрешни разбирания за секса и удоволствието представлява постоянно предизвикателство за собствениците на тези сайтове, които или сами са поели инициативата да дават съвети на клиентите, или са поискали помощта на експерти. Уилсън се опитва да получи магистърска степен по сексология, за да обслужва по-добре клиентите си, а Kosher Sex Toys имат договор с равина и сексолог Рибнер като официално лицензиран експерт и по секса, и по светото писание.

Заради липсата на подходящо полово образование, според Рибнер религиозните двойки често страдат от неправилни съвети. "На една двойка бе казано, че ако жената не харесва секса, винаги може да вземе две таблетки аналгин и да свърши възможно най-бързо," обяснява той. В своята работа за Kosher Sex Toys, той е консултирал по теми от научните основи на еректилната дисфункция до моралните аспекти на пляскането на партньора.

В крайна сметка, независимо от конкретната религия, собствениците на тези сайтове имат една и съща обща цел: да помогнат на (женените) вярващи да открият щастието и мира при закрити врати. "Не можеш да си купиш любов и уважение между мъжа и жената," казва Аураг, "Но ние се опитваме да бъдем изобретателни и интелигентни в продажбата им".

Oще: вибратори  религия  секс  табута 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

16 Thea Atanasova | 06.01.201219:14

Стефане тя по-скоро нас ще ни бичува от колкото себе си... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

15 Pavur Pezev | 06.01.201217:44

Йобкаавето серсем се разпищоли.Не знам дали е тенденциозно,ама няколко статии плюнки по БПЦ,ся некви ревностни католички с вибратори-то аз съм си атеист,ама то вече не се търпи.Има обратен ефект,ай стига толкоз.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.12.2010, 20:45

14 Stefan Chervenkov | 06.01.201211:32

Holy fuck... Шокиран
А иначе, не се бъзикайте с My Majesty - та може би в този момент тя се самобичува някъде, за да изкупи вашите грехове, неверници такива Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

13 gothic | 06.01.201209:40

Your Majesty, липсваш ми! И ти, и коментарът ти под тази тема... рев
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

12 deowin | 05.01.201223:27

>Е аз предпочитам да се информирам по травиалните начини...

...и така травиално си се превърнала в ливада, щом мислиш, че "информационна агенция", чиято заглавна страница съдържа словоблудствени заглавия като "bTV втрещи с религиозен гаф" и "Разчлененият Спас пиел, убит е, неясно защо, в жилище в Пазарджик", е сериозен, непредубеден и непопулистки източник на новини.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

11 Thea Atanasova | 05.01.201221:44

@deowin информационна агенция знаеш ли какво е? Смее се Ти информацията от къде я получаваш - от звездите ли? Е аз предпочитам да се информирам по травиалните начини...
А специално тоя Галактион се е замесил в какви ли не гадости, така че новината за мен е вярна...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

10 deowin | 05.01.201221:01

Thea, то и аз често съм глупаво наивен, но надали някога бих изпаднал дотам, че да повярвам на подобно отровно-жълто, неграмотно, популистко писанийце като това в линка ти.
За да ти спестя поредния безумно безсмислен отговор, ще спомена, че съм атеист и ми е през оная с какво точно се занимават българските духовници.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

9 Thea Atanasova | 05.01.201220:20

Ето тук нещо специално за Май Маджести... Смее се

"Галактион коли прасета в митрополията"
http://www.blitz.bg/news/article/126670
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

8 Bichkiiata | 05.01.201219:52

"Муцка много добре изглеждаш- косата ти бухнала, очите ти по-дълбоки, да не си сменила салона за красота ?
- не бе муцка вибратора ми даде на късо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

7 lele male | 05.01.201217:36

С пожелание за приятна вечер, че следващите 2 вечери се очертават тежки! Намига
Жена връща вибратор в секс шопа и се оплаква:
- Вземете си го - от него бие ток!
Една циганка, която се мотаела из магазина, я чула и я успокоила:
- Ни бой са, ма! Щом та бий, начи та убича!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани