Демокрацията е мъртва! | webcafe.bg
Webcafe

Демокрацията е мъртва!

Милена Фучеджиева
25.03.2014, 14:49 (обновена 28.03.2014, 17:15)
териториални претенции

Снимка: © The Atlantic

Онзи ден списание The Atlantic публикува карта на света, съставена от информация на ЦРУ, под заглавието: "Карта: всяка държава в света има териториални претенции". България е спомената като една от малкото, които нямат, и се предлага терминът "балканизиран" да отпадне, защото Балканите изобщо не били така враждебни, както досега са представяни.

Днес е Благовещение, денят в който Мариам научила, че ще има дете, и това дете ще е Бог. А ние днес научаваме от новините, че човек с прякор Петното ще бъде изслушан в парламента, и че Петьо Блъсков ще строи детска градина в междублоково пространство.

Депутатите явно са си свършили всичката друга важна държавна работа, за да имат време да легитимират Петна. А пък гражданите, бивши собственици на земята между блоковете, когато са я продавали, са взели срещу нея пари и са били напълно убедени, че този, който я купува, я купува за да си я гледа.

Ей така. Да седне на пейка в междублоковото пространство и да се наслаждава на земята си. Той пък се оказал злодей, иска да им я застрои, грешка, да СИ я застрои, защото си е негова. Не съм фен на Блъсков, ама започва леко да ми писва от воплите на жертви, които хем искат душата в рая, хем да не казвам какво.

Тимошенко пък казва в телефонен разговор с някакъв неин авер, че иска да избива руснаци - и тази новина не се разпространява от западните медии, а само от проруските. Категорично Русия трябва да е тежко санкционирана, но ако украинците загиваха, за да дойде Тимошенко на власт, не ги чакат добри дни.

Къде бяха санкциите на демократичния свят, когато Америка нахлу в Ирак, където бяха избити напразно стотици хиляди невинни хора? Мълчание и двойни стандарти. Известна съм с неприязънта си към всичко руско и любовта си към всичко американско, но има неща, които са историческа истина, и премълчаването им е тиха, подмолна диктатура.

Някой ден Запада ще резне и на Тимошенко главата със сигурност. Америка е известна с въздигането на удобни за тях държавни лидери, след което сама ги изпраща на бесилото, или ги превръща в терористи, готови на всичко, за да я унищожат.

Нещата стигат до там, че списание Wired, препубликувайки вчера текст на Тимошенко от Huffington Post, е премахнало възможността да се коментира с обяснението, че премахват коментарите, защото са сигурни, че текстът ще бъде атакуван от платени ентусиасти на кибервойната.

Това го казва Брус Стърлинг, голям киберпънк писател. Истински кавалер на свободата и независимостта, без да е наясно, че Тимошенко пази основно правата на банковата си сметка. Тя пък твърди в текста си, че Украйна винаги е била украинска и винаги ще бъде такава.

Онзи ден списание The Atlantic публикува карта на света, съставена от информация на ЦРУ, под заглавието: "Карта: всяка държава в света има териториални претенции". България е спомената като една от малкото, които нямат, и се предлага терминът "балканизиран" да отпадне, защото Балканите изобщо не били така враждебни, както досега са представяни.

Така че тезата на Тимошенко, че Украйна винаги е била украинска, е bullshit според The Atlantic, но казано деликатно - и без противопоставяне на официалната американска линия по конфликта. В момента е важно Путин да бъде наказан, за да не тръгне да посяга и на други. Това е ясно и сме съгласни. За другото сме длъжни да си затворим очите в името на "демокрацията" и териториалната цялост на други държави.

Колкото до България, толкова много руснаци имат вече собственост по морето, че не е нужна войска. А дойде ли АБВ на власт, Путин доста ще се приближи. Демократични социалисти, мислете за кого гласувате. Гласувайте за Реформаторския блок.

Доста американци във форумите мислят, вместо да врещят като американски матрьошки, че Крим е украински, давайки за пример картата на Европа от последните 500 години, според тях "Крим няма да бъде винаги украински, нито Крим ще бъде винаги руски, Крим ще бъде винаги Крим".

Пилотът, управлявал изчезналия самолет, е излетял, облечен във фланелка "Демокрацията е мъртва". Вероятно това е и причината самолетът да изчезне. Демократичните сили не искат да се знае, че демокрацията е мъртва.

Тя е била мъртва, когато Саддам Хюсейн е дошъл на власт с помощта на американците, била е мъртва и когато го обесиха, но не е политически коректно да я споменаваме като мъртвец. Така демократично се надявам и Тимошенко някой ден да бъде върната в затвора с помощта на американците.

Демокрацията вече е нещо като непорочното зачатие. Днес е Благовещение и трябва да споменем, че на този ден една майка е разбрала, че ще има дете, но това дете демократично ще се появи без нахлуване в територията й. Без никакви инвазии, само с духа на демокрацията.

Хората, написали Библията, са били умни, знаели са, че не е много вероятно мъж и жена да правят секс и от това да се появи нещо повече от дете, и за да направят детето необикновено, са премахнали мъжа. Може да се каже, че дори са феминисти.

Не богохулствам, Бог ни е дал способността за сарказъм ненапразно, това е знак, че ни обича, и по този начин прави живота ни по-лек, по-способен да понесе демокрацията във всеки неин вариант.

И понеже съм отвратена от политиката, българска или световна, няма грам значение, към нас се отнасят като към безмозъчни овце, ще завърша този текст с това, което на мен ми дава някаква светлина и надежда.

Онзи ден беше денят на водата. В музея "Земята и хората" имаше прекрасно събитие, организирано от Михаела Стойкова, актриса и ню ейдж лечител. Тя дава чудесни медитативни концерти, свирейки на 7 тибетски кристални купи, съпровождана от няколко много добри музиканти, свирещи на гайда, диджериду и всякакви необичайни други инструменти.

За това събитие беше поканила всички хора в България, които имат купи, да свирят заедно, освещавайки водата, която после била излята в софийския водоем. Беше пълно с хора и деца, наобиколили символичната мандала, направена от светещи в тъмното пръчици, в средата стърчеше огромен кристал, а около него бяха наредени четири купи с вода.

Събитието беше открито от едно момиченце, което изпя "Мила Родино", а накрая всички отново станахме на крака и изпяхме "Горда Стара планина" около мандалата. Хората започнаха да плачат. Беше красиво, тъжно и щастливо.

Имаше надежда, че в България има читави хора, които не се интересуват от "демокрация", а търсят смисъла в отвлечени, но чисти територии.

Честито Богоявление! Исус сто процента има баща-човек, което не го прави по-малко бог, а ни дава надежда, че всеки от нас може да бъде поне малко бог. Не слушайте пропагандаторите от какъвто и да било род, а мислете.

Oще: америка  благовещение  българия  ирак  мандала  юлия тимошенко 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

29 Крив Макарон | 27.03.201412:03

Хубаво нещо е демокрацията! Тя лесно може да бъде консумирана, както гладно прасе лакомо консумира бълвоч. По тази причина демокрацията е противопоказна за прасетата. Тя предполага самоограничения на личноста, за да има по-голяма свобода в обществото. Ако самоограниченията отпаднат има два пътя; тоталитаризъм (ако една от силите се самоналожи), или нещо преливащо от феодализъм към анархия, ако има равнопоставеност между няколко сили.
В съвременния свят действително има недостиг на демокрация. Повалиха я САЩ, за да я консумират във формата на държавен хегемонизъм, сега демокрация е довършена окончателно от Русия, за да възродят своя имперализъм.
За България проблем са самите българи, които са достатъчно мързеливи, неграмотни, и тъпи, за да се карат помежду си кой е по-виновен. Докато в същото време отчаяно се нуждаят от своя концепция, която да защива демокрацията, и това да им позволява по-свободно съществуване.
Ще поживеем, ще видим... Може да се събудят повече мозъци, които да дадат необходимата дефиниция на съвременната демокрация, и тя е в полза на държави като България, но достатъчно на брой, за да има тази дефиниция значение и за осналия свят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.03.2014, 22:06

28 Kiril Manilov | 26.03.201422:42

Браво, много хубава статия. Само това, накрая с мандалата и кристалните купи можеше да ни го спестиш, за да не си помислят хората, че си мръднала, но хайде да не зачекваме тая тема Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

27 Dimitar Stamboliyski | 26.03.201417:20

Хахаха! Зачетох текста без да гледам, кой е великия съставител. Към петия ред ми се привидя Фучеджиева, към средата бех сигурен (особено онова "тибетските" купи и нестандартните инструменти като гайдата Смее се ) И за цялата работа виновати я мъжовете, я демокрацията (не стана ясно, де) Плези се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

26 vanko1 | 26.03.201416:28

скучко Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

25 паяка | 26.03.201414:42

Скучко! Пляскане Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

24 скучко | 26.03.201412:41

"...Онзи ден беше денят на водата. В музея "Земята и хората" имаше прекрасно събитие, организирано от Михаела Стойкова, актриса и ню ейдж лечител. Тя дава чудесни медитативни концерти, свирейки на 7 тибетски кристални купи, съпровождана от няколко много добри музиканти, свирещи на гайда, диджериду и всякакви необичайни други инструменти.

За това събитие беше поканила всички хора в България, които имат купи, да свирят заедно, освещавайки водата, която после била излята в софийския водоем. Беше пълно с хора и деца, наобиколили символичната мандала, направена от светещи в тъмното пръчици, в средата стърчеше огромен кристал, а около него бяха наредени четири купи с вода.

Събитието беше открито от едно момиченце, което изпя "Мила Родино", а накрая всички отново станахме на крака и изпяхме "Горда Стара планина" около мандалата. Хората започнаха да плачат. Беше красиво, тъжно и щастливо..."

Шокиран М,даааа! Пък вчера Аз отбелязах деня на Ракията. За тва събитие бях поканил сички авери от махалата, които варят,купуват и пият ракия. Прекрасното събитие се състоя в кварталната кръчма- преустроен гараж още от времето на Указ 56 от 1989 г.Секи требваше да си носи негово си шише, бокал, юзче, бидонче с ракия ( без значение купечка, собствено производство, открадната, подарена и пр.).

След като меееестния поп прикади и освети масата, започнахме дегустация и медидация. По некое време насред масата покачихме и една кючеклийка ( всъщност меееестната магистралка) с огромни цици, а ние и пъхахме стотачки в сутиена докато си въртеше дебелия задник.

Събитието бе открито по право от най-върлия ракиджия из между нас, с подпухнал нос цървен и брадичасал като свинска тиква. Сички станахме на крака и изпяхме дружно " Ракийчице, светая мъченичице...". После пехме естествено и други песни, като накрая завършихме с "Калугер ме гони мамо" и " Еба ли се двама в чичовата слама". Беше хубав ,здрав и як запой... Накрая,помня се разплакахме, разцелувахме мърсоляви и си обещахме след седмица да отбележим подобаващо и деня на Виното. Чуди се
   

оценка

+10 -0

Регистриран на: 15.03.2014, 11:52

23 Ragnar | 26.03.201412:14

Fedar, Аз за разлика от автора (и теб) се защитавам с аргументи, а не с предразсъдъци.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 12:04

22 LaForce | 26.03.201409:40

тая или е "първо поколение българо-американка" или е много объркана. Някой да и даде билково чайче, може и нещо сладко - да и държи устата затворена.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

21 Rowan | 26.03.201408:52

Мен пък ме напълни подзаглавието на статията: "Не слушайте пропагандаторите, а мислете". Демек - вие сте прости, аз съм умната. Този път даже не е завоалирано в текста, а направо си ни е казано в очите. Започвам да я "обичам" тази авторка...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

20 sim4o | 26.03.201406:18

... "Благовещение, денят в който Мариам .."

-----------------------
Мариам????????

Защо не се знае Българския Език ..

Има си раздел - чужди имена в Българския!
Някои названия са с особена ортография традиционни са .. примерно - Вашингтон , употребата на други, е според простички правила!

Вече с приятели, тукана сме го разглеждали въпроса - поводът беше името на Вилхелм Кайтел ..
.. да отвори, Фучеджиева, ако иска и нашите коментари- па да чете!
Ако иска пък - да отвори някое по-солидно издание на БАН !

Знанието - то сляпото окато прави!
Пожелавам успех!
   

оценка

+1 -0